-->
Samsung, Gear VR İle Mobil Sanal Gerçeklik Dünyasına Adım Atıyor

Samsung ve Oculus, Samsung Galaxy Note 4 için optimize edilmiş ilk yaygın kullanıma sahip mobil VR headset (sanal gerçeklik başlığı) ile üç boyutlu ve kullanıcıyı sarmalayan yeni bir mobil görsel deneyim yaratmak üzere işbirliği yaptı Samsung Electronics, kullanıcıyı sarmalayan sinematik bir sanal gerçeklik ortamı yaratan yeni nesil giyilebilir teknoloji ürünü, Samsung Gear VR Innovator Edition’ı […]

04.09.2014 | ulasufuk

Samsung ve Oculus, Samsung Galaxy Note 4 için optimize edilmiş ilk yaygın kullanıma sahip mobil VR headset (sanal gerçeklik başlığı) ile üç boyutlu ve kullanıcıyı sarmalayan yeni bir mobil görsel deneyim yaratmak üzere işbirliği yaptı

Samsung Electronics, kullanıcıyı sarmalayan sinematik bir sanal gerçeklik ortamı yaratan yeni nesil giyilebilir teknoloji ürünü, Samsung Gear VR Innovator Edition’ı bugün görücüye çıkardı. Oculus teknolojisinin gücünü kullanan Samsung Gear VR, mobil içeriklerin deneyimlenmesinde çığır açan bir yenilik. Ürün, mobil yaşamın tanımını değiştiriyor. Samsung, yenilikçi teknolojisi ve ilgi çekici tasarımıyla giyilebilir cihazlar kategorisindeki liderliğini de bir kez daha vurguluyor.

Bir Facebook kuruluşu olan sanal gerçeklik teknolojisi lideri Oculus ile sürdürülen yoğun ve entegre bir ortaklığın sonucu olan Samsung Gear VR, sektörde bugüne kadar görülmemiş üç boyutlu ve kullanıcıyı sarmalayan bir mobil sanal gerçeklik deneyimi yaratıyor.

Samsung Electronics BT ve Mobil İletişim Bölümü Başkan ve CEO’su JK Shin konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Mobil teknoloji deneyimi ile ilgili beklentilerin çok ötesine geçen Samsung Gear VR, Gear serisinin yenilikçiliğinin de güçlü bir yansıması. Oculus VR ile gerçekleştirdiğimiz ortaklık sayesinde, bu olağanüstü üç boyutlu mobil içerik deneyimini tüketicilerimize sunabilmemiz mümkün oluyor.”

Oculus’un Teknoloji Direktörü John Carmack ise şunları söyledi: “Gücünü Oculus’tan alan ve mobil sanal gerçeklik deneyiminde teknolojinin geldiği son noktayı temsil eden Gear VR Innovator Edition’ı tüketicilerin beğenisine sunmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Samsung’la gerçekleştirdiğimiz yoğun işbrirliği ve teknik ortaklık sayesinde, bütünüyle mobil bir platform üzerinde birinci sınıf çözünürlük ve performansa sahip sanal gerçeklik başlığı yarattık.”

Samsung Gear VR, mobil cihazlar için en üst çözünürlük seviyesinde çarpıcı ve çekici görseller sunan Galaxy Note 4’ün 5.7 inç, Quad HD Super AMOLED ekranı sayesinde benzersiz bir izleme deneyimi sunuyor. Gear VR Innovator Edition kullanıcıları, bir sinema salonunun en iyi koltuğunda oturabilir, Full 360 3D video ile bir gösteride sahne alabilir, daha önce görülmemiş bir şekilde hayal gücünün gerçekliğe dönüştüğü büyüleyici dünyalarda oyun oynamanın zevkine varabilirler. Samsung’un sektör lideri Super AMOLED ekran teknolojisi ve en ileri Oculus teknolojileri bir araya gelerek, sürprizlerle dolu bir deneyim yaratıyor. Üstelik bütün bunları mobil bir cihaz üzerinde gerçekleştiriyorlar.

Yumuşak ve esnek yastık sistemi ile birlikte oldukça hafif malzemelerle üretilen Samsung Gear VR, son derece konforlu bir kullanıma sahip. Tamamen kablosuz olması dolayısıyla, kullanıcılar bilgisayara bağlı kalmadan, sanal dünyayı bütünüyledeneyimleyebilecekler . Bir yandan da en üst kategori yaratıcıların geniş kapsamlı optimum sanal gerçeklik içerik seçenekleri arasından çok çeşitli film, oyun, 360 derece video ve eğitsel/deneysel içeriklerin keyfini çıkarabilecekler.

Samsung Gear VR, Buz Beyazı renk seçeneğiyle bu yıl Samsung online satış kanalı ve seçkin telefon operatörleri aracılığıyla satışa sunulacak.

Ayrıntılı bilgi ve ürün görüntülerini www.samsungmobilepress.com ve www.oculus.com/blog/ adreslerinde bulabilirsiniz



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!