-->
5 Binden Fazla Oyun Tutkunu League of Legends Festivali’nde Buluştu

Riot Games’in League of Legends’a gönül verenleri buluşturduğu ilk League of Legends Festivali, 11 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirildi. Biletlerin haftalar öncesinden tükendiği festival, 5 binden fazla katılımcısına son derece coşkulu bir gün yaşattı. Riot Games’in Türkiye’de ilk kez düzenlediği League of Legends Festivali, 11 Ekim tarihinde 5 binden fazla katılımcısıyla İstanbul’da gerçekleştirildi. Ziyaretçiler gün boyunca gerçekleştirilen […]

14.10.2014 | ulasufuk

Riot Games’in League of Legends’a gönül verenleri buluşturduğu ilk League of Legends Festivali, 11 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirildi. Biletlerin haftalar öncesinden tükendiği festival, 5 binden fazla katılımcısına son derece coşkulu bir gün yaşattı.

Riot Games’in Türkiye’de ilk kez düzenlediği League of Legends Festivali, 11 Ekim tarihinde 5 binden fazla katılımcısıyla İstanbul’da gerçekleştirildi. Ziyaretçiler gün boyunca gerçekleştirilen oyun turnuvaları, yarışmalar, ödüllü aktiviteler ve yıldız oyuncuların katıldığı gösteri maçlarıyla heyecan dolu bir gün geçirdi. Tüm katılımcılar, ayrıca Riot Games Türkiye çalışanları ve profesyonel League of Legends oyuncularıyla bir araya gelerek sorularına cevap bulma şansı yakaladı.

Biletleri haftalar öncesinden tükenen etkinlikte bir araya gelen coşkulu kalabalığın, Türkiye’de League of Legends’a gösterilen ilginin önemli bir göstergesi olduğunu söyleyen Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Hasan Çolakoğlu, “Riot Games olarak oyuncuya sunduğumuz deneyimi her şeyin önünde tutuyoruz. Oyuncuların bize gösterdiği bu yoğun ilgi, bu işi ne kadar doğru yaptığımızın bir kanıtıdır” dedi.

Genç Nüfus eSporun Gelişimi İçin Bir Fırsat

Katılımcıların neredeyse tamamını oluşturan genç kitlenin Türkiye’de eSporun gelişiminde ve geleceğinde belirleyici olacağını söyleyen Çolakoğlu, şöyle devam etti:

“Riot Games olarak Türkiye’de eSpor kavramını daha geniş kitlelerle buluşturmak ve yaygınlaştırmak adına büyük çaba gösteriyoruz. Bu yıl 10 bin kişinin katılımıyla düzenlediğimiz League of Legends Türkiye Finali’nden lider ayrılan takımın bölge şampiyonasını kazanıp dünya finallerine katılabilmesi, bizim için büyük bir adımdı. Festivalimize katılan gençler ve Türkiye’de League of Legends’a gönül verenler arasından Türkiye’de eSpor ateşini körükleyecek, uluslararası turnuvalarda ülkemizi gururlandıracak bireyler ve takımlar doğacağına inanıyorum. Bu potansiyeli keşfetmek ve güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

eSpor, dünyanın birçok bölgesinde ve özellikle Asya’da profesyonel bir spor dalı olarak kabul ediliyor. Bu yıl 19 Ekim’de Güney Kore’nin başkenti Seul’de, 2002 yılı Dünya Kupası için inşa edilen Sangam Stadyumu’nda gerçekleştirilecek olan League of Legends Dünya Finali’ni kazanan takım, 1 milyon dolarlık ödülün sahibi olacak.



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!