-->
Endüstri Lideri, Sanal Gerçeklik Oyunları İçin Hazırlanan Açık Platformu Duyurdu

Razer’ın Tasarladığı OSVR Hacker Dev Kit, $199.99 fiyat etiketiyle 2015 Haziran ayında gönderilmeye başlanacak Oyuncular için bağlantılı cihaz ve yazılım lideri Razer™ ve yüksek performanslı VR lideri Sensics™’in de aralarında bulunduğu bir grup endüstri lideri bugün VR oyun deneyimini daha ileriye taşımak üzere oluşturdukları yeni standart olan Açık Kaynaklık Sanal Gerçeklik (OSVR) ekosistemini duyurdu. Razer […]

07.01.2015 | ulasufuk

Razer’ın Tasarladığı OSVR Hacker Dev Kit, $199.99 fiyat etiketiyle 2015 Haziran ayında gönderilmeye başlanacak

Oyuncular için bağlantılı cihaz ve yazılım lideri Razer™ ve yüksek performanslı VR lideri Sensics™’in de aralarında bulunduğu bir grup endüstri lideri bugün VR oyun deneyimini daha ileriye taşımak üzere oluşturdukları yeni standart olan Açık Kaynaklık Sanal Gerçeklik (OSVR) ekosistemini duyurdu. Razer girişimi VR teknolojisi için programlama imkanı sunacak sanal gerçeklik cihazı ve açık kaynaklı yazılım olan OSVR Hacker Dev Kit ile destekleyecek.

OSVR her seviyede sanal gerçeklik oyunu için donanım ve yazılım desteği sağlayacak. Unity ve Unreal Engine 4 gibi en popüler oyun motorlarından başlayan OSVR Bosch ve Razer gibi donanım pazarı liderlerinin cihaz eklentileri ve Sixense ve LeapMotion’ın en son ürünleri ile de çalışacak. Ayrıca OSVR Oculus DK 2 ve Vrvana’s Totem seti gibi tüm VR cihazlarına da destek verecek.

Dünyanın dört bir yanından mühendislik ekipleri sanal gerçeklik oyunları için standartlaşmış bir arayüz geliştirdi. Bu açık platform üçüncü şahısların Windows, Android ve Linux gibi tüm işletim sistemlerinde çalışan uygulamalar ve donanımlar tasarlayıp geliştirmelerini de sağlayacak.

“Oyunculuk sanal gerçeklik platformuna doğru ilerliyor ve bu da oyunculara çok büyük faydalar sağlarken bazı zorluklara da yol açıyor,” diyor Razer CEO’su ve kurucu ortağı Min-Liang Tan. “OSVR bu zorlukları çözmek için oyun geliştiricilerini, oyuncuları ve donanım üreticilerini biraraya getiriyor ve sanal gerçeklik oyunlarını herkes için bir gerçekliğe dönüştürüyor.”

Sensics CEO’su Yuval Boger ise şöyle söylüyor: “OSVR’nin açık platform yaklaşımı yenilikleri hızlandırıyor ve tüketicilere en iyi donanım ve yazılım kombinasyonunu seçme özgürlüğü veriyor. OSVR’yi birlikte oluşturmak için Razer ve diğer endüstri liderleriyle ortaklığa gitmekten büyük heyecan duyuyoruz.”

OSVR vizyonuyla paralel geliştirilen OSVR Hacker Dev Kit donanım tasarımı hem fiyat olarak, hem de açık kaynak yapısıyla geliştiricileri programdan faydalanmaya teşvik edecek şekilde hazırlandı. Yazılım geliştirmeyi daha da kolaylaştırmak adına OSVR HDK içinde yüksek kaliteli, düşük distorsiyonlu optikler bulunuyor; bu sayede renk ve distorsiyon düzeltme ihtiyacı ortadan kaldırıldığı için diğer VR cihazlarına kıyasla daha az ek geliştirme çabası gerekiyor. Herkes 3D dosyaları indirip kendi VR-Gözlüklerini yaratabilecek. Bunun hakkında daha fazla bilgi için www.osvr.com adresini ziyaret edin.

