-->
LEGO Batman 3: Beyond Gotham Oyun İnceleme

Süper Kahramanlar Tekrar Toplanıyor… Kuşkusuz süper kahramanlar arasında en karizmatik, en sofistike olanı Bruce Wayne yani Batman’dır. Kendine özgü havası, diğer kahramanlarda olmayan mağrur duruşu ve belki de en önemlisi sahip olduğu maddi gücün vermiş olduğu ağırlık nedeniyle süper kahramanlar arasında herkesin beğenisini kazanmıştır. Yıllarca süper kahraman olgusunun “çocuk oyuncağı” algısını yıkmada belki de en […]

15.11.2014 | ulasufuk

Süper Kahramanlar Tekrar Toplanıyor…

Kuşkusuz süper kahramanlar arasında en karizmatik, en sofistike olanı Bruce Wayne yani Batman’dır. Kendine özgü havası, diğer kahramanlarda olmayan mağrur duruşu ve belki de en önemlisi sahip olduğu maddi gücün vermiş olduğu ağırlık nedeniyle süper kahramanlar arasında herkesin beğenisini kazanmıştır. Yıllarca süper kahraman olgusunun “çocuk oyuncağı” algısını yıkmada belki de en başarılı olan karakter de Bruce Wayne’di. Beyaz perdeye uyarlanan her Batman filmi döneminin en başarılı aktörlerini bir araya getirmiş, neredeyse her yapım gişe rekorları kırmıştı. Dijital oyun dünyasında da bu olgu aynen devam etmişti. Hatırlanacağı gibi geçen sene piyasaya sunulan Batman Arkham City şimdiye kadar yapılan en iyi süper kahraman oyunlarının ilk sıralarında yer aldı. Hal böyle olunca son dönemlerde başarılı yapımların lego dünyasına uyarlanması furyasına Batman’da yakalandı. Hem de üçüncü kez.

 
Lego-Batman-3-Beyond-Gotham-inceleme1
 

İlk Lego Batman oyunu 2008 ikinci oyun ise 2013 yılında oyun severlerle buluşmuştu. Hikâye bakımında ilk iki oyuna göre çok daha büyük harita bizleri bekliyor. Ayrıca oyunda, isminden de anlaşılacağı gibi sadece Gotham’ı değil; Metropolis’i hatta farklı gezegenleri bile gezebiliyoruz. Oyundaki ana kötü karakterimiz Brainiac karşı Parsons, kahramanların ve kötülerin, Brainiac’ı durdurmak için birlik oluyorlar. Oyunda iyiler de kötüler de aynı tarafta yer aldığından, LEGO Batman 3: Beyond Gotham’da toplam olarak 150’den fazla oynanabilir karakter bizleri bekliyor. Çok uzun oldu belki ama oyunumuz bu sinematik ile başlıyor. Gayet hoş ve başarılı bir anlatıma sahip olduğu için bende uzunca tasvir etmeye çalıştım. Oyunun genel hikâyesi de bu bağlamda ilerliyor. Batman ve diğer DC süper kahramanları Brainiac liderliğindeki ekibine karşı. Lego Batman 3: Beyond Gotham serinin ikinci oyununda olduğu gibi açık bir Dünya sunuyor bizlere. Lego oyunlarının tek düze ilerleyişinden sıkıldıysanız açık dünya oynanış sistemi kesinlikle derdinize derman olacak. Oyunun daha sonra bahsedeceğimiz teknik detaylarının etkisi ve oynanışa eklenen sürpriz yeniliklerle bütünleşince devasa Gotham City haritasını istediğiniz gibi gezebilmek, harika bir deneyim sunuyor. Lafı fazla uzatmadan Lego Batman 3: Beyond Gotham da yer alan yeniliklerden bahsedeyim.

 
Lego-Batman-3-Beyond-Gotham-inceleme2
 

Oyunda yüz elliden fazla kahramanı kontrol edebiliyorsunuz. Her Lego oyununda olduğu gibi etraftaki objeleri patlatarak topladığınız lego parçacıkları sayesinde kazandığınız puanları kullanarak farklı kahramanları kullanıma açabileceğiniz gibi, oyun boyunca karşılaştığınız pek çok bulmacayı çözebilmek içinde farklı yeteneklere sahip kahramanları aktif edebiliyorsunuz. Bu karakter çeşitliliği özellikle oynanışta karşınız çıkan engelleri aşmanızda, bulmacaları çözmenizde ve farklı parkurlara ulaşabilmenizde çok önemli. Lego Batman 3: Beyond Gotham’ın en büyük yeniliklerinden biri de araç çeşitliliği. Yanlış duymadınız Lego Batman 3: Beyond Gotham’da başta Batmobil olmak üzere yine birçok aracı kullanabiliyorsunuz. Haritanın ne kadar geniş olduğunu göz önüne alırsanız bu araç yolculukları olmazsa olmaz olarak karşımıza çıkıyor. Araç kullanımındaki çeşitliliğe bağlı olarak sürüş hisside her araca göre değişiyor. Bu sıra dışı yenilik oynanışı oldukça başarılı olarak geliştiriyor.

 



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!