-->
LittleBigPlanet 3 Oyun İnceleme

Eğlence Kaldığı Yerden Devam Ediyor! Oyun dünyasının kendi özgü oyunlarının en başında gelen LittleBigPlanet 3 yeni nesil konsollarımızda çıkışını gerçekleştirdi. Söz konusu olan eğlenmek ise oyun oynamak bunun ilk akla gelenidir. Bazı oyunlar hayatın ciddi yönlerini sanal dünyaya uyarlar (savaş, dövüş, yarış gibi) bazı oyunlar ise sadece eğlence yönünü vurgular. Bu incelememizin konusu ise ikinci […]

25.11.2014 | ulasufuk

Eğlence Kaldığı Yerden Devam Ediyor!

Oyun dünyasının kendi özgü oyunlarının en başında gelen LittleBigPlanet 3 yeni nesil konsollarımızda çıkışını gerçekleştirdi. Söz konusu olan eğlenmek ise oyun oynamak bunun ilk akla gelenidir. Bazı oyunlar hayatın ciddi yönlerini sanal dünyaya uyarlar (savaş, dövüş, yarış gibi) bazı oyunlar ise sadece eğlence yönünü vurgular. Bu incelememizin konusu ise ikinci olgu üzerine yani katıksız eğlence Oyun ve eğlence denildiğinde ise LittleBigPlanet vazgeçilmez bir köşe taşıdır. Oyun dünyasının en kendine özgü evrenine ve karakterlerine sahip olan bu minik devasa gezegen, Sony’nin en önemli başyapıtlarından birisidir. Exclusive oyunlar denildiğinde çok iddialı, devasa bütçeli ciddi oyunlar akıllara gelse de LittleBigPlanet kendi evreninde oyunculara sunduğu tarifi mümkün olmayan katıksız eğlencesi ile exclusive oyun kavramını da yeniden tanımlandırmıştır. Sony’nin eski nesilde harikalar yaratan yapım yeni nesil konsolarında da hünerlerini sergiliyor. Aslına bakarsanız Sackboylar Ps4’de daha çok yakışmış. Büyük abisi Ps3 platformunda harikalar yaratmış olsa da minik kahramanlarımız yeni nesil konsollarımıza gelince daha bir sevimli olmuşlar. Ps4’ün donanımsal gücü ile de harmanlanınca Sackboylar adeta bizden bir parça haline bürünmüşler.

 
LittleBigPlanet-3-inceleme1
 

LittleBigPlanet severler üçüncü oyunu PS4’e taktıklarında alışmış oldukları dünya ve eğlence yenilikleriyle kaldığı yerden devam ediyor olacak, peki ya oyun ile yeni tanışacak oyuncuları neler bekliyor onlara bir göz atalım. Bildiğiniz üzere LittleBigPlanet Sackboy adındaki bez bebeklerimizin yaşadığı renkli, maceralı ve bol hareketli bir dünya. Bu dünya ile tanışmamız eskilere dayanıyor. Ps3 platformunda iki oyunluk bir seriye dönüşen yapım artık Ps4 ile birlikte çok daha hareketli bir seriye dönüşüyor. Öncelikle her incelememizde olduğu gibi hikâyemizden başlayayım. Evet, bu minik dünyamızda keyifli bir hikâye üzerinden ilerliyoruz. Oyunda Newton isimli bir ampul kafaya karşı mücadele ettiğiniz ve bu yolda sevgili dostlarımız Oddsock, Toggle ve Swoop’u kurtarmaya çalıştığınız kısa bir hikâyesi var. Oyunun hikâyesini yaklaşık 6-7 saat gibi sürede tamamlıyorsunuz. Tüm bu sevimli hikâyeyi oyun başında bizlere yardımcı olan bir dostumuzdan öğreniyoruz. Kendisi aynı zamanda oyunun tüm dinamiklerini de bize öğretiyor.

 
LittleBigPlanet-3-inceleme2
 

LittleBigPlanet 3’e şöyle bir bakacak olursak ilk iki oyundan farklı olarak bizleri yeni karakterler bekliyor. Sackboy’umuzun yanında hız ve duvardan duvara atlama özelliğine sahip Oddsock, küçülüp büyüyebilen Toggle ve uçma yeteneğine sahip Swoop eklenmiş. Bu karakterler oynanabilirliği gerçekten çeşitlendiriyor. Oyundaki platform ve bulmacalar ise o kadar güzel tasarlanmış ki kendinizi ayrı bir dünyada hissedeceksiniz. LittleBigPlanet dünyası o kadar renkli ve masum görünüyor ki bu oyuna negatif yaklaşmak neredeyse imkânsız.

 



Popüler Haberler


PC oyuncularının favori platformu olan Steam, yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoruna daha imza attı.


Warner Bros Montreal’in geliştirdiği ve karışık eleştirilere maruz kalan süper kahraman oyunu Gotham Knights’ın stüdyosu, piyasaya sürülecek olan Wonder Woman projesine yardım ediyor.


Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony’nin yayıncılığını üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor.


Yakın zamanda piyasaya sürülen ve klasik oyunları içeren Star Wars: Battlefront Classic Collection için yeni bir tartışma başladı.