“OGA oyun sektörü için açık bir ekosisteme kendisini adamış durumda ve OSVR’nin çabalarını desteklemekten de mutluluk duyuyoruz,” diyor Open Gaming Alliance başkanı Drew Johnston. “Çok sayıda VR seti üreticisini, farklı oyun motorlarını ve farklı playformları destekleyen, ücretsiz ve açık kaynaklı VR geliştirme çözümü, VR oyunlara geçişi hızlandırmak için oyun geliştiricilerinin ve yayıncılarının tam da ihtiyacı olan şeydi.”

OSVR demoları ve Hacker Dev Kit, CES fuarında gösterilecek:

  • Razer, South Hall 3 – Stand #31132
  • Hillcrest, Renaissance Hotel – Oda #1130

Nod Labs OSVR’de Nod mimik kontrolü ve iskelet takibi ile doğal 3D etkileşim gösterimi yapacak. Nod ekibiyle buluşmak için randevunuzu ayarlamayı unutmayın: nod.co/ces.

Leap Motion da OSVR ve orijinal giriş cihazı, yani çıplak ellerinizi kullanarak etkileyici sanal gerçeklik deneyimlerinin geleceğini gösterecek. Özel bir randevu ayarlamak için lütfen apeck@leapmotion.com adresine posta gönderin.

OSVR Hakkında:

OSVR™ Sanal Gerçeklik alanında en iyi oyun deneyimini sunmak amacıyla sanal gerçeklik giriş cihazları ve oyunları için açık standart oluşturmak üzere sıfırdan yaratılan bir ekosistemdir. Endüstri liderleri tarafından desteklenen ve oyunlara odaklanan OSVR uygulama çatısı VR oyunlarının sınırlarını zorlamak için dünyanın dört bir yanındaki oyuncuları bünyesine toplayacaktır.

OSVR’nin şu anki destekçileri:

Bahsi geçen VR Gözlüklerine ek olarak OSVR de Oculus DK2 ile çalışmak üzere eklenti de bulunacaktır.

Oyun geliştirme amacıyla aşağıdaki oyun motoru eklentileri mevcuttur:

  • Unity 3D Engine – Mevcut
  • Unreal Engine 4 – Ocak 2015
  • HeroEngine – Açıklanacak
  • Dahası gelecek

OSVR SDK Mevcudiyeti:

Fiyat: Ücretsiz

Sınırlı Geliştirici Erişim – Şimdi

Herkese Açık Yayınlanma – 2015 2. Çeyrek

OSVR Hacker Development Kit:

Fiyat: $199.99’dan başlayan fiyatlarla

Çıkış: Haziran 2015

Ürün Özellikleri:

HMD Modülü

  • Dahili hızlandırıcı, Jiroskop ve pusulaya sahip sensör merkezi
  • Ek aksesuarlar için harici USB 3.0 bağlantısı
  • İç genişleme için ek 2x USB 3.0 bağlantısı
  • Maksimum hack özelleştirmesi için güçlü FPGA

Ekran

  • 5 inç FHD Ekran, değiştirilebilir paneller için düz kablolar ve ekran arayüzü ile
  • 1080 x 1920 FHD çözünürlük, 60 fps ve 401 ppi
  • Değiştirilebilir ekranlar için ek Görüntü tablası

Optik Modülü

  • Mükemmel resim kalitesi ve düşük distorsiyon için Çift-Unsurlu asferik optik içeren Göz-Gibi-görüntü sistemi
  • 100° çapraz açılı Panoramik görüntü (90°H x 90°V)
  • Gözlükle kullanım ve maksimum konfor için Göz Bebeği Mesafesi (IPD) ve Diyopter ayarlama imkanı

HMD Mekanik Modülü

  • Çıkarılabilir yüz maskesi
  • Ek konfor için bambu mikrofiber köpük katmanı

Belt Box Modülü

  • Ek USB 3.0 bağlanabilirliği
  • Çevresel Ses kodek
  • Kolay kablo yönetimi ve ergonomi
  • Sinyal arttırıcı



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!