-->
Sims 4 Oyun İnceleme

Sims Dünyasına Geri Dönüyoruz… Oyun dünyasının en eğlenceli ve yaratıcı serilerinden biri olan Sims dünyasının 4 oyunu biz oyun severlerin beğenisine sunuldu. Uzun süredir merak ile beklenen sims 4 oyunu ile EA bu sefer beklentileri karşılayabilmiş mi? Sims 4’ü incelemeye başlamadan önce Sims serisi hakkında hiçbir bilgisi olmayan ya da bu serinin hiçbir oyununu oynamamış, […]

08.09.2014 | ulasufuk

Sims Dünyasına Geri Dönüyoruz…

Oyun dünyasının en eğlenceli ve yaratıcı serilerinden biri olan Sims dünyasının 4 oyunu biz oyun severlerin beğenisine sunuldu. Uzun süredir merak ile beklenen sims 4 oyunu ile EA bu sefer beklentileri karşılayabilmiş mi?

Sims 4’ü incelemeye başlamadan önce Sims serisi hakkında hiçbir bilgisi olmayan ya da bu serinin hiçbir oyununu oynamamış, etrafından duyduğu bilgilerle yetinen oyunculara Sims oyunlarının ne olduğunu anlatayım.

Eğer pastel renklerle dolu bir dünyada yaşıyorsanız. Konuştuğunuz zaman anlamsız sesler çıkartıyorsanız. Başınıza olmadık işler geliyorsa. Rutin olarak, evinizde yangın çıkıyor, eşyalar bozuluyor, hırsız giriyor ve uykusuzluktan bayılıyorsanız. Zaman hızla akıp gidiyorsa, çocuk yapmak için öpüşmek yetiyorsa. Kafanızın üzerinde kocaman yeşil bir kristal varsa. Tebrikler siz de bir Sim’siniz. 2000 yılında ilk The Sims piyasaya sürüldüğü zaman, büyük ihtimalle yapımcılar dahil hiç kimse bu oyunun böylesine büyük bir fenomen olacağını bilmiyordu.

 
sims-4-inceleme1
 

The Sims yazının başında da belirttiğim gibi insan simülasyonu. Bir insan gerçek hayatta ne yapıyorsa birçoğunu bu oyunda yarattığınız sim’lerle yapıyorsunuz. Genel ihtiyaçların (duş almak, yemek yemek, uyumak, tuvalet yapmak ) yanında eğlenmek, sosyalleşmek gibi ihtiyaçlarını karşılayarak mutlu etmeye çalıştığımız bir sim’i yönetiyoruz. Dış görünüşünü istediğimiz gibi ayarlayabildiğimiz sim’imizin karakter özelliklerini de belirleyerek bu sim’imiz için bir yaşam amacı seçiyoruz. ( Yaşam amacı sims 3’te ilk kez kullanılıyor ) Normal bir insan gibi ihtiyaçlarımızı görürken, aynı zamanda arkadaşlar edinip sosyalleşebiliyoruz, birine âşık olup, evlenip, çoluk çocuk sahibi olurken, haftanın belirli günlerinde çalışıp, para kazanarak evimize eşyalar satın alabiliyoruz. Sims’in en basite indirgenmiş hali bundan ibaret. Şimdi 5 yıl aradan sonra “gerçek” ( ek paket değil ) bir oyunla geri dönüş yapan Sims 4’ü incelemeye başlayalım.

2009 yılında piyasaya çıkan Sims 3’ün getirdiği en büyük yenilik ise yanlızca kendi evinde ve civarında tam kontrol sahibi olduğumuz sim’leri artık etkileşimli, koca bir kasabada kontrol edebiliyor oluşumuzdu. Süpermarketinden kitapçısına, tiyatrosundan parkına, spor salonundan hükümet konağına, ziyaret edilip, etkileşime girilebilen onlarca mekân Sims 3’te beğenimize sunulmuştu. Sims 4’ü daha detaylı anlatmadan önce inceleme yazılarında her zaman yaptığım üzere oyunun en başına gidip, oyunu oradan anlatmaya başlayacağım. Yani karakter yaratma ekranından…

 
sims-4-inceleme2
 

Genel olarak tüm sim yüzleri bebeksi ve tatlı. Yüzün genişliği ve şekli, burun yapısı, gözlerin yapısı ve rengi, dudakların yapısı, yüzde olacak çil ve benler seçilebiliyor. Gözlerin kısık ya da iri olacağı, aşağıya mı çekik yukarı mı çekik olacağı, şirin mi bakacağı yoksa hafif alaycı bir bakış mı olacağını ayarlayabiliyoruz. Burunun da büyüklüğünü ve kemikli yapısını ayarlıyoruz. Ayrıca sim için makyajda yapmak mümkün. Garip şekilde erkek karakterlere de makyaj yapılabiliyor. Makyaj gerçekten simin simasını değiştiriyor. Hiç çekici olmayan kadın sim karakterler bile biraz makyajla daha etkileyici hale geliyor. Şunu belirteyim ki; simlerin keskin yüz hatları olmadığı için kendinizin bire bir kopyasını yapmak mümkün değil. Ancak size benzeyen şirin bir kopyanızı yaratabilirsiniz. Bir nevi maskotunuzu yaptığınızı düşünün. Saç ve sakal modellerine gelince. Kadınlar için daha çok saç modeli var, erkekler için biraz az kalmış. Sakallar ise gerçekten az. Pek bir yapay duruyor. Saçlarda tek renkli bir saç modeli seçebileceğiniz gibi aynı şekilde, bir kısım siyah bir kısım ise açık renklerde seçilebiliyor…

 



Popüler Haberler


Sony, PlayStation Store’da Mart 2024 ayında en çok indirilen oyunları resmen açıkladı!


Uzun zamandır beklenen bilimkurgu temalı açık dünya aksiyon RPG’si Star Citizen’ın PC sistem gereksinimleri nihayet güncellendi!


NVIDIA’nın bulut oyun platformu GeForce Now (Game+), Nisan ayında 10 yeni oyunla kütüphanesini genişletmeye devam ediyor.


Rockstar Games tarafından geliştirilen ve büyük bir merakla beklenen Grand Theft Auto VI’nın resmi fragmanı Aralık 2023’te yayınlandı.