-->
Middle-earth: Shadow of Mordor PC İnceleme

Genellikle kalabalık gruplara karşı verdiğiniz savaşlar kesinlikle kolay değil. Tadında bir zorlukla oyuna başlıyor ve bir yere kadar da devam ediyorsunuz. Beşerli onarlı gelen düşman gruplarına kılıçla dalıyor, işlerini bitirmeye çalışıyorsunuz. Oyunda sadece aksiyona bağlı bir ilerleyiş söz konusu değil. Middle-Earth: Shadow of Mordor’da aynı zamanda gölgelere saklanarak, saldırılarımızı sinsice bir yolla da yapabiliyoruz. Tabi […]

14.10.2014 | ulasufuk

Genellikle kalabalık gruplara karşı verdiğiniz savaşlar kesinlikle kolay değil. Tadında bir zorlukla oyuna başlıyor ve bir yere kadar da devam ediyorsunuz. Beşerli onarlı gelen düşman gruplarına kılıçla dalıyor, işlerini bitirmeye çalışıyorsunuz. Oyunda sadece aksiyona bağlı bir ilerleyiş söz konusu değil. Middle-Earth: Shadow of Mordor’da aynı zamanda gölgelere saklanarak, saldırılarımızı sinsice bir yolla da yapabiliyoruz. Tabi bu durum oyuncuların isteğine bağlı bir şekilde bırakılmış. İlla gizlilik öğelerine bağlı bir şekilde ilerlemek zorunda olmayacaksınız. Ama karşılaşacağımız ork gruplarını düşündüğümüz zaman bodoslama bir şekilde aralarına atlamak yerine, daha taktiksel bir ilerleyiş sanırım hayatta kalarak geçireceğimiz süreyi uzatacaktır. Taktiksel ilerleyişten bahsetmişken, oyun bu konuda oldukça esnek bir yapıya bizleri bekliyor.

 
Middle-earth-Shadow-of-Mordor-inceleme3
 

Görev çeşitliliğimiz de bence doyurucu düzeyde, Uruk komününe müdahil olduğumuz görevler haricinde köleleri kurtarmaya çalıştığımız görevler, silah geliştirmelerine olanak veren görevlerimiz ve Vendetta görevleri. Vendetta görevlerinde sizin gibi bir Uruk tarafından öldürülmüş gerçek bir oyuncuların intikamını almanızı sağlıyor. Silahlarınızı geliştirirken birçok rune ekleyebiliyorsunuz, bu runelar size dövüşlerde daha çok focus, hasar veya can çalma gibi değişik özellikler ekliyor. Bu runlar değişkenlik gösterse de kombonun devamlılığı için aradaki süreyi uzun tutan ründen tutun da zehirli silahlardan etkilenmemeye kadar pek çok alternatif bulunuyor. Düşen herhangi bir rün oyun tarzınızı komple değiştirmenize sebep olabilir.

 
Middle-earth-Shadow-of-Mordor-inceleme4
 

Oyunun grafiklerine gelecek olursak grafiklerden anlayışınız yakından bakıldığında kaplamaların çirkin görünmesiyse evet grafikler kötü. Ama genel çerçevede gerek ışıklandırma gerekse de özenilen detaylar olsun benim için grafikler leziz ötesi. Hele bir sanat yönetimi var oyunda…

Özellikle mekânlara verilen detaylar, beni benden aldı diyebilirim. Buralarda bir yerde bir resim göreceksiniz, o resme bakılınca anlaşılıyor ki grafiksel bütünlük olarak bence güzel bir iş çıkartıyor oyun. Dövüşlerde yakalanılan o estetik, o zarafet, o bitirici hareketlerin verdiği tatmin hissi, kelimenin tam anlamıyla bir Uruk başını bedeninden ayırdığınız o anlar, bitirici hareketlerdeki inanılmaz çeşitlilik gözlerde adeta bayram havası yaşatıyor.

 
Middle-earth-Shadow-of-Mordor-inceleme5
 

Sesler ise tek kelimeyle mükemmel. Dövüşlerde sağlam bir kulaklıkla duyamayacağınız detay yok. Kaldı ki dövüş sırasında çeliğin ete değmesi, kılıcın bedenden geçip taşa değdiği andaki tını, yağmur ve dolunun çıkardığı aykırı sesler hepsi harika kurgulanmış. Müzikler dövüşte özellikle bitirici hareketlerde öyle güzel arka planda kaybolup sonra tam yerinden yeniden başlıyor ki sinematik etki daha güzel verilebilir miydi acaba diye düşünüyorsunuz.

Genel olarak bakıldığında klasik orta dünya oyunlarından farklılaşan bir yapım karşımızda duruyor. Bu tarz klasikleşen oynanışa sahip oyunlarda yapılan yeniliklerin her zaman olumlu karşılanmayabileceği gerçeğini göz önüne alırsak Middle-Earth: Shadow of Mordor kaygıları boşa çıkarmayı başarıyor. Özellikle teknik yönlerin kalitesi ve doyurucu oynanışı ile kaçırılmayacak bir oyun.
  



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!