-->
Pes 2015 Oyun İnceleme

Yeşil Sahalara Pes ile Geri Dönüyoruz… Uzun süredir merakla beklenen yeni neslin ilk PES oyunu olması itibari ile daha da önem kazanan oyun dünyasının en önemli temsilcilerinden biri olan Pes 2015 biz oyun severlerin huzuruna arz-ı endam etti. Pes 2015’in çıkması ile beraber artık gelenekselleşen bu döngü her sene “Acaba bu sene fifa mı daha […]

15.11.2014 | ulasufuk

Yeşil Sahalara Pes ile Geri Dönüyoruz…

Uzun süredir merakla beklenen yeni neslin ilk PES oyunu olması itibari ile daha da önem kazanan oyun dünyasının en önemli temsilcilerinden biri olan Pes 2015 biz oyun severlerin huzuruna arz-ı endam etti. Pes 2015’in çıkması ile beraber artık gelenekselleşen bu döngü her sene “Acaba bu sene fifa mı daha iyi olacak yoksa pes mi?” sorusunu da beraberinde getirmeye başladı. Oyun dünyasındaki en ezeli rekabetlerin başında gelen Pes – Fifa kapışması her yıl bin bir merakla beklenir ve oyunlar piyasaya çıktıktan sonra forumlar yerini neredeyse asırlar boyu sürecek fanatik söylemlere bırakır. İşte böyle bir sürecin son aşaması olan Pes 2015 incelemesiyle karşınızdayız. Oyun çıkmadan önce haber yağmuruna tutulduğumuz günler geride kaldı, oyunun demosunu doya doya oynadık, birçok tanıtım videosu izledik ve sıra geldi yeşil sahalara çıkmaya. Bakalım bizi ne gibi sürprizler bekliyor.
 
Pes-2015-İnceleme1
 
Hemen ilk sürpriz ile başlayalım. Türkiye Ligi yeni oyunumuzda yine yok. Türkiye ligi takımlarından sadece Galasatasaray var. Tamam, tamam doğru olan sürpriz İspanyol Liga Adelante ve French Ligue 2 gibi liglerden ikinci lig takımları da eklenmiş. Takım kadroları İngiliz ve İtalyan ikinci lig takımlarına kadar genişletilmiş, bunlar lisanslı olmasa da gerçek futbolcular kullanılması oyuna artı bir değer katmış. Evet, yeni oyunumuzda geçen yıllardan farklı olarak Avrupa Liglerinin ikinci ligleri eklenerek oyun severlerin kullanımına sunulmuş. Peki, bunun en büyük artısı ne derseniz elbette ki daha çok lisanslı takım anlamına gelmesi diyebilirim. Bunların yanı sıra geçmiş yıllarda da olduğu gibi özel lisansları ile var olan UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Süper Copa Libertadores ve Asya Şampiyonlar Ligi bunlara bir de yalnızca PES 2015’te oynanabilecek Copa Sudamericana ve Recopa Sudamericana katılmış. Uzun zamandır PES’te yer alan Hollanda Eredivisie, Fransız Ligue 1, İspanyol La Liga ve İtalyan’ın üst liglerine ek olarak, gözde Avrupa kulüpleri de lisanslı olanlar arasında, bunlar arasında kutu kapağı yıldızı Mario Götze’nin Bayern Munich’i; Portekiz devleri FC Porto, Benfica ve Sporting ve Anderlecht, Manchester United, Zenit St Petersberg, CSKA Moscow gibi takımlar biz oyun severlerin beğenisine sunulmuş.
 
Pes-2015-İnceleme2
 
Oyunun ara yüzünde yapılan yeniliklere gelecek olursak, son yıllarda yerelleşme konusunda ciddi ilerleme kaydeden ve alınan bilgilere göre bu konuda daha da fazla çalışmalara girişen Konami, bu sene de Türkçe ara yüzü geliştirmeye devam etmiş. Daha önceki yıllara göre daha anlaşılır bir Türkçe ile hazırlanmış ara yüz sayesinde oyunun tüm detaylarına kolaylıkla hükmedebiliyoruz. Yerelleşme çalışmaları demişken başlangıçta belirttiğim bir konuya açıklık getirme gereği duyuyorum. Her zaman desteklediğimiz yerelleşme çalışmalarında Türkiye’nin potansiyelinin göz ardı edilmemesi gerektiği gerçeğini oyun yapımcılarının da fark etmesi gereken bir durum. İncelemenin başında bahsettiğim gibi bu konuda bir üzücü haber olarak Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor’un yeni oyunda yer almadığını söylemeliyim. Ülkemizden sadece Galatasaray yer verilmiş. Biz gelişim beklerken bu konuda bir geriye gidiş söz konusu olmuş.
 



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!