-->
Destiny: The Dark Below (inceleme)

Yolculuk Kaldığı Yerden Devam Ediyor… Sonbaharın yerini yavaş yavaş kışın soğuk hava şartlarına bırakmaya başladığı şu günlerde oyun dünyasında da yağmur gibi gelen oyunların ardından sessizlik tekrar boy gösteriyor. İddialı yapımların birbiri ardına piyasaya sunulma başlanmasının ardından, bu iddialı yapımların çıkış yapmalarından sonra oyun dünyası için de yoğun mesai döneminin sonlandığına şahit oluyoruz. Uzun zamandır […]

19.12.2014 | ulasufuk

Yolculuk Kaldığı Yerden Devam Ediyor…

Sonbaharın yerini yavaş yavaş kışın soğuk hava şartlarına bırakmaya başladığı şu günlerde oyun dünyasında da yağmur gibi gelen oyunların ardından sessizlik tekrar boy gösteriyor. İddialı yapımların birbiri ardına piyasaya sunulma başlanmasının ardından, bu iddialı yapımların çıkış yapmalarından sonra oyun dünyası için de yoğun mesai döneminin sonlandığına şahit oluyoruz. Uzun zamandır oyun severlerin büyük beğeni ile oynadığı Destiny uzun süren sessizliğin ardından yeni DLC paketi The Dark Below geçtiğimiz günlerde oyun severlerle tekrar buluştu ve o andan itibaren ise MMOFPS tutkunları için uykusuz geceler tekrar başladı.

 
Destiny-The-Dark-Below-inceleme1
 

İlk etapta yeni pakette birbirinden zengin içerik göze çarpmakta. Ayrıca yeni paket ile birlikte yeni 2 adet de PvP haritası da gün yüzüne çıkıyor. Tüm bu sürprizleri ve daha fazlasıyla The Dark Below’u sizler için denedik. Bakalım ne kadar dolu dolu bir ek paket bizlere sunuluyor. Muhteşem grafik detayları ve atmosferi ile gözlerimizin pasını sildi diyebiliriz. Oyunun görsel kalitesi daha ilk başta sizi etkiliyor, ayrıca ilk menüde sizi karşılayan mistik ve etkileyici ezgiler oyunun oldukça emek verilerek hazırlandığını hissettiriyor. Peki, görsel ve işitsel zenginliğin yanında Destiny türün fanatiklerini etkileyecek başka neler sunuyor…

The Dark Below dlc’sinde bizlere neler sunuluyor. Her dlc’de olduğu gibi yeni eklenen silahları ve zırhlar tabiki mevcut bunların yanı sıra üç adet yeni senaryo görevi, bir adet Raid, iki adet Strike ve iki adet de Pvp haritası bizlerin beğenisine sunuluyor. Bildiğiniz üzere Level sınırı 30 iken The Dark Below dlc paketi ile bu seviye 32’lere çıkıyor. 120 light puanıda toplamamız gerekirken bu puan 144 lere çıkıyor. Hali ile bu puana çıkmak için dlc paketi ile oyuna yeni eklenen Raid görevini tamamlamak gerekiyor. The Dark Below dlc ile beraber önceden de var olan bölgelerde dolaştığımızı tekrar hatırlatmak isterim.

 
Destiny-The-Dark-Below-inceleme2
 

Yeni Raid ile beraber altı kişilik arkadaş grubuyla yapılacak ve hafta boyunca kaldığınız yerden devam edecek. Yeni Raid size bambaşka bir dünyanın kapılarını açıyor. Arkadaşlarınızı toplayarak görevleri birlikte yapabilir, başka gruplarla birleşerek daha büyük görevlere gidebilir ya da canınız sıkılıyor ve çok daha fazla heyecan istiyorsanız başka oyuncu gruplarına saldırabilirsiniz. The Dark Below dlc’si sizin elinizde ve orada ne yapacağınız sadece size kalmış durumda.

Senaryo görevlerinde Eris Morn tarafından görevleri Moon ve Cosmodrome haritalarında tamamlıyoruz. Dlc ile beraber gelen senaryo modlarını tamamladıktan sonra Bounty görevlerine yelken açıyoruz. Teknik detaylara gelecek olursak incelemenin başında da belirttiğim gibi The Dark Below grafiksel olarak tam anlamıyla muhteşem bir görsel şölen sunuyor. Açılış sahnesindeki görsel detaylardan başlayan mükemmellik, ara videolardan oyun içi çatışma anlarına kadar başarı ile devam ediyor. Karakter modellemelerindeki gerçekçilik, yıkık dökük mimarinin çok iyi modellenmesi oyunun grafiksel açıdan taçlanmasını sağlıyor.

 
Destiny-The-Dark-Below-inceleme3
 

Genel değerlendirme yapacak olursak The Dark Below oldukça doyurucu bir içeriğe sahip. Yeni ekelenen üç adet yeni senaryo görevi özellikle en beğendiğim yönü olmuş. Paketin tüm içeriğini kısaca özetlemek gerekirse gibi yeni eklenen silahları ve zırhlar tabiki mevcut bunların yanı sıra üç adet yeni senaryo görevi, bir adet Raid, iki adet Strike ve iki adet de Pvp haritası bizlerin beğenisine sunuluyor. Bu açıdan Bungie oldukça bonkör davranmış diyebilirim. Son sözler olarak The Dark Below özellikle 32 level seviyesi için bile kesinlikle alınası bir dlc olmuş diyebilirim…

  



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!