-->
Fifa 15 Oyun İnceleme

Artık oyuncular çok daha fazla sahanın içinde. Rakip futbolcudan topu kapmak istiyorsanız doğru zamanda hamlenizi yapmanız gerekiyor, yoksa rakip oyuncu Messi vari yanınızdan yürüyerek geçip gidiyor. Bu durum her ne kadar sinir bozucu olsa da asla kontrolü elden bırakmamalı ve daha da önemlisi sabrınızı yitirmemelisiniz. Bu yıl yapay zekânın da daha bilinçli bir şekilde hareket […]

28.09.2014 | ulasufuk

Artık oyuncular çok daha fazla sahanın içinde. Rakip futbolcudan topu kapmak istiyorsanız doğru zamanda hamlenizi yapmanız gerekiyor, yoksa rakip oyuncu Messi vari yanınızdan yürüyerek geçip gidiyor. Bu durum her ne kadar sinir bozucu olsa da asla kontrolü elden bırakmamalı ve daha da önemlisi sabrınızı yitirmemelisiniz. Bu yıl yapay zekânın da daha bilinçli bir şekilde hareket ettiğini itiraf edelim. Çok daha iyi top yapıyorlar, ceza sahasına kestikleri toplar daha bilinçli. Örneğin top bir rakibinizdeyken, ona ikili baskı uygulamak istediniz ve bu yüzden başka bir futbolcuyu daha yardıma çağırdınız. Bu gibi durumlarda Xavi gibi zekâ küpü oyunculara karşı oynuyorsanız, size yardıma gelen adamın yarattığı savunma boşluklarına enfes paslar yollayabiliyorlar ve sonuç pek de sevindirici olmuyor. Kısacası FIFA 15’de en ufak hatanız, kalenizde golle sonuçlanabiliyor. Tabi bu bahsettiğim oyunun normal zorluk seviyesi olan “Professional” ve üstü seviyeler için geçerli. Diğer seviyeler FIFA 15’e yabancı oyuncular için daha kolay tutulmuş.

 
Fifa-15-inceleme2
 

Oyundaki omuz omuza mücadele sistemi de bir hayli geliştirilmiş. Özellikle orta saha oyuncularının fiziki güçleri oldukça önem kazanmış. Geliştirilen oyun dinamikleri sayesinde oyuncuların tepkileri birebir modellenmiş. Çalım atma noktasında rakiplerinizi geçerken onların yapacağı hamleler sizin pozisyonunuzu direk etkiliyor. Aynı zamanda ara paslarda yapılan geliştirmeler de oldukça oyun üzerinde etkiye sahip. Siz ne kadar üst düzey ara pası atsanız bile rakibin bunu sezmesi halinde o pasın etkili bir sonuç doğurması mümkün olmuyor. Kısacası yapay zekâ ciddi anlamda gözden geçirilmiş ve iyileştirilmiş.

Az önce de belirttiğim gibi bu sene gerek Fifa cephesinde gerek Pes cephesinde oynanış sistemi olarak günümüz futbol mantalitesine yakın bir sistem tercih edilmiş. Ömer Üründül’ün kulakları çınlasın adeta “Günümüz kolektif futbol anlayışı” oyunun genel yapısına hakim. Artık takım oyunu ve taktiksel oynanış tüm oyunun genelinde kendini hissettiriyor. Özellikle orta saha mücadeleleri sonucunda oyunu kanatlara kurmadan yapılan dikine hücumlar çoğu zaman sonuçsuz kalıyor. Artık eskisi gibi yıldız oyuncuların topu orta sahadan alıp direk gole gitmesi oldukça zor, bunun yerine bu yıldızları rakibin defans hattının arkasına kaçırmanız gerekiyor.

 
Fifa-15-inceleme3
 

Oyunda yer alan diğer yeniliklerden de bahsetmek gerekirse özellikle “Saf Şut” olarak adlandırılan yeni akıllı şut sistemi gerçekçilik bakımından oldukça önemli görünüyor. Oyuncunun fiziki konumuna, kaleye olan uzaklığına, hızına ve diğer unsurlara bağlı olarak çektiğiniz şutun etkisi, öldürücülüğü etkileniyor. Futbolcunun diğer kriterlerine de bağlı olarak değişen bu sistem sayesinde bol gollü maçlar yerine daha gerçekçi skorlar ortaya çıkmasını sağlıyor. Tabi ki Messi, Cristiano Ronaldo gibi büyük oyuncuların pek böyle dertleri olmuyor. Kaldı ki kendileri zaten gerçek dünyada da iğne deliğinden gol atabildikleri bu durum da gerçekçi duruyor.

 



Popüler Haberler


GTA 5’te hileler, oyunu daha eğlenceli hale getirmenin bir yolu. Araba hileleri, oyunculara anında belirli arabalara erişim imkanı sunarak onlara zaman kazandırır ve oyunu daha heyecanlı hale getirir.


Nixxes Software tarafından PC platformuna portlanan Horizon: Forbidden West için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Netflix’in popüler fantastik dizisi The Witcher, 5. sezonuyla final yapacak!


Bilim kurgu gerilim oyunu Deliver Us The Moon, 4 yıl önce iptal edilmesinin ardından Switch’e geri dönüyor!