-->
DriveClub Oyun İnceleme

Sokakların tasarımı, engeller, yan yollar, otobanlar v.s. kısacası her detay ustalıkla düşünülmüş. Bu durum en güzel etkisini de oyunun çoklu oyuncu modunda gösteriyor. Aslına bakarsanız geneli itibariyle DriveClub online odaklı bir yapım olmuş. Oyun boyunca karşınıza çıkan birçok etkinliği kendi arkadaşlarınız arasında rekabete dönüştürebiliyorsunuz. DriveClub’ta genel olarak 3 çeşit oyun modu bulunuyor: Tur, tekli etkinlik […]

14.10.2014 | ulasufuk

Sokakların tasarımı, engeller, yan yollar, otobanlar v.s. kısacası her detay ustalıkla düşünülmüş. Bu durum en güzel etkisini de oyunun çoklu oyuncu modunda gösteriyor. Aslına bakarsanız geneli itibariyle DriveClub online odaklı bir yapım olmuş. Oyun boyunca karşınıza çıkan birçok etkinliği kendi arkadaşlarınız arasında rekabete dönüştürebiliyorsunuz. DriveClub’ta genel olarak 3 çeşit oyun modu bulunuyor: Tur, tekli etkinlik ve çok oyunculu (multiplayer) kısım. Tekli oyun modu ile sınıfta kalan yapım çoklu oyuncu modlarının gelişmişliği ile durumu kurtarıyor.
 
Driveclub-inceleme3
 
Şimdiye kadar kurgu ve oynanışla ilgili serzenişte bulunduğum DriveClub, teknik detaylar bakımından kesinlikle çok fazla övgüyü hak ediyor. Herkesin tahmin edeceği üzere bu kısımda aslan payı oyunun grafiklerine gidiyor. Zaten oyunun tanıtım videoları da bunu hissettiriyordu. Açıkçası kişisel olarak en çok hoşuma giden konu ise araç modellemeleri ve ışık efektleri oldu. Bu konuda adeta simülasyona yaklaşan bir gerçekçilik söz konusu. Her ne kadar oyunun kamera açıları çok ama çok kısıtlı olsa da özellikle asfaltla aynı seviyeye inen kamera açısındaki gördüğünüz detaylar muhteşem. Ayrıca başarı ile yansıtılan gece gündüz döngüsü de oyunun görsel olarak iddialı olan yönlerinden birisi. DriveClub’ta şimdilik 50 adet araba bulunuyor. Bu arabalar Sportif Hatchback, Spor, Performans, Süper ve Hiper olarak sınıflara ayrılmış. Diğer yarış oyunlarında olan birçok markayı ve modeli de burada da görmek mümkün ve her birinin görselleri oldukça başarılı.
 
Driveclub-inceleme4
 
Oyunun işitsel öğeleri hem müzikler hem de efektler açısından değerlendirildiğinde şöyle bir durum ortaya çıkıyor. Oyun müzik listesi bakımından serinin en iyileri arasına girecek cinsten. Özellikle çok zengin müzik listesi tempoyu en iyi hissettirecek şekilde hazırlanmış. Bunun yanı sıra bol bol çarpışma anı ile dolu olan oyunda duyduğunuz çarpışma efektleri de oldukça başarılı. Ancak araç sesleri sanki tek düze gibi. Her aracın motor sesi bir yerden sonra kulak tırmalamaya başlıyor.

İnişli çıkışlı bir inceleme yazısı oldu ama DriveClub’ın bende bıraktığı etki de aynen bu şekildeydi. İlk başlarda görsellikle vurucu bir etki, sonra oynanabilirlikte çarpıcı bir çöküş, daha sonra araç hasar sistemi namına kayda değer bir şeyin olmayışını görmenin yapmış olduğu yıkım ve en sonunda mükemmel bir çoklu oyuncu deneyimi ile zirve yapan adrenalin. Neresinden bakarsanız bakın duygu harmonisi yaşatan bir oyun olmuş DriveClub
  



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!