-->
F1 2014 İnceleme

Damalı Bayrak Göründü… Yarış oyunlarının vazgeçilmez isimlerinden biri olan Codemaster F1 2014 ile Formula 1 hayranlarını tekrar pistlere davet ediyor. Tartışmasız hız, teknoloji ve sürüş yeteneklerinin zirve yaptığı en popüler yarış organizasyonu Formula 1’dir. Dünyanın en hızlı araçları (tabi ki karadaki), en güçlü sürücüleri ve en üstün teknolojisi bir araya gelir ve kulakları sağır eden, […]

24.10.2014 | ulasufuk

Damalı Bayrak Göründü…

Yarış oyunlarının vazgeçilmez isimlerinden biri olan Codemaster F1 2014 ile Formula 1 hayranlarını tekrar pistlere davet ediyor. Tartışmasız hız, teknoloji ve sürüş yeteneklerinin zirve yaptığı en popüler yarış organizasyonu Formula 1’dir. Dünyanın en hızlı araçları (tabi ki karadaki), en güçlü sürücüleri ve en üstün teknolojisi bir araya gelir ve kulakları sağır eden, saniyelerin değil saliselerin önem kazandığı bir mücadele başlar. Otomobilin keşfinden beri süre gelen en hızlı aracı yapma dürtüsü teknolojinin spor hali olarak Formula 1’de kendisini bulur. Tüm dünyada milyonlarca hayran kitlesine sahip olan Formula 1 etkinliğinin oyun dünyasına uyarlanması da aslına bakarsanız çok eskiye dayanır. Ancak günümüzde Formula 1’in gelmiş olduğu standartların etkisi ile ilk başlarda arcade tarzında olan oynanış sistemi 90’lı yıllardaki oyunlar mesela yerini daha gerçekçi bir oyun anlayışına bırakmış bulunuyor. Her yıl F1 serisi biraz daha gerçekçilik odaklı hale geliyor. Bizler de serinin en son yapımı olan ve Codemasters imzalı F1 2014’de ne gibi yeniliklerin bizleri beklediğini inceleyeceğiz.

 
F1-2014-inceleme1
 

Oyunun sunumundan başlamak istiyorum. Öncelikle çok başarılı bir sunum hazırlanmış giriş bölümündeki bu adrenalin yüklü videonun ardından bizleri Codemasters’ın önceki oyunlardan aşina olduğumuz sadeleştirilmiş menü tasarımı karşılıyor. Evet, daha önceki yapımlardaki gibi gayet yerinde ve sade bir menü tasarımı hazırlanmış.

Oyuna ilk başladığınızda sizden kendi profilinizi oluşturmanız isteniyor. Bu aşamada isminiz, ülkenizi ve kendinize özgü kaskınızı seçiyorsunuz. Formula 1 oyunlarının en önemli özelliği olan sürüş yardımına ilişkin seçenekleri belirlememizi istiyor. Bu yardımlar çoğu Formula 1 fanatiklerinin aşina olduğu, sürüş hattı çizgisi, direksiyon kontrol sistemi, anti-patinaj sistemi gibi sürüş dinamiklerine etki eden yardımlar. Bu seçeneklerden istediğimiz aktif ya da pasif hale getirebiliyoruz. Tabi oyun esnasında istediğiniz bir anda bu yardımlar üzerinde değişikliğe gidebilirsiniz.

Kariyer modu herkesin bildiği gibi Formula 1 efsanesi olma yolundaki hikayemizin yer aldığı mod. Oyunun diğer serilerinde olduğu gibi Young Driver Test yani bir nevi lisans alma bölümü olan bu aşamada sizlere verilen öğretici direktifleri yaparak Formula 1 dünyasının oynayış dinamiklerine kendinizi alıştırıyorsunuz. Bu bölüm daha önce F1 oynamamış olanlar için oldukça eğitici bir bölüm.

 
F1-2014-inceleme2
 

Bir de sizin de tahmin ettiğiniz gibi Kariyer moduna ismini veren ve oyunun can damarı olan asıl kariyer oynanış bölümü bulunuyor. Burada Formula 1’in alt sınıf takımlarından biri ile deneme yarışına çıkıyorsunuz. İyi bir performans göstermeniz halinde gelen tekliflere göre kariyeriniz şekilleniyor. Tabi ki bir anda efsane bir pilot olamıyorsunuz, basamakları adım adım çıkıyorsunuz.

Oyunda yer alan bir diğer mod ise her yarış oyunundan aşina olduğumuz Zamana Karşı yarış modu. Çok klişe bir mücadele olduğu için detaylarına girmeye gerek yok. Çoklu oyuncu moduna değinecek olursak bu bölümde ister çevrimiçi olarak isterseniz de offline bölünmüş ekran üzerinden arkadaşlarınızla yarışabiliyorsunuz.
 

Playstore’a Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederiz.

 



Popüler Haberler


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!


Ubisoft’un son Assassin’s Creed oyunu Mirage, 30 Nisan’a kadar ücretsiz deneme sürümüyle sizleri bekliyor!