-->
PlayStation 20. Yılını Özel Üretim PS4 ile Kutluyor

Sony Computer Entertainment, PlayStation tutkunları ve iş ortaklarının 20 yıldır süren ilgi ve desteğine teşekkürünü, 20. yıl için tasarlanan ve dünya çapında sadece 12,300 adet üretilen özel sürüm PS4 ile gösteriyor. Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI), 3 Aralık 2014 tarihinde, orijinal PlayStation’ın 3 Aralık 1994’te piyasaya sürülüşünün 20. yıl dönümü anısına piyasaya sürülecek olan PS4’ün […]

04.12.2014 | ulasufuk

Sony Computer Entertainment, PlayStation tutkunları ve iş ortaklarının 20 yıldır süren ilgi ve desteğine teşekkürünü, 20. yıl için tasarlanan ve dünya çapında sadece 12,300 adet üretilen özel sürüm PS4 ile gösteriyor.

Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI), 3 Aralık 2014 tarihinde, orijinal PlayStation’ın 3 Aralık 1994’te piyasaya sürülüşünün 20. yıl dönümü anısına piyasaya sürülecek olan PS4’ün özel bir sürümü olan “PlayStation®4 (PS4™) 20. Yıl Sürümü”nün duyurusunu yaptı. 20. yıl sürümünden dünya çapında piyasaya, orijinal PlayStation’ın piyasaya sürülüş tarihini temsilen sadece 12,300 adet sürülecek. Sınırlı sayıda üretilen PS4 sürümü ve beraberinde verilen tüm aksesuarlar “Orijinal Gri” renkte ve özel bir hatıra kutusunda paketlenmiş şekilde sunulacak. Özel sürüm PS4, Türkiye pazarı için de sınırlı sayıda getirilecek, ancak satışa sunulmayarak yalnızca özel etkinlikler için kullanılacak. Etkinlikleri takip eden şanslı oyuncular bu özel ürüne sahip olma fırsatı yakalayacaklar.

Orijinal PlayStation sistemi, daha önce ev konsollarında hiç görülmemiş yüksek çözünürlüklü gerçek zamanlı 3D bilgisayar grafikleri işleyebilme kabiliyetinin yanı sıra sunduğu zengin ve heyecan verici oyun portföyü ile beğeni kazanmıştı. PlayStation, endüstride adeta bir devrim yaratarak, video oyun tarihinin, dünya çapında toplam 100 milyon adetlik satış rakamına ulaşan ilk ev konsolu oldu.1  Teknoloji harikası bir bilgisayar eğlence sistemi olan orijinal PS, dünya genelindeki kullanıcılarına çığır açan oyun deneyimleri sunmayı başardı ve bu konsept, sonradan piyasaya sürülen her PlayStation platformuna aktarıldı.

“PlayStation®4 (PS4™) 20. Yıl Sürümü”, son yirmi yılda piyasaya sürülen tüm PlayStation platformlarına ilham kaynağı olan, orijinal PlayStation’ı andıran çok özel bir model. Sony Computer Entertainment Şirketinin Başkanı ve Grup CEO’su, Andrew House, PS4’ün, kıdemli PlayStation hayranları için oldukça nostaljik bir deneyim sunarken, orijinal konsolunu hiç kullanmamış olanlara ise yepyeni bir deneyim vaat ettiğini söyledi. House, “‘PlayStation®4 (PS4™) 20. Yıl Sürümü’, son yirmi yıldır bize muazzam derecede destek veren tüm hayranlarımız, yayıncılarımız ve iş ortaklarımıza duyduğumuz takdir ve şükranın bir ifadesidir. Birlikte daha nice yıllar boyunca PlayStation’ın geleceğini tasarlayıp inşa ederken, onların desteklerinin devamını bekliyor olacağız. Oyuncular için dünya çapında en iyi oyun deneyimlerini ve oyun oynamak için en iyi platformu sunma yönündeki taahhüdümüze sonuna kadar sadık olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“PlayStation®4 (PS4™) 20. Yıl Sürümü”nün Özellikleri

  • Orijinal PS’i anımsatan bir görünüm

PlayStation®4 (PS4™) sistemi, Kablosuz Kontrol Cihazı (DUALSHOCK®4), PlayStation®Camera, dikey standı ve mono kulaklığının tamamı, orijinal konsolu hatırlatan ve sınırlı sayıda sunulan bir renk olan “Orijinal Gri” renkte sunulmaktadır. PS ailesi marka etiketleri, PS4 sistemi, DUALSHOCK®4 ve PlayStation®Camera üzerinde orijinal PS’tekine benzer renk kombinasyonunda sunulmaktadır.

  • Özenle tasarlanmış detaylar

PS4’ün kendisi gibi DUALSHOCK®4 kumandasının dokunmatik yüzeyine de 20. yıl dönümüne dikkat çekmek amacıyla “○” işaretinin “0” rakamına benzetildiği, ,” △○□×” logosunun özel bir aranjmanı olan “△2○×□” işareti kabartmalı olarak basılmıştır. Ayrıca, her PS4 sisteminin ön tarafının sağ alt köşesinde, üzerinde 1 ila 12.300 aralığında farklı bir sayı yazılı birer plaka bulunmaktadır. Bu benzersiz numara, şanslı PS4 sahiplerine, sahip oldukları PS4’ün, bu sürümünün dünyadaki tek örneğinin kendilerinde bulunduğunu hatırlatacaktır.

  • Özel ambalaj

Dikey Stand dahil olmak üzere tüm öğeler, basit ama etkileyici bir sunum kutusu içerisinde oldukça şık bir şekilde paketlenmiştir. Bu kutunun etrafını ise, ortasında PlayStation 20. Yıl Dönümü Logosu bulunan beyaz bir karton kılıf sarmaktadır.

[1]  18 Mayıs 2004 tarihi itibariyle. Orijinal PlayStation ve PS One® toplamı.

 



Popüler Haberler


PC oyuncularının favori platformu olan Steam, yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoruna daha imza attı.


Warner Bros Montreal’in geliştirdiği ve karışık eleştirilere maruz kalan süper kahraman oyunu Gotham Knights’ın stüdyosu, piyasaya sürülecek olan Wonder Woman projesine yardım ediyor.


Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony’nin yayıncılığını üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor.


Yakın zamanda piyasaya sürülen ve klasik oyunları içeren Star Wars: Battlefront Classic Collection için yeni bir tartışma başladı.