-->
God of War Collection Ps Vita İnceleme

Efsane Ps Vita’da Tekrar Canlanıyor… Onca yıl tanrılara hizmetten sonra en büyük günahı ve kabuslarından kurtulamayan Kratos’un artık içinde, yaşama dair hiç bir istek kalmamıştır. Bitip tükenen Kratos çözümü hayata vede etmekte arar ve Olympus Dağı’nın en uç noktasından kendisini aşağı bırakır. Ama bu iş, düşündüğü kadar kolay değildir. Çünkü tanrıların Kratos’a ihtiyacı vardır…  Oracle […]

13.06.2014 | ulasufuk

Efsane Ps Vita’da Tekrar Canlanıyor…

Onca yıl tanrılara hizmetten sonra en büyük günahı ve kabuslarından kurtulamayan Kratos’un artık içinde, yaşama dair hiç bir istek kalmamıştır. Bitip tükenen Kratos çözümü hayata vede etmekte arar ve Olympus Dağı’nın en uç noktasından kendisini aşağı bırakır. Ama bu iş, düşündüğü kadar kolay değildir. Çünkü tanrıların Kratos’a ihtiyacı vardır…  Oracle

Aslında onunla maceramız önceden başladı. Bir çok kişi PS2’den umudunu kesmeye başladığında, adeta Sony son hamlesini daha yapmamıştı. Tahmin edeceğiniz gibi, bu hamle God Of War idi. God Of War, PS2’ye çıkmış, Sony gerçekten bu sefer iyi bir iş başarmıştı. Oyun çıktığından itibaren bir anda hastalık halini alıp, bütün PS2 kullanıcılarına yayılmıştı. PS2’ye daha güzel oyunlar gelebileceğinin kanıtı olan God Of War, PS2’de 2.ci oyunu ile tekrar Sony’nin gücünü bize gösterdi. God Of War 2 artık neredeyse PS2’nin grafiklerini zorlayan bir oyun oldu. Tekrar tekrar bitirenler, üstüne oyun tanımayanlar hatta sırf bu yüzden PS2 alanlar ortaya çıktı.
 
God-of-War-Collection-psvita-inceleme1
 
PS2′nin demirbaşlarından olan God of War serisi, yeni nesile transfer olduğunda da bizleri hayalkırıklığına uğratmamış ve muhteşem bir macera yaşatmıştı. Mobil oyunculuğu sevdiğini her fırsatta açıklayan Kratos ise boş durmamış. Şimdi bu iki özel oyun yenilenmiş bir şekilde PsV ita′larımızı şenlendiriyor. İster kutulu ister PSN üzerinden de satın alabileceğiniz bu paketi gelin hep beraber inceleyelim.

GoW Collectiona giriş yaptığımızda ilk olarak 2 oyundan bir tanesini seçmemiz isteniyor. Herhangi bir oyunu seçince oyunun Ps Vita’daki giriş videolarını izledik. Buda oyunun ilk başında bizim gerçekten kalitesi yüksek 2 oyun oynayacağımızı ortaya çıkarmış oluyor.
 
God-of-War-Collection-psvita-inceleme2
 
PS3′te God of War 3 oyununu oynayan biriyseniz ilk düşüneceğiniz Gad Of War Collection’un GoW 3′e göre daha kalitesiz ve kötü olduğu olacaktır. Ancak bunu düşünmeden önce şunu göz önünde bulundurmalısınız ki bu oyun daha önce PS2 için geliştilmiş. Bu nedenle GoW 3‘le aynı kalitede bir oyun beklememiz yanlış olacaktır. God of War denilince oyun müdavimlerinin aklına tabiki aksiyon gelir. Collection- Volume ’de de durum bu açıkçası. Oyunlar PS2 ile birebir aynı en ufak bir değişiklik bile yapılmamış. Okadar aynı ki PS2’de yapılan grafik hataları bile düzeltilmemiş. Ama eğer daha önce PS 2′de God of War oyunlarını bitirdiyseniz ve oyunun başından kalkamayacak kadar heyecan yaşadıysanız. Emin olun Volume II’de de aynı anları yaşayacaksınız.

Bunun haricinde oyun zaten PlayStation platformuna tamamen uygun olduğundan oynanış konusunda kimsenin hiçbir sıkıntı çekmeyeceğine eminim. Hatta daha önce hiçbir God of War oyununu oynamadıysanız, bu iki oyun ile başlayabilirsiniz rahatlıkla. Son olarak da God of War 3’ü oynayarak kendinizi Kratos’un kollarına bırakmanız.
 
God-of-War-Collection-psvita-inceleme3
 
Grafik kalitesi diğer oyunlardan düşük olsa da oyun dinamikleri açısından son derece tatminkar bir deneyim sunuyor. Yine de PS2 grafiklerinin tekrar elden geçirilip daha temiz görünmesi sağlanmış. Animasyonlar da son derece yumuşak ve akıcı görünüyor. Eğer God of War oynamayı seviyorsanız bu paketten de aynı şekilde keyif alacaksınız. Fakat grafiklerin PS2den uyarlandığını asla unutmayın ki sonrasında hayal kırıklığına uğramayasınız. Eğer bir PS Viata’ya sahipseniz ve daha önce bu iki oyunu da oynamadıysanız, mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.
  



Popüler Haberler


PC oyuncularının favori platformu olan Steam, yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoruna daha imza attı.


Warner Bros Montreal’in geliştirdiği ve karışık eleştirilere maruz kalan süper kahraman oyunu Gotham Knights’ın stüdyosu, piyasaya sürülecek olan Wonder Woman projesine yardım ediyor.


Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony’nin yayıncılığını üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor.


Yakın zamanda piyasaya sürülen ve klasik oyunları içeren Star Wars: Battlefront Classic Collection için yeni bir tartışma başladı.