-->
Wildstar Oyun İnceleme

Uçsuz Bucaksız Renkli Bir Dünya… Sonbahar serinliği yerini yavaş yavaş yazın kavurucu sıcağı bırakmaya başladığı şu günlerde oyun dünyasında da uzun süren sessizlik yavaş yavaş son bulmaya başlıyor. E3 sonrası İddialı yapımların birbiri ardına piyasaya sunulmasıyla birlikte oyun dünyası için de yoğun mesai döneminin başladığını söyleyebiliriz. Uzun zamandır tanıtımı yapılan WildStar ′ın geçtiğimiz günlerde oyun […]

15.06.2014 | ulasufuk

Uçsuz Bucaksız Renkli Bir Dünya…

Sonbahar serinliği yerini yavaş yavaş yazın kavurucu sıcağı bırakmaya başladığı şu günlerde oyun dünyasında da uzun süren sessizlik yavaş yavaş son bulmaya başlıyor. E3 sonrası İddialı yapımların birbiri ardına piyasaya sunulmasıyla birlikte oyun dünyası için de yoğun mesai döneminin başladığını söyleyebiliriz. Uzun zamandır tanıtımı yapılan WildStar ′ın geçtiğimiz günlerde oyun severlerle buluştuğu andan itibaren ise MMORPG tutkunları için uykusuz geceler başladı. Test aşamalarının tamamlanıp kullanıma açıldığı ilk andan itibaren tüm dünyada fırtınalar estirmeyi başaran WildStar daha yakından bakmaya, başarılı yönlerine, farklılıklarına, yaşanan sorunlara, teknik detaylara ve oyun hakkındaki birçok şeye hazırsanız incelemeye başlayabiliriz.

Blizzard ve Mythic firmalarından ayrılan bir grup oyun yapımcısı, hayallerinin peşinden gidip renkli, eğlenceli ve hareketli bir MMORPG üretmeye karar verirlerse ne olur? Ortaya WildStar çıkar, böylece sorumuzu kendimiz sorup cevabımızı da kendimiz verdik. Her ne kadar Carbine firmasının çalışanlarının geçmişi pek parlak da olsa, günümüzde MMO piyasasında çok büyük bir rekabet ve çeşit var.

 
WildStar-inceleme1
 

Kuşku yok ki MMORPG türü denildiğinde akla ilk gelen isim World of Warcraft oluyor. Durum böyle olunca piyasaya sunulan her yapım ister istemez World of Warcraft ile kıyaslanmalı gibi garip bir zorunluluk oluşuyor. Bu durumun oluşmasında aradan geçen yedi yıl boyunca MMORPG türünde çıkan onlarca yapımdan hep bir “Wow’dan farklı ne var, acaba onu geçebilecek mi?” türünde garip beklenti oluşması da etkili oldu. Şüphesiz WildStar ′ın da kıyaslandığı en büyük rakip yine Wow olarak lanse edilmeye çalışıldı. Oyun piyasaya sunulmadan önce çıkan her haberin altında yer alan yorumlarda World of Warcraft’a göre sahip olduğu üstünlükler veya eksiklikler hararetli şekilde tartışıldı. Artık fanatiksel boyuta varan bu tartışmaların ardından oyun piyasaya sunulduğu andan itibaren adeta “Wow!” dedirten bir hayranlık nidası dijital evrende yankılanmaya başlanmıştı. Evet, rahatlıkla söyleyebilirim ki son yılların en başarılı yapımlarından biriyle karşılaşmış bulunmaktayız. Bu tespitimin sadece MMORPG türü ile kısıtlı olmadığını da belirtmek isterim. Lafı fazla uzatmadan neden bu kadar iddialı bir söylemde bulunduğumu açıklamaya çalışayım.

Öncelikle söylenecek ilk şey, WildStar ′ın bir oyundan istediğiniz her şeye fazlasıyla sahip olduğu. Mesela hikayeden başlayayım. Oyunumuz sahip olduğu hikayesi ile beklentilerimin oldukça üstüne çıkmayı başarıyor. Daha tamamını gezmeye fırsatımız olmadan (çok geniş bir dünya) birçok yer gezmeye çalıştık, gezdiğimiz yerler gerçekten devasa yerlerdi ve özenle hazırlanmıştı. Farklı bir hikayeye sahip olan ve bu hikayenin tamamen oyunun içerisine yedirilmiş olduğu gerçeği, beni oyunu daha çok ve daha çok oynamaya yöneltti.

 
WildStar-inceleme2
 

Geniş bir dünyaya sahip olduğu çok açık WildStar’ın. Zaten oyun ilk tanıtıldığı zaman da “Keşfedilecek çok şey var!” sloganıyla bizlere ulaştılar. Gerçekten de keşfedilecek o kadar çok şey var, o kadar fazla aksiyon yer alıyor.

Açık dünyaya sahip olan WildStar, Nexus isimli gezegende geçiyor. Gezegen çok uzun zaman önce terk edilmiş ve bizde hemen kendimizi burada konumlandırıyoruz. Gezegendeki teknolojiler, hazineler ve sayısız özellik tarafımızdan keşfedilmeyi bekliyor. İşte tamda bu noktada oyunun açık dünya yapısı devreye girecek. Yapmamız gereken,  gezegeni altını üstüne getirerek dolaşmak. Daha önce girilmeyen yerlere girecek, keşfedilmeyen mekânları keşfedeceğiz. Buralarda yeni güçler, eşyalar ve birçok şey bulabileceğiz. Bu açık dünya sistemi ile beraber gerçekten keyifli dakikaların bizi beklediğini söyleyebilirim. Tabi tüm bu gezilerimiz sırasında pek çok düşmanla da karşılaşıyoruz. En nihayetinde bir MMORPG oyunu olan WildStar içerisinde ırklar ve sınıflar bulunduruyor. Karakter seçim ekranı ile birlikte aslında senaryo ve sunum bakımından mükemmel derecede özenilmiş bir yapımla karşı karşıya olduğumuzu anlıyoruz.

 



Popüler Haberler


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz