-->
Acer, Intel RealSense 3D Kamerayı Kendi Güçlü V Nitro Black Edition Dizüstü Bilgisayar Serisine Dahil Etti

Intel® RealSense™ 3D Camera dizüstü bilgisayarın güçlü oyun, grafik, multimedya ve eğlence özelliklerini geliştirecek Acer CES’te Intel® RealSense™ 3D kameraya sahip yeni Aspire V 17 Nitro dizüstü bilgisayarlarının tanıtımını yaptı.  Bu kamera doğal hareketleri üç boyutta anlayabildiği ve tepki verebildiği için V Nitro sahipleri oyunlarla etkileşim içinde olabilir, internet sayfalarını açabilir veya dizüstü bilgisayarın klavye […]

06.01.2015 | ulasufuk

Intel® RealSense™ 3D Camera dizüstü bilgisayarın güçlü oyun, grafik, multimedya ve eğlence özelliklerini geliştirecek

Acer CES’te Intel® RealSense™ 3D kameraya sahip yeni Aspire V 17 Nitro dizüstü bilgisayarlarının tanıtımını yaptı.  Bu kamera doğal hareketleri üç boyutta anlayabildiği ve tepki verebildiği için V Nitro sahipleri oyunlarla etkileşim içinde olabilir, internet sayfalarını açabilir veya dizüstü bilgisayarın klavye veya faresine dokunmadan uygulamaları yönetebilir.  Aynı zamanda 3D tarama, 3D model oluşturma ve ardından bir 3D yazıcıda yazdırma veya sosyal medyada paylaşma özellikleri de sunar. Birçok sezgisel uygulama oyun eğlence ve içerik oluşturma için yeni yöntemler sunar.

Acer Avrupa, Ürün Pazarlama Müdürü John Miedema şunları söyledi: “Acer, hem profesyonel hem de müşteri kullanımları için sınırsız potansiyel sunan üç boyutlu bilgisayar kullanımına inanıyor. En popüler müşteri kullanımları arttırılmış gerçeklik oyunları oynamayı, 3D videoları izlemeyi ve basit bilgisayar gezinimi ile kontrolünü içerirken, iş uygulamaları haritalandırma ve mimari tasarımı içeriyor.”

Intel RealSense 3D kamera üç lense sahiptir: bunlar bir geleneksel kamera, bir kızılötesi kamera ve bir kızılötesi lazer projektörüdür. Birlikte, önündeki nesnelerden geri seken kızılötesi ışığı tespit ederek derinlik oluştururlar. Intel RealSense hareket izleme yazılımı ile birlikte alınan bu görsel veri el, kol ve kafa hareketlerine ve aynı zamanda surat ifadelerine tepki veren ve bu sayede dokunmaya gerek olmayan bir ara yüz yaratır.

Intel Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Client Computing Group Genel Müdürü Kirk Skaugen şöyle konuştu: “Intel RealSense teknolojisiyle birlikte, tüketiciler bilgisayarlarıyla doğal ve kapsamlı bir şekilde etkileşime geçebilecek ve kontrol edebilecekler. Bu ister hareketlerle oyun kontrolü veya 3D yazdırma için yüzünüzü veya bir nesneyi kolayca taramak olsun, Intel Core işlemcilere sahip Acer Aspire V Nitro ve Intel RealSense yüksek performanslı bir dizüstü bilgisayar arayanlar için heyecan verici bir adımdır.”Acer’ın yüksek performanslı Aspire V 17 Nitro serisi şık ve zarif tasarımının yanı sıra üstün performans, çoklu ortam ve eğlence özelliklerini bir arada sunar. Çok hızlı işlemciler, son teknoloji grafikler, full HD ekranlar ve güçlendirilmiş ses sistemi hareket halindeki oyuncuların kendilerini oyuna kaptırmalarına yardımcı olur.  Bu, her türlü profesyonel kullanılcılar veya diğer tüketiciler için en üst düzey platformdur.

Acer V 17 Nitro dizüstü bilgisayar modellerinin tam eğim performansı ve sorunsuz bir oyun deneyimi için IPS teknolojisine sahip geniş 17.3 inç Full HD ekranlar(1) bulunur ve bir 4. Nesil Intel Core i7-4710HQ dört çekirdekli işlemci ve 4GB DDR5 VRAM’e kadar Nvidia® GeForce GTX 860M grafikler ve 16GB’a kadar bellek içerir.  Hızlı 128GB veya 256GB katı hal sürücüleri(2) ve 1TB’a kadar sabit disk alanı hızlı uyanma süreleri ve dosyalara, filmlere, şarkılara ve fotoğraflara anında erişim sağlar.

Aynı zamanda hızlı ve daha güvenilir internet bağlantıları(3) için 802.11ac kablosuz özelliğine de sahiptir(2).  Ultra hızlı 802.11ac kablosuz bağlantı standardı bir önceki neslin (802.11n) özelliklerinden iki kata kadar daha hızlıdır ve ağ hızını, mesafesini ve güvenilirliğini arttırarak daha fazla kişinin farklı kablosuz cihazları kullanabilmesini sağlar ve daha az engelleme ile aynı anda içerik akışına izin verir.  Her biri 2.4GHz ve 5GH frekanslarını destekleyen iki kablosuz anten hızlı internet bağlantılarına olanak verir.

Dizüstü bilgisayarın serin kalması ve optimum performansını koruması için, V 17 Nitro modelleri toz birikmesini önlemek ve minimum gürültüyle ısı dağılımını geliştirmek amacıyla ince metal bıçaklara sahip yüksek hızlı bir fan kullanan eşsiz bir toz giderme sistemi Acer DustDefender’dan(3) faydalanır.

Oyunlar, filmler ve müzikler için de güçlü surround ses için dört dahili hoparlör (8W toplam çıkış) ile birlikte Dolby Digital Plus Home Theater™ mevcuttur.  V 17 serisindeki çeşitli modeller kristal netliğinde film deneyimleri için bir Blu-ray disk sürücüsü veya 8X DVD Super Multi Çift Katmanlı bir sürücü içerir.  Arkadaşlarınız, aileniz veya oyun oynadığınız kişilerle bağlantı kurmak için Skype Sertifikası kristal netliğinde ve anında iletişim imkanı verir.

Fiyatlandırma ve Temin Edilebilirlik

Intel RealSense 3D kamera barındıran Acer V Nitro serisi dizüstü bilgisayarlar Ocak ayından itibaren 1,299€ başlangıç fiyatıyla temin edilebilecektir.

1) Teknik özellikler modele bağlı olarak değişebilir: (MB = 1 milyon bayt; GB = 1 milyar bayt)

2) Erişilebilir kapasite değişebilir. (MB = 1 milyon bayt; GB = 1 milyar bayt)

3) Bir 802.11ac kablosuz bilgisayar düzgün bir şekilde çalışmak için bir 802.11ac yöneltici gerektirir.



Popüler Haberler


Predator Helios 16 PH16-71: Güçlü donanımı ve etkileyici ekranıyla oyun deneyimini bir üst seviyeye taşıyor! Keşfet ve maceraya hazır ol!


Ario’ya adım atın ve heyecan verici bir maceraya hazır olun! Görsel şöleni, akıcı oynanışı ve etkileyici hikayesiyle sizi bekliyor!


Son yılların en iyi bilim kurgu- aksiyon filmlerinden, 6 Oscar Ödüllü, küresel hit “Mad Max: Fury Road”


Sony, PlayStation Store’da Mart 2024 ayında en çok indirilen oyunları resmen açıkladı!