-->
Pure Pool Oyun İnceleme

Hadi bakalım ıstakanı kap gel!  Pure Pool bir “bilardo simülasyonu” dendiğinde akla ilk gelen bütün özellikleri içerisinde barındıran bir yapım. Sizi şok edecek yeniliklere sahip değil. Ama bir bilardo simülasyonu olarak basitliği, görsel kalitesi ve eğlenceli oyun yapısı ile bilardoya pek ilgi duymayanların bile dikkatini çekebilecek bir oyun. Oyunda iki farklı modu bulunuyor. Bunlar 8-Top, […]

20.08.2014 | ulasufuk

Hadi bakalım ıstakanı kap gel! 

Pure Pool bir “bilardo simülasyonu” dendiğinde akla ilk gelen bütün özellikleri içerisinde barındıran bir yapım. Sizi şok edecek yeniliklere sahip değil. Ama bir bilardo simülasyonu olarak basitliği, görsel kalitesi ve eğlenceli oyun yapısı ile bilardoya pek ilgi duymayanların bile dikkatini çekebilecek bir oyun.

Oyunda iki farklı modu bulunuyor. Bunlar 8-Top, 9-Top, bilardo tutkunlarının bildiği şekliyle duruyor. Bu modlarda oyun sizi bir turnuvanın içerisine bırakıyor. Maçlarda ilerledikçe kazanması biraz daha zorlaşıyor, yapay zekâ giderek güçleniyor. Oyunun en basit olduğu ilk maçlarda bile kazanabilmek için aynı maçı tekrar tekrar oynamanız gerekiyor. Özellikle bilardoya fazla aşina olmayan oyuncular, başlangıçtaki rakibin dengesiz zorluğu yüzünden tek bir puan bile alamadan oyunu tamamlamak zorunda kalacaklar. İşin güzel yanı, oyunun yardımıyla kendinizi geliştirebiliyor ve rakibe tek puan vermeyecek seviyede bir oyuncu olabiliyorsunuz.
 
Pure-Pool-inceleme1
 
Gerçek bir maça ilk adımınızı atmadan hemen önce karşınıza çıkan, Tutorials ekranı ile oyun, gerçekte neler barındırdığını gözler önüne seriyor. Oyunun grafiklerine gelecek olursak. Oyunun arka planındaki mekânlar de görüntüler, oda tasarımı da sınıfı geçmeyi başarıyor. Özellikle top modellemeleri ve animasyonlarının oldukça başarılı olduğu görülüyor. Sesler ve müzikler bakımından ise daha çok birbirini tekrar eden sesler işitiliyor.

Analog kol birkaç tuş ile altından kalkılan maçlar, kontroller bakımından sorun çıkartmıyor. Bilardo masası üzerinde atış yapılacak top ve olası sapabileceği istikametleri gösteren yardımcı oklar da, sanal olarak atıştan önce otomatik olarak oluşuyor. Vuruş açısı dışında atışların bel kemiğini oluşturan bir diğer etkende vuruş hızında ortaya çıkıyor.
 
Pure-Pool-inceleme2
 
Pure Pool, atışlarınız üzerindeki kontrolü tamamıyla fizik kurallarına ve size bırakıyor. Topun üzerinde açıyı, topun dönüşünü, vuruş gücünüzü, ıstakanın açısını ve vuruş noktasını belirlemede tamamıyla özgürsünüz. Kontrol konusunda uzmanlaşana kadar topun gideceği yönü gösteren bir çizgi size yardımcı oluyor. İsterseniz bu yardımı ana menüden kapatabiliyorsunuz. Her bir vuruşa tam anlamıyla hâkim olmak biraz zaman alıyor fakat bunu gerçekleştirdiğinizde oyundan alacağınız zevk maksimuma çıkıyor.
 
Pure-Pool-inceleme3
 
Pure Pool, online ve iki kişilik offline modlara da sahip. Maçlar yaptıkça kazandığınız tecrübelerle aynı seviyeki oyuncularla eşleştiğiniz online modlarda 8-Top ve 9-Top modlarını oldukça rahat şekilde oynayabiliyorsunuz.

Gerçek bir bilardo hayranıysanız karşınızda sizi kesinlikle mutlu edecek bir oyun var. Profesyonel düşüncelerinizi hayata geçirebileceğiniz oyunda çoğu oyuncu için turnuvaları kazanmak çok uzun sürmeyecektir.



Popüler Haberler


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!


Ubisoft’un son Assassin’s Creed oyunu Mirage, 30 Nisan’a kadar ücretsiz deneme sürümüyle sizleri bekliyor!