-->
Bilkom Büyümesini Yeni İşbirlikleriyle Daha da Hızlandırdı

2007 cirosu 35 milyon TL olan ve yılda ortalama yüzde 50 büyüyen Bilkom’un 2014 cirosu 600 milyon TL’yi aşacak! ·       ASUS Zenfone işbirliği ardından yeni dönem stratejisi “Tüm işletim platformlarında mobil deneyim yaşamak isteyen müşterilere aynı mesafede olmak” olan Bilkom, alanında öncü ve marka değeri yüksek global ve yerli markalarla görüşmelerini sürdürüyor. ·       Oyun […]

01.10.2014 | ulasufuk

2007 cirosu 35 milyon TL olan ve yılda ortalama yüzde 50 büyüyen Bilkom’un 2014 cirosu 600 milyon TL’yi aşacak!

·       ASUS Zenfone işbirliği ardından yeni dönem stratejisi “Tüm işletim platformlarında mobil deneyim yaşamak isteyen müşterilere aynı mesafede olmak” olan Bilkom, alanında öncü ve marka değeri yüksek global ve yerli markalarla görüşmelerini sürdürüyor.

·       Oyun pazarından aksesuar dünyasına, yeni markaları belirlerken ‘Neden olmasın?’ sorusuyla işe başladıklarını ancak müşteri taleplerini ve trendlerini gözeterek, son derece titiz ve seçici davrandıklarını belirten Bilkom Genel Müdürü Cömert Varlık, “Dijital ve mobil yaşam tarzını merkezine alan, geleceğin teknolojilerini bugüne taşımış mobil yaşam ürün ve hizmetler üzerinde yoğunlaşıyoruz” dedi.

Türkiye’nin Dijital Yaşam Koçu Bilkom, yeni dönem stratejileri ve 2015 hedeflerini 30 Eylül’de düzenlenen ve Bilkom Genel Müdürü Cömert Varlık ile bölüm direktörlerinin katıldığı kahvaltılı basın sohbetinde paylaştı.

Toplantıda, 2014 yılında yeni işbirlikleriyle büyük bir başarıya imza atarak, sene sonu hedeflerine yüzde 80’i aşan bir büyüme performansıyla neredeyse şimdiden ulaştıklarını belirten Cömert Varlık, 2015’te ürün portföylerine yeni markaları ekleyeceklerinin de sinyallerini verdi: “30 yaşına bastığımız 2014 bizim için gene yenilikler ve değişimlerle dolu bir yıl oldu. Ürün portföyümüzde uzun yıllardır bulunan Apple’ın yanına bir diğer teknoloji devini, Asus’u, Zenfone ile kattık. Mevcut ürün portföyümüzle sene sonunda satışlarımızın 600 milyon TL’yi geçeceğini öngörüyoruz. Böylece geçen seneye göre yüzde 80’in üzerinde, pazarın çok üzerinde bir büyümeyi yakalayacağız. Hedefimiz orta dönemde 1 Milyar TL’lik satış rakamlarını yakalamak. Bunu gerçekleştirmek için ürün portföyümüzde onlarca markanın bulunması gerekmiyor, sadece alanında öncü 7-10 markayla bunu başaracağımıza inanıyorum.”

Cömert Varlık: ‘Yeni işbirliklerini değerlendiriyoruz’

Bilkom’un yeni dönem stratejisini “Tüm işletim platformlarında deneyim yaşamak isteyen müşterilere aynı mesafede olmak” olarak açıklayan Varlık, şunları söyledi: “ASUS işbirliği ile de bu stratejimizi ortaya koyduk. Müşteri beklentilerini gözlemliyor, katma değerli hizmet anlayışımızı alanında öncü global ve yerli markalarla hayata geçirmeyi istiyoruz. Tablet, giyilebilir teknolojiler konusunda araştırmalarımız devam ediyor. Dijital ve mobil yaşam tarzını merkezine alan, geleceğin teknolojilerini bugüne taşımış ürün ve hizmetler üzerinde yoğunlaşıyoruz. Yeni markaları belirlerken ‘Neden olmasın?’  sorusuyla, önyargılardan arınarak işe başlıyoruz ancak tabii ki müşteri taleplerini ve trendlerini gözeterek, son derece titiz ve seçiciyiz.”

Toplantıda bulunan Bilkom Ürün Grup Müdürü Can Irmak Sağıroğlu da, yeni işbirliklerini ürün portföyü stratejisinin bir parçası olarak değerlendirdiklerini belirtirken, İnsan Kaynakları Müdürü Burak Sezer söz konusu başarıların arkasında dinamik ve değişimi kendisine ilke olarak benimsemiş bir organizasyonun bulunduğunu ve bunun için çok şanslı olduklarını ifade etti.

Yeni oyunlar yolda!

Toplantıda Bilkom’un 2014 yılında oyun pazarına girişini ise Bilkom Satış Direktörü Fikret Ballıkaya değerlendirdi. Bu kararın dijital yaşam tarzını benimsemiş tüketicilere yönelik stratejik bir karar olduğunu belirten Ballıkaya, “Oyun işini bir sektör olarak görmekten çok, eğlenceyi ve büyükler için lifestyle trendleri barındıran bir alan olarak görüyoruz. Bu alanda yeni gelişmeler de var. CDProject firması ile anlaşma imzaladık, ‘Witcher 3’ yakında Bilkom ile Türkiye’de olacak. Merakla beklenen yeni oyunları Türkiye’ye getirmek üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Bilkom’un genetik kodu: “Dijital Yaşam Koçu” 

2010 yılından bu yana sahiplendikleri “Dijital Yaşam Koçu” mottosunun Bilkom’da tüm çalışanların genlerine işlediğini belirten Bilkom İş Geliştirme ve Kurumsal İletişim Müdürü Azade Çerkezoğlu Çavuş; tüketiciye dokunan katma değerli distribütörlük anlayışlarıyla oluşturdukları yayınları tüm Türkiye’ye şifresiz olarak açma kararı aldıklarını aktardı. Çerkezoğlu, bu sayede “geleceğin teknolojilerini bugüne taşıyan markalara ve ürünlere dair” tamamen Türkçe hazırlanan içerikleri, tüm teknoloji severlere açtıkları www.dijitalyasamkocu.com portali ve “Bilkom DYK” mobil uygulamasıyla son kullanıcıya ulaşmaya devam edeceklerini iletti.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!