-->
Oyun Karakterine Dönüşme Hayali Gerçek Oldu

Dünyada hızla yükselen cosplay akımına Türkiye’de gönül verenler; eğlenceli, hareketli, sosyal ve bir o kadar da emek isteyen hobilerini hayata geçirmeyi sürdürüyor. Televizyonun sevilen yüzü Yunus Günçe’nin “Assassin’s Creed” karakteri Ezio’ya dönüşmesiyle başlayan Red Bull Shape Shifters projesinde hayalini gerçekleştiren amatör katılımcılar arasına bir yenisi daha eklendi. Red Bull Shape Shifters başvurularının ilk kazananı olarak […]

08.12.2014 | ulasufuk

Dünyada hızla yükselen cosplay akımına Türkiye’de gönül verenler; eğlenceli, hareketli, sosyal ve bir o kadar da emek isteyen hobilerini hayata geçirmeyi sürdürüyor. Televizyonun sevilen yüzü Yunus Günçe’nin “Assassin’s Creed” karakteri Ezio’ya dönüşmesiyle başlayan Red Bull Shape Shifters projesinde hayalini gerçekleştiren amatör katılımcılar arasına bir yenisi daha eklendi. Red Bull Shape Shifters başvurularının ilk kazananı olarak “League of Legends” karakteri Dragonblade Riven’a dönüşen Burcu Aycan’dan sonra hayalindeki kahramana dönüşmeye hak kazanan ikinci kişi Melodi Kızılgün oldu. Melodi’nin dönüşümünün detayları için www.redbull.com/shapeshifters sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Melodi Kızılgün, Red Bull Shape Shifters kapsamında “World of Warcraft” karakteri Sylvanas Windrunner’a dönüştü. Dönüşüm, Yunus Günçe ve Burcu Aycan’ı da fotoğraflayan Mehmet Turgut’un karelerinde ölümsüzleşti.

Türkiye’deki cosplay camiasında hatrı sayılır bir takipçi kitlesi olan Melodi Kızılgün dönüştüğü karakteri, nasıl cosplayer olduğunu ve Red Bull Shape Shifters’ı şöyle anlattı:

“Red Bull Shape Shifters ile Sylvanas Windrunner’a dönüştüğüm için çok mutluyum. Sylvanas’ın hikayesi en sevdiğim ‘World of Warcraft’ hikayelerinden biri. Kişiliği ve oyun içindeki replikleriyle favori karakterim. Cosplay ile ilk kez sekiz yaşındayken anime hayranlığım dolayısıyla tanıştım. İlk dikiş makinemi babam aldı ve ilk kostümümü diktim. Ardından cosplay etkinliklerine katılmaya başladım ve stilimi geliştirdim. Tüm kostümlerimi kendim yapıyorum. İlk önce zırh parçalarını ardından kostümü hazırlıyorum. Türkiye’de cosplay kültürünün hızla gelişmesi beni mutlu ediyor ve gururlandırıyor. Red Bull Shape Shifters bu anlamda Türkiye’de olabilecek en iyi etkinliklerden biri. Katılımcıların hayalini yerine getiren çok kaliteli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum.”

Red Bull Shape Shifters macerasını fotoğraflayan Mehmet Turgut, şunları söyledi:

“Çocukluğumdan beri çizgi romanlara meraklıyım. Koleksiyonumda sayısız çizgi roman var. Teknolojinin gelişimiyle birlikte oyunlar yeni tutkum halini aldı. Bir oyun delisi olarak böyle bir projede yer aldığım için çok mutluyum. Çok güzel bir proje olduğunu düşünüyorum. Yunus Günce ile yaptığımız ilk çekim bizim için referans noktası oldu. Her yeni çekimde heyecanı yeniden yaşıyoruz. Kostümleri seçmek, atmosferi yaratmak, ortamı kurmak, çekimleri yapmak en az proje kadar heyecan verici.”

Red Bull Shape Shifters, Türkiye’den üç kişiye hayallerindeki oyun karakterine dönüşme imkanı tanıyor. Bürünmek istedikleri oyun karakterlerini fotoğraflarıyla birlikte @RedBullTR ve @Multiplayer_TV hesaplarını etiketleyerek Twitter’dan gönderenler arasında son şanslı kişi çok yakında ilan edilecek. Tüm çekimlerini ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut’un gerçekleştirdiği Red Bull Shape Shifters macerasını takip etmek, Burcu Aycan ve Melodi Kızılgün’ün ardından hayalini gerçekleştirecek son kazanan kişi olmak için www.redbull.com/shapeshifters sayfasını ziyaret edebilirsiniz.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!