-->
Sony En Son Yeniliklerini IFA 2014’te Görücüye Çıkardı

Sony, Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlen IFA tüketici elektroniği fuarında mobil, dijital görüntüleme, oyun ve ağ hizmetleri alanlarındaki en yeni teknoloji ve ürünlerini gözler önüne seriyor.  Sony, “dünyanın her yerindeki insanlara ilham vermek, merak uyandırmak ve duygusal değer yaratmak” felsefesi üzerine kurulu, eşsiz Sony kullanıcı deneyimleri sunan yeni ürünlerini bugün Almanya’nın başkenti Berlin’de başlayan IFA tüketici […]

05.09.2014 | ulasufuk

Sony, Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlen IFA tüketici elektroniği fuarında mobil, dijital görüntüleme, oyun ve ağ hizmetleri alanlarındaki en yeni teknoloji ve ürünlerini gözler önüne seriyor. 

Sony, “dünyanın her yerindeki insanlara ilham vermek, merak uyandırmak ve duygusal değer yaratmak” felsefesi üzerine kurulu, eşsiz Sony kullanıcı deneyimleri sunan yeni ürünlerini bugün Almanya’nın başkenti Berlin’de başlayan IFA tüketici elektroniği fuarında görücüye çıkarıyor.

Sony Corporation Başkan ve CEO’su Kazuo Hirai, Sony’nin, IFA’nın resmi açılışı öncesinde, 3 Eylül Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında, mobil, dijital görüntüleme, oyun ve ağ hizmetleri alanlarında şirketin gerçekleştirdiği en son gelişmeleri ana hatları ile paylaştı. Hirai, “En yeni Sony ürünlerimizin her biri, yeni fonksiyonlar sunmanın da ötesine geçerek aslında teknoloji ile etkileşim şeklinizi ve teknolojiyi yaşamınızın bir parçası haline getirmenin yollarını da değiştirmeyi amaçlıyor. Sadece ihtiyaçlarınızı karşılamayı değil, aynı zamanda Kando’dan esinlenen teknolojilerimiz ile sizi duygusal olarak etkilemeyi ve deneyiminizi yeni zirvelere taşımayı amaçlıyoruz,” dedi.

Hirai, basın toplantısı sırasında Life Space UX’i de Avrupa’da ilk kez sundu. Kullanıcı deneyimi ve ürün yaratımına tamamen yeni bir yaklaşım olan Life Space UX, içeriğin daha doğal ve tamamen yeni şekillerde deneyimlenebilmesi için kullanıcının çevresi ve yaşam alanından yararlanıyor. Sony, konseptin geçen Ocak ayında ABD’de düzenlenen Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı’nda ilk defa tanıtılmasından bu yana geçirdiği evrimi de IFA’da gözler önüne sermiş olacak.

Sony’nin Avrupa’ya yönelik en yeni ürün yelpazesini tanıtan Sony Avrupa Başkanı Masaru Tamagawa, kavisli ekrana sahip bir 4K BRAVIA™ modeli, yüksek çözünürlüklü sesli Walkman® gibi taşınabilir ürünler ve büyük boyutlu görüntü sensörlerinin bulunduğu lens tipi fotoğraf makinelerini sundu.

Sony Mobile Communications Başkan ve CEO’su Kunimasa Suzuki ise, Sony’nin sahip olduğu en iyi teknolojileri PlayStation® App veya PS4 Remote Play uygulaması yoluyla PlayStation®4’e (PS4™) bağlanabilen Xperia™ Z3’ün başını çektiği mobil ürün yelpazesine nasıl getirdiğini gözler önüne serdi. Suzuki aynı zamanda Sony’nin kullanıcıların günlük faaliyetlerini kaydetmesine ve yaşam tarzlarını zenginleştirmesine imkân veren en son SmartWear ürünlerinin çıkışını da duyurdu.

Berlin’deki IFA’da görücüye çıkartılan ürünler şöyle oldu:

1?Xperia™ Akıllı Telefonlar– Xperia Z3, Xperia Z3 Compact

Sony’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonları; fotoğraf makinesi, video kamera ve ses teknolojileri gibi en iyi Sony teknolojilerini  PS4 oynama deneyimi ile bir araya getiriyor[1].

5,2 inçlik büyük ekranı ile yuvarlatılmış bir alüminyum çerçeve ve dayanıklı  panellere sahip olan Xperia Z3, ustalıkla işlenmiş bir yüzey ve sadece 7,3 mm kalınlığında ve 152 gram ağırlığında ince, hafif bir gövde sunuyor. Suya ve toza karşı dayanıklı (IP65/68)[2] güç merkezi güzelliği fonksiyon ile harmanlıyor. Beyaz, siyah, ve yeni bakır renk seçeneğiyle sunuluyor[3].

Yuvarlak çerçevesi, zarif premium yüzeyi ve dayanıklıpanelleri ile tek elle kullanım için mükemmel olan Xperia Z3 Compact’ın ağırlığı sadece 129 gram. Cep telefonu aynı zamanda suya ve toza karşı dayanıklı. (IP65/IP68)2. Beyaz ve siyah renklerde sunuluyor.

