-->
NBA 2K15 PC inceleme

2k14’ün en çok eleştirilen noktalarından bir ise potaya uzanmanın oldukça kolay olmasıydı. Smaca giden herhangi bir oyuncuyu durdurmak hemen hemen imkânsız gibiydi. Bu şikâyetleri dikkate alan yapımcılar, bu yıl bu sorunu çözmüşler. Yani bu bakımdan oyun gerçekçiliğe çok yakın bir deneyim sunuyor. Zaten birazdan değineceğim oynanış dinamikleri sayesinde topu alıp tüm rakibi geçip smacı basarım […]

04.11.2014 | ulasufuk

2k14’ün en çok eleştirilen noktalarından bir ise potaya uzanmanın oldukça kolay olmasıydı. Smaca giden herhangi bir oyuncuyu durdurmak hemen hemen imkânsız gibiydi. Bu şikâyetleri dikkate alan yapımcılar, bu yıl bu sorunu çözmüşler. Yani bu bakımdan oyun gerçekçiliğe çok yakın bir deneyim sunuyor. Zaten birazdan değineceğim oynanış dinamikleri sayesinde topu alıp tüm rakibi geçip smacı basarım ben gibi bir durum hayalden öteye gidemiyor.

Oyunun oynanış dinamikleri kesinlikle çok başarılı olmuş. Özellikle yapay zekaya hayran oldum. Zorluk seviyesini orta seviyede bile tuttuğunuzda çantada keklik maçlar çıkaramıyorsunuz. Ayrıca takımlar arası güç dengesi de çok iyi ayarlanmış. Misal Cleveland çok etkili. Kariyer modu üzerinden oyun içi dinamiklerini anlatacak olursak; diyelim ki oyun kurucu pozisyonunda oynuyorsanız, ara paslarını pivota geçirebilmeniz için tam zamanını denk getirmelisiniz. Tabi bu deneyim ve beceri ile mümkün oluyor. Ya da savunmada rakibinizden topu çalabilmek için tam zamanında müdahalede bulunmalısınız aksi durumda çok fazla zorladığınızda hakemler hemen faul düdüğüne baş vuruyor. Geçen sene olduğu gibi Euroleague takımlarıyla oynayabiliyorsunuz. İlave olarak Türk takımlarına GS Liv Hospital’da dâhil edilmiş. Oyunda NBA tarihinin en başarılı takımları ile oynamayı mümkün kılıyor.

 
NBA-2K15-inceleme3
 

Oyunun görsel detaylarına değinmek gerekirse; oyuncu tasarımlarındaki çok ufak teknik hatalar haricinde muhteşem detaylı bir görsellik bizleri bekliyor. Özellikle taraftar tasarımlarındaki uzun emek ve farklı modellemeler kullanılması takdir-e şayan. Dikkatlice bakıldığında tek düze taraftar modellemesi sunan spor oyunlarına çok güzel bir cevap niteliğinde olmuş NBA 2K15. Bir yandan coşku ile tezahürat yapanlar, diğer yandan yanındaki ile maçın analizini yapanlar ve daha birçok farklı taraftar profiline rastlıyorsunuz. Stadyum ışıklandırmaları açısından da çok başarılı bir görsellik söz konusu olduğunu söyleyebilirim. Gerçeklerinden uyarlanmış salonlar her detayı ile düşünülmüş. Ayrıca oyun içi enstantanelerin sunumu da çok hoşuma gitti diyebilirim. Etkileyici bir smaç anının her açıdan defalarca izlenmesi gayet keyifli olmuş. Sesler ve müzikler konusunda ise oyun adeta zirve yapmış. Taraftarın pozisyon bilgisine göre tepkileri mükemmel. Rakip takımın hücumlarında baskı kurucu, sizin hücumlarınızda coşturucu bir taraftar atmosfer söz konusu. Ayrıca spikerlerin coşkulu maç anlatımı da havaya girmenize neden oluyor. Müzikler konusunda ise denilecek söz yok.

 
NBA-2K15-inceleme4
 

Her yıl olduğu gibi, NBA 2K15’te çevrimiçi alanında sorunlar yaşıyor.  Aslında bu çevrimiçi odaklı olmayan oyunların genel sorunu. Oyunun çevrimiçi modunda sahaya çıktığınızda, laglarla karşılaşmanız fazlasıyla olası. Ayrıca zaman zaman bağlantı sorunları da yaşıyorsunuz ya da karşınıza çıkacak rakip bulamıyorsunuz.

En başta da belirttiğim gibi oyun dünyası gibi rekabetin yoğun olduğu bir sektörde rakipsiz kalmasına rağmen adeta kendi ile yarışan 2K Sports her yönü ile NBA 2K serisini taçlandırmayı başarmış. Daha önce hiç NBA oyunu oynamamış hatta hiç NBA maçı izlememiş birine bile saatlerce coşkulu dakikalar yaşatabilecek nitelikteki NBA 2K15, Electronic Arts’a büyük bir gözdağı niteliğinde olmuş. EA Artık daha iyisini yapmak zorunda, tabi bu arada 2K Sports daha iyisini yapmazsa…

 

Playstore’a Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederiz.

 



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!