-->
Fifa 15 Oyun İnceleme

Fifa denildiğinde akla gelen en vurucu unsurlardan biri olan Ultimate Team kendini geliştirerek yoluna devam ediyor. Bu modda on farklı lig bulunuyor ve oyuncu sayısı da artırılmış. Oynanış süresi de bir hayli artırılan bu mod sayesinde Fifacılar yine keyifli anlar yaşayacak. Online rekabetin tadı hakikaten mükemmel olmuş.     Görsellik futbol oyunlarında ilk planda olan […]

28.09.2014 | ulasufuk

Fifa denildiğinde akla gelen en vurucu unsurlardan biri olan Ultimate Team kendini geliştirerek yoluna devam ediyor. Bu modda on farklı lig bulunuyor ve oyuncu sayısı da artırılmış. Oynanış süresi de bir hayli artırılan bu mod sayesinde Fifacılar yine keyifli anlar yaşayacak. Online rekabetin tadı hakikaten mükemmel olmuş.

 
Fifa-15-inceleme5
 

Görsellik futbol oyunlarında ilk planda olan unsurlardan biri değil elbette de. Oynanış varken pek fazla dikkat edilmez. Ancak belli bir kalitede her zaman tercih edilir. Fifa serisinden gidersek serinin daha önceki yapımlarında olduğu gibi bu sene de belli bir kalite devam ediyor.  Doğrusunu söylemek gerekirse FIFA 15’ün grafikleri fazlaca FIFA 14’ün grafiklerine benziyor. Ancak ne olursa olsun FIFA 15’e detaylıca baktığınızda grafik açısından FIFA 14’e göre daha iyi olduğunu görebiliyorsunuz. Oyuncuların suratları daha bir gerçekçi, stadlar ise daha şenlikli, en önemlisi ise FIFA 14’de yaşanan çoğu grafik problemine bu oyunda rastlamıyorsunuz. Bunların haricinde oyuncuların animasyon sayısı da bu oyunda epey arttırılmış, sadece 600’ün üzerinde duygusal animasyon bulunuyor oyunda ve bunun ne denli önemli olduğunu oynayınca fark ediyorsunuz. Artık duruma göre daha gerçekçi ve daha insansı hareket ediyorlar. Özellikle oyuncu tasarımları konusunda rakibine karşı üstün görünen Fifa 15, bu sene daha çok ambiyansa odaklanmış. Statların genel tasarımları da gerçekten çok hoş.

Oyunun ses ve müziklerine gelecek olursak. FIFA 15’in ses efektleri gerçekten de çok kaliteli, oyunu oynarken kendinizi gerçekten de sahanın içinde hissediyorsunuz. Seyircilerin tezahüratları, oyuncuların sahada çıkarttıkları sesler ve tabii ki de spikerlerin güzel anlatımları gerçekten de sizi televizyonda bir futbol karşılaşması izliyormuşsunuz havası veriyor. Futbol oyunlarında spiker konuşmalarını pek sevmeyen biri olarak ben FIFA 15’in spikerlerini ve onların maç anlatımını gerçekten de çok beğendim. Kısacası ses ve müzik konularında başarılı olan yapım yoluna aynı şekilde devam ediyor.

 
Fifa-15-inceleme6
 

Bu sene Fifa mı Pes mi tartışmaları artık umarım son bulur. İlla bir tarafı tutmak zorunda hissetmemize gerek yok. En güzeli iki deneyimi de test etmek. Emin olun her iki oyunun da mükemmele yakın ve kusursuz yönleri var. Fifa 15 tarafından bakıldığında oynanıştaki gerçeklik, ambiyansın mükemmelliği, Ultimate Team modu ve dahası herkesin deneyim etmesi gereken güzellikler. Kişisel görüşüm bu sene Fifa 15 bir önceki oyunun bir gömlek daha üstünü olmuş. Kısacası en başarılı Fifa oyunu ile karşı karşıyayız. Topun keyfini çıkarın…
  



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!