Her iki model de, mobil için 1/2.3” Exmor™ RS CMOS görüntü sensörü, mobil için BIONZ™ görüntü işleme motoru ve yeni 25mm geniş açılı Sony G Lens gibi net ve canlı detaylara sahip fotoğraf ve videolar üretmek üzere bir araya gelen Sony’nin gelişmiş fotoğraf makinesi teknolojilerinden yararlanıyor. ISO 12800 hassasiyet ve Sony’nin gelişmiş SteadyShot™ teknolojisi iyileştirilmiş pozlama ile parlak ve canlı renkler  sunuyor.

Xperia Z3 ailesi, Sony’nin çığır açan ve düşük çözünürlüklü müzik dosyalarının (MP3, AAC) detaylarını Yüksek Çözünürlüğe yakın bir kaliteye[4] yükselterek her zaman keyfini sürebileceğiniz son derece yüksek ses kalitesini güvence altına alan DSEE HX teknolojisini de içeriyor. Ayrıca, Sony’nin gürültü engelleme teknolojisine sahip (Dijital Noise Canceling) Xperia Z3, MDR-NC31EM kulaklıkla birlikte arka plan sesini yüzde 98’e varan bir oranda ortadan kaldırıyor.[5].

Sony aynı zamanda PS4 Remote Play’i genişleterek kullanıcıların Xperia akıllı telefonlarının ekranından PS4 oyun deneyiminin tadını çıkarmasına da imkân veriyor.

2?Xperia™ Tablet – Xperia Z3 Kompakt Tablet

Dünyanın en ince ve en hafif (6,4mm ve 270gr) kompakt tableti[6], oyun alanı gibi sadece Sony’nin sağlayabileceği yeni ve eşsiz eğlence deneyimleri de sunuyor. Xperia Z3 ve Xperia Z3 Compact akıllı telefonların tasarım konsepti ile uyumlu OmniBalance tasarımıyla her açıdan rahat bir tutuş ve göz alıcı bir görüntü sağlıyor.Tablet, aynı zamanda suya ve toza karşı dayanıklı. (IP65/68)2.

Xperia Z3 Tablet Compact, dünyanın PS4 Remote Play1 özelliği sunan ilk tableti olarak kullanıcıların PS4 oyun deneyimini 8 inçlik ekranı üzerinde yaşamasına imkân veriyor. Live Color LED özellikli mobil için TRILUMINOS™ ekran, oyun oynarken veya film izlerken en net görüntüler için zengin doğal renklere sahip geniş bir renk gamı ve son derece derin ve gerçekçi bir izleme deneyimi sunuyor.

3. Xperia™ Akıllı Telefon – Xperia E3

Sony Xperia E3, çok hızlı performansı ve premium eğlenceyi orta segmente en uygun fiyatla getiriyor. İnce ve hafif tasarımıyla tek elle kullanım için en uygun boyutlara sahip Xperia E3‘ün 5 MP’lik kamerası ve yaratıcı akıllı sosyal kamera uygulamaları eğlenceli fotoğraflar çekmeyi sağlıyor. Xperia E3 4,5 inç IPS ekranı ile yüksek kalitede görüntüleme deneyimi yaşatıyor. Xperia E3’ün sahip olduğu ultra hızlı Qualcomm Snapdragon dört çekirdekli işlemcisi, segmentinde en yüksek performanslardan biri olarak ön plana çıkıyor.

4. SmartWear

Sony aynı zamanda, kullanıcıların günlük yaşamından verileri Lifelog üzerinden kaydedebilmeleri için uyumlu akıllı telefonlar ve tabletler ile birlikte kullanılabilen yeni giyilebilir teknoloji ürünlerini de piyasaya sürüyor. Çeşitli algılama teknolojilerini kullanan Sony SmartWear ürünleri kullanıcıların hem attıkları adım sayısı, yaptıkları hareketler ve uyku kalıpları gibi motivasyonel aktivitelerini hem de çektikleri fotoğraflar, dinledikleri müzikler, aramalar, mesajlar ve hatırlamak istedikleri değerli hatıraları gibi duygusal aktivitelerini kaydetmelerine imkân veriyor.?Lifelog uygulaması, kullanıcının gününü nasıl geçirdiğini görselleştirerek günlük yaşamını nasıl zenginleştireceğine dair ipuçları elde etmesini sağlıyor. Ayrıca, Voice Control teknolojisi sayesinde, ses ile özel uygulamalar kontrol edilebiliyor ve ses komutları oluşturulabiliyor.

5. Lens tipi Fotoğraf Makinesi – ILCE-QX1 ve DSC-QX30

Sony aynı zamanda Lens tipi Fotoğraf Makinesi yelpazesini de Wi-Fi üzerinden akıllı telefonlara[7] bağlanan ve ister akıllı telefonlara doğrudan takılarak isterse de kullanıcıların her açıdan kendi fotoğraflarını veya diğer yüksek kaliteli fotoğraf ve videolarını[8] çekebilmesi için ayrı olarak kullanılabilen iki modelle genişletiyor.

