-->
Styx: Master of Shadow İnceleme

Bir Goblin Hikâyesi… Yıllardır fantastik dünyada insan ırkına karşı olan elfleri, orkları, cüceleri, goblinleri ve devleri gördük. Özellikle Yüzüklerin Efendisi serisi ile daha haşır neşir olduğumuz bu farklı dünyaların farklı ırklarını hep insan ırkı ile mücadele içinde ya da yan rollerde gördük. Peki, olaya birde farklı açıdan bakmaya ne dersiniz… Cyanide Stüdyoları tarafından geliştirilen ve […]

16.10.2014 | ulasufuk

Bir Goblin Hikâyesi…

Yıllardır fantastik dünyada insan ırkına karşı olan elfleri, orkları, cüceleri, goblinleri ve devleri gördük. Özellikle Yüzüklerin Efendisi serisi ile daha haşır neşir olduğumuz bu farklı dünyaların farklı ırklarını hep insan ırkı ile mücadele içinde ya da yan rollerde gördük. Peki, olaya birde farklı açıdan bakmaya ne dersiniz… Cyanide Stüdyoları tarafından geliştirilen ve multiplatform olarak yayınlanan Styx: Master of Shadows bizlere tabuları yıkıp olaylara birde goblinin çerçevesinden bakmamızı sağlıyor. Bu sıra dışı kurgunun nasıl anlatıldığını deneyimlemek ve incelemek de bizlere düşüyor.

 
Styx-Master-of-Shadows-İnceleme1
 

Styx: Master of Shadows genel olarak gizlilik öğeleri üzerine kurulmuş bir yapım. Styx’in Yaşam Ağacının kalbini çalma olgusu oyunumuzun ana hikâyesini oluşturuyor. Oyunun genel yapısı ise tipik bir stealth oyunu değil ağır dozda taktiksel ve gizlilik öğeleri barındırıyor. Zaten Cyanide Stüdyolarının daha önce bir rpg oyunu olan Of Orcs And Men’de oyununu da geliştirdiğini biliyoruz.

Oyunun genel kurgusu ve hikâyesi ile ilgili kısa bilgiler yeterli diye düşünüyorum. Fazla detaya girerek heyecanı bozmak istemiyorum. Oyunun başında bize anlatılan hikâyecikten sonra maceramız başlıyor. Öncelikle çok sade ve sıradan bir ana menümüz var. Hemen yeni oyunu seçtikten sonra zorluk seviyesini belirliyoruz. Oyunun çok zor bir yapısı yok. Türe daha önceden alışkın olanlar hard seçeneğini seçebilir. Oyunda Styx adında karakteri kontrol ediyoruz. Ve yolculuğumuzun büyük bu karakterlerle gerçekleşiyor.

 
Styx-Master-of-Shadows-İnceleme2
 

Kısa anlatım ekranlarının ardından ilk düşmanımızla karşılaştığımız anda oyunun dinamiklerine de merhaba diyoruz. Oyunun en önemli özelliği olan taktiksel strateji kurmak diyebilirim. Karakterimizin yapacak olacağı tüm hamleleri kendimiz manuel olarak yapıyoruz. Örnek vermek gerekirse Bir yerden bir yere atlarken, ya da bir yerden bir yere tutunurken Styx bunları otomatik yapmıyor, siz yapıyorsunuz. İlk başlarda çok kısıtlı olan hamle seçenekleri level atladıkça oldukça çeşitleniyor ve gelişiyor. Styx için ise yakın dövüşe girmemeniz gerekiyor. Ancak iyi düşünülmüş bu hamle sisteminin akıcılığı olumsuz etkilediğini ve yanlış seçtiğiniz bir hamleyi iptal etmek için tüm hamle sıralamasını yeniden düzenlemeniz gerekmesi gibi olumsuzlukları da bulunduğunu belirtmeliyim.

 



Popüler Haberler


Türk Telekom eSüper Lig’in heyecan dolu finali sona erdi ve Trabzonspor, Ankaragücü’nü 6-0 ve 4-0’lık skorlarla mağlup ederek şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı!


Kılıç dövüşlerinin heyecanını ve vahşetini dorukta yaşamak isteyenler için hazır olun!


Uzun yıllardır heyecanla beklenen Blizzard’ın yıllık oyun etkinliği BlizzCon, 2024 yılında düzenlenmeyecek.


ESL Pro Lig Sezon 19 heyecanı devam ediyor! Malta’da düzenlenen turnuvada A ve B gruplarındaki mücadeleler pazar günü sona erecek.