-->
Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution (inceleme)

Naruto Dünyası’na Geri Dönüyoruz… Neydi o günler, ah, ah… Yıl 1995. O zamanlar oyun kavramı bile şimdiye göre çok çok farklı, grafiklerin kimsenin umurunda olmadığı, saf keyif ve oynanış odaklı oyunlar… Şimdi ile kıyaslandığında her şeyin yavaş yavaş tüketildiği, her yapımın tadının sonuna kadar çıkarıldığı bir anlayışla oynanan oyunlar… Resident Evil serisinin daha FPS’leşmediği, Need […]

22.09.2014 | ulasufuk

Naruto Dünyası’na Geri Dönüyoruz…

Neydi o günler, ah, ah… Yıl 1995. O zamanlar oyun kavramı bile şimdiye göre çok çok farklı, grafiklerin kimsenin umurunda olmadığı, saf keyif ve oynanış odaklı oyunlar… Şimdi ile kıyaslandığında her şeyin yavaş yavaş tüketildiği, her yapımın tadının sonuna kadar çıkarıldığı bir anlayışla oynanan oyunlar… Resident Evil serisinin daha FPS’leşmediği, Need for Speed serisinin henüz upgrade ile tanışmadığı günler…

İşte bu özlemli günlerden günümüze gelerek yıllara meydan okuyan anime dövüş serisi Naruto: Ultimate Ninja Storm serisinin son oyunu Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution karşımıza çıkıyor. Anime severlerin bildiği üzere Naruto dünyanın en çok izlenilen dövüş ve macera içerikli animelerinden bir tanesidir. Eğer ki Naruto animesini izlemediyseniz oyun biraz anlamsız gelebilir bu yüzden anime’yi izleyen kişiler için daha harika bir oyun olacaktır.
 
naruto-shippuden-ultimate-ninja-storm-revolution-inceleme1
 
Öncelikle Ultimate Ninja Storm Revolution projesi benim gibi eski bir çizgi roman fanatiği olarak en heyecanlandığım projelerden birisidir. Yıllarca her birinin ayrı ayrı hikâyesini okuduğumuz kahramanlar sanki özel bir toplantıda bir araya gelmiş ve “Herkes hünerlerini göstersin” çağrısına karşılık veriyorlar gibi gelir bana. Neyse konuya geri dönersek bir devam oyunu olan Ultimate Ninja Storm Revolution bir önceki oyunun benzer dinamiklerine sahip. Yeni kahramanların eklenmesi dışında zaten başarılı olan bir önceki oyunun yapısı aynen korunmuş. Tabi bazı ufak iyileştirmeler yok değil. Şimdi onlara göz atalım.

ilk olarak Oynanış ile ilgili olarak daha ilk başta göze çarpan şey, klasik Ultimate Ninja Storm Revolution serisinden aşina olduğumuz diyaloglar. Oyunun hikâyesini derinlemesine anlatmaya çalışan bu sistemi günümüz oyunlarının yapısı ile karşılaştırıldığında aslında oldukça demode kalıyor.
 
naruto-shippuden-ultimate-ninja-storm-revolution-inceleme2
 
Ancak bir Ultimate Ninja Storm oyununu irdeliyorsak, kriterimiz bir diğer Ultimate Ninja Storm oyunu olmalı. Dolayısıyla kalkıp da Ultimate Ninja Storm Revolution’ıbir Skyrim ile kıyaslamamak gerekir. Sonuçta bir Japon kültürünün yansıması olan serinin kendine özgü bir çizgisi bulunmakta. Bu nedenle bazı yabancı oyun sitelerinden aldığı düşük puanların oyuna kesinlikle haksızlık olacağını düşünmekteyim. Neyse, belki en sonda yapacağım değerlendirmeyi incelemenin ortasında yapmış oldum ama bunu da belirtmeden geçemezdim.
 



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!