QX1’in 20,1 megapiksellik APS-C boyutlu Exmor CMOS sensörü, sadece çok daha büyük bir fotoğraf makinesinden bekleyebileceğiniz muazzam miktarda kusursuz detayı yakalıyor.

DSC-QX30’un, Sony’nin Cyber-shot modellerinde bulunan aynı 30x optik zumlu Sony G Lens, Optik Steadyshot ve otomatik odaklama fonksiyonlarına sahip olması, uzaktaki nesneler gibi sadece akıllı telefonun kamerası ile çekilmesi mümkün olmayan fotoğrafların daha net elde edilmesini mümkün hale getiriyor.

Sony’nin PlayMemories MobileTM uygulamasında yapılan güncellemeler, her bağlantının ardından bağlantı süresi ve istikrarının iyileştirilmesini sağlarken, daha kolay kullanım için kullanıcı ara yüzü ve fonksiyonelliği de geliştiriyor.

6?Action Cam Mini – HDR-AZ1VR (Live-view Uzaktan Kumanda Kiti)

HDR-AZ1VR, yaklaşık 63 gram ağırlığı ile mevcut HDR-AS100V modelinin sadece üçte ikisi büyüklüğünde olan küçük ve hafif bir gövdeye sahip giyilebilir bir kamera. Bisiklet gidonları ve kasklar gibi spor ekipmanlarına kolaylıkla takılabilirken 170 derecelik görüş alanı[9] ile kayak, snowboard, dağcılık, sörf ve daha birçok aksiyon sporunun nefes kesici, yüksek kaliteli görüntülerini kaydedebiliyorsunuz. Kamera, aynı zamanda seyahat sırasında aile videoları veya hobilerinizi kaydetmek gibi diğer birçok amaç için de kullanılabiliyor. HDR-AZ1VR’nin XAVC S (HD 50Mbps) formatı ile uyumlu olması da hızlı hareket eden sahneleri çekerken dahi yüksek kaliteli videoları daha düşük sıkıştırma paraziti ile kaydedebilmenizi mümkün kılıyor. Ayrıca, yeni Live-View uzaktan kumanda da kamera üzerinde saklanan dosyaları oynatmanıza ve [10] silmenize yardımcı oluyor.

Kullanıcılar, bu modeli Action Cam Movie Creator video düzenleme yazılımı ile birlikte kullanarak kolay, yüksek kaliteli video düzenlemenin de tadını çıkartabiliyor.

7? PlayMemories Camera Apps™

Kullanıcıların fotoğraf makinelerine çeşitli fonksiyonlar eklemesine imkân veren bir uygulama indirme hizmeti olan PlayMemories Camera Apps™’e Sound Photo ve Light Trail de eklendi.

Sound Photo: Uygulama, kullanıcıların fotoğrafı çekerken hissettiklerini yeniden yaşayabilmesini sağlamak için, deklanşöre basmadan önce ve sonra sesleri kaydediyor. Bu oynatma, sadece fotoğraf makineleri ile sınırlı olmayıp kişisel bilgisayarlar, mobil cihazlar ve televizyonların üzerinde de oynatılabiliyor.

Light Trail: Light Trail, otomobil farları veya havai fişeklerin ışık izlerini tek bir fotoğrafta yeniden üretebiliyor. Uygulama, kullanıcıların geçmişte sadece karmaşık, uzun pozlamalı fotoğrafçılık ile yaratılabilen fotoğraflar üretmesini kolaylaştırıyor.

8?4K Ultra HD BRAVIA® TV – S9005(75/65)[11]/

S9005(75/65) kavisli LCD ekranı ve güçlü çok açılı canlı hoparlör sistemi ile eşi görülmemiş bir deneyim sunan yeni bir 4K Ultra HD BRAVIA® TV serisi. Bu seri, Sony’nin benzersiz 4K görüntü motoru 4K X-Reality® PRO, X-tended Dynamic Range teknolojisi ve geniş renk gamlı TRILUMINOS® Ekran’ın yanı sıra sinema salonunda olmanın verdiği hissi evde de yaşayabilmeniz için zengin surround ses de sunuyor.

9. Yeni mekan deneyimi, Sony’den Life Space UX: Evde yepyeni deneyimler

Sony, aralarında yeni teknolojileri de barındıran konsept modelleri ve gelişim aşamasındaki prototiplerin de bulunduğu Life Space UX’i oluşturan ürün yelpazesini Avrupa’da ilk defa IFA 2014’te görücüye çıkarıyor. Bu konsept modelleri arasında, tüm evi bir müzik sahnesine dönüştürmek üzere hoparlör içeren ve akıllı telefonlara kablosuz olarak bağlanabilen geleneksel büyüklükte bir ampul olan LED ampul hoparlör de bulunuyor. Sony aynı zamanda buzdolabı kapağına, hatta banyoya yerleştirildiğinde, dokunuş ile hareket ettirilebilen yaklaşık 58 santimetrelik bir görüntü yansıtabilen, küp biçimindeki,  kompakt ultra kısa atımlı projektörü de sergiliyor.



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!