-->
Oyun Karakterleri Gerçeğe Dönüşüyor!

Dünyanın dört bir köşesinde cosplay akımına gönül verenler; eğlenceli, hareketli, sosyal ve bir o kadar da emek isteyen hobilerini hayata geçiriyor. Geçtiğimiz günlerde Yunus Günçe ile gerçekleştirilen fotoğraf çekimleriyle başlayan Red Bull Shape Shifters projesi yıl boyunca Türkiye’den 3 kişiye hayallerindeki oyun karakterine dönüşme imkanı tanıyor. Bürünmek istedikleri oyun karakterlerini fotoğraflarıyla birlikte @RedBullTR ve @Multiplayer_TV […]

17.06.2014 | ulasufuk

Dünyanın dört bir köşesinde cosplay akımına gönül verenler; eğlenceli, hareketli, sosyal ve bir o kadar da emek isteyen hobilerini hayata geçiriyor. Geçtiğimiz günlerde Yunus Günçe ile gerçekleştirilen fotoğraf çekimleriyle başlayan Red Bull Shape Shifters projesi yıl boyunca Türkiye’den 3 kişiye hayallerindeki oyun karakterine dönüşme imkanı tanıyor. Bürünmek istedikleri oyun karakterlerini fotoğraflarıyla birlikte @RedBullTR ve @Multiplayer_TV hesaplarını etiketleyerek Twitter’dan gönderenler arasındaki ilk seçimi kazanan kişi 27 Haziran’da ilan edilecek. ikinci seçimin kazananı 22 Ağustos’ta, son kazanan ise 14 Kasım’da belli olacak. Tüm çekimlerini ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut’un gerçekleştireceği bu macerayı takip etmek ve 3 şanslı kişiden biri olmak için www.redbull.com/shapeshifters sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yunus Günçe de cosplay furyasına katıldı

Red Bull Shape Shifters’la ilk kabuk değiştiren isim Yunus Günçe oldu. Günçe, proje için “Assassin’s Creed” oyun karakterine bürünerek Mehmet Turgut’un kamerasının karşısına geçti. Yunus Günçe’nin kıyafetlerinin hazırlanmasından sonra makyaj ve saçı tamamlandı. Günçe’nin bu ilk cosplay macerası, cosplayer’ların hayallerindeki karaktere bürünmek için ne kadar özveri sergilediğinin bir göstergesi oldu.

Cosplay nedir?

Cosplay, “costume” ve “play” kelimelerinin birleştirilmesinden oluşan yeni bir kostümlü oyun akımı. Öncelikle Japonya’da doğan akım; kostümler, çeşitli aksesuarlar, saç ve makyajla cosplayer olarak adlandırılan kişilerin anime ve manga başta olmak üzere hayranı oldukları sinema, oyun, çizgi roman ve hatta edebiyat karakterini taklit etmeleri anlamına geliyor. Cosplayer’lar bazen bir çizgi roman kahramanına, bazen bir film karakterine dönüşürken; kimi zaman da tamamen kendi hayal güçlerinin ürünü olan bir karaktere bürünebiliyorlar. Başlı başına yeni nesil bir kostüm ve performans sanatı olarak görülen cosplay’de fantezi, aksiyon, romantizm, sihir iç içe geçiyor. Hayal gücünün el verdiği her şey cosplay konusu olabiliyor. Aynı anda kültürel birikim, hayal gücü, el becerisi ve teatral yetenek gerektiren cosplay merakı son günlerde Türkiye’de de hızla yükseliyor. Gençler hayallerindeki karakterlere bürünmek için kendi kostümlerini tasarlayıp makyajlarını yapıyor ve çeşitli etkinliklerde boy gösteriyor.

Kostümler ince ince işleniyor

Cosplay’in en önemli unsuru olan kostümleri diğer kıyafetlerden ayıran temel fark çizgilerden kurgulanarak hayata geçirilmeleri ve el emeği göz nuru olmaları. Bir cosplayer tamamen kendisine özel bir kostüm diktirirken aynı zamanda saçını ve hatta makyajını da eşsiz şekilde tamamlıyor ve ortaya özgün bir performans çıkıyor. Hatta dünya çapında kimi cosplayer o kadar özgün bir performans ortaya koyuyor ki cosplay’i hobi olmaktan çıkarıp mesleğe dönüştürüyor. Pek çok ülkede cosplay yarışmaları ve buluşmaları düzenleniyor. Hatta özel fuarlar, dans gösterileri, paneller, karaoke toplantıları bile düzenleniyor.

 



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!