-->
Samsung’dan sanal gerçeklik gözlüğü: Gear VR

Samsung IFA 2014’de tanıttığı sanal gerçeklik gözlüğü Gear VR ile sanal gerçeklik yarışına dâhil oluyor Samsung aralarında Sony ve Facebook gibi büyük teknoloji şirketlerinin de olduğu gruba resmen katılarak sanal gerçeklik pazarına adımını attı. Şirketin Gear VR adını taşıyan sanal gerçeklik başlığı bugün duyurulan 5.7 inç’lik yeni Galaxy Note 4 ile birlikte çalışacak biçimde tasarlandı. […]

03.09.2014 | ulasufuk

Samsung IFA 2014’de tanıttığı sanal gerçeklik gözlüğü Gear VR ile sanal gerçeklik yarışına dâhil oluyor

Samsung aralarında Sony ve Facebook gibi büyük teknoloji şirketlerinin de olduğu gruba resmen katılarak sanal gerçeklik pazarına adımını attı.

Şirketin Gear VR adını taşıyan sanal gerçeklik başlığı bugün duyurulan 5.7 inç’lik yeni Galaxy Note 4 ile birlikte çalışacak biçimde tasarlandı. Akıllı telefon Samsung Gear VR için bir ekran vazifesi görecek.

Oculus Rift veya Sony’nin Project Morpheus’unun aksine cihazlar arasındaki bağlantı herhangi bir kablo olmadan, tamamen telefon tarafından sağlanan güçle kuruluyor. Samsung Gear VR’a ilişkin haberler bu yıl içinde bir dönem gündeme gelmiş, Güney Koreli şirketin sanal gerçeklik başlığı için Oculus ile işbirliğine gideceği iddia edilmişti.

Oculus Rift’in ilk parti sevkiyatı başladığı zaman şirketin DK2 geliştirme kiti için Samsung Galaxy Note 3 ekranını kullandığı ortaya çıkmıştı. Google ise Google I/O 2014′te tanıttığı Cardboard tasarımıyla herhangi bir akıllı telefonu sanal gerçeklik başlığına dönüştürmenin zor olmadığını ortaya koymuştu.

Samsung Galaxy Note 3′ün 1080p ekranı Galaxy Note 4′te yerini Quad HD ekrana bırakıyor. Bu da Samsung Gear VR’ın açık bir biçimde Oculus geliştirme kitinden daha yüksek bir çözünürlüğe sahip olduğu anlamına geliyor.



Popüler Haberler


Rockstar Games, GTA+ abonelik ücretlerini Türkiye’de 127 TL artırarak 72 TL’den 199 TL’ye yükseltti.


Deep Silver ve Warhorse Studios, heyecanla beklenen Kingdom Come: Deliverance 2’nin 18 Nisan’da duyurulacağını duyurdu!


Oyun dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan BAFTA, sahiplerini buldu.


Fallout 4 hayranları dikkat! Bethesda, oyunun yeni nesil güncellemesi için resmi çıkış tarihini açıkladı.