-->
Destiny (Alpha) İnceleme

Destiny Evrenine Katılmaya Davetlisiniz… Bungie Stüdyoları tarafından geliştirilen ve Activision’nın oldukça önem verdiği MMOFPS türündeki oyunu olan Destiny 12 Haziran itibari ile alpha sürümü konsollarımızda boy göstermeye başladı. Şimdiye kadar yayınlanmış olan birçok MMOFPS türündeki oyundan farklı dinamiklere ve görsel detaylara sahip olması beklenen Destiny’ye gelin hep beraber yakından bakalım. Destiny’nin alfa testine giriş yaptığımızda, […]

18.06.2014 | ulasufuk

Destiny Evrenine Katılmaya Davetlisiniz…

Bungie Stüdyoları tarafından geliştirilen ve Activision’nın oldukça önem verdiği MMOFPS türündeki oyunu olan Destiny 12 Haziran itibari ile alpha sürümü konsollarımızda boy göstermeye başladı. Şimdiye kadar yayınlanmış olan birçok MMOFPS türündeki oyundan farklı dinamiklere ve görsel detaylara sahip olması beklenen Destiny’ye gelin hep beraber yakından bakalım.

Destiny’nin alfa testine giriş yaptığımızda, muhteşem grafik detayları ve atmosferi ile gözlerimizin pasını sildi diyebiliriz. Oyunun görsel kalitesi daha ilk başta sizi etkiliyor, ayrıca ilk menüde sizi karşılayan mistik ve etkileyici ezgiler oyunun oldukça emek verilerek hazırlandığını hissettiriyor. Peki, görsel ve işitsel zenginliğin yanında Destiny türün fanatiklerini etkileyecek başka neler sunuyor…

Destiny’nin alphasında bizlere dört adet seçenek sunuluyor.   Hikâye modu, co-op modu, PvP modu ve serbestçe gezindiğimiz yan görevler yaptığımız mod. Oyuna ilk başlarken bizden kendi karakterimizi yaratmamız isteniyor.
 
Destiny-alpha-inceleme1
 
Destiny’de toplamda 3 adet sınıf bulunuyor. Bu sınıfların hepsi de gayet “klasik” olarak nitelendirebileceğimiz ve herkesin aşina olduğu türden şeyler. Tabi her oyuncu kendi oyun tarzına uygun olarak çeşitli modifikasyonlar yapabilmekte. Bu da aslında sınıfların kişisel tercihlerle çok daha çeşitli hale geldiğini gösteriyor. Gelin sınıfların hepsine kısaca bir göz atalım.

Oyunda seçilebilen üç sınıf: Titan, Hunter, Warlock ve seçilebilen üç ırk: Exo’lar, Awoken’lar ve İnsanlar bize sunulmuş. Karakter sınıfınız ve ırkınız, o karakterin nelerle ilgileneceğini ileride oldukça etkiliyor. Tam anlamıyla sizi yansıtacak olan ve Destiny’nin dünyasıyla birebir interaksiyona girecek olan karakterler, hem gelişimleri hem de sizi yansıtması açısından çok üzerinde durulan bir konu. Tabii ki bu karakterlerin kullanacağı eşyalar ve silahları da.

Destiny’nin hikâye modundan kısaca bahsetmek gerekirse bundan yüzyıllar sonra Güneş Sistemi’ne yayılmış ve altın çağını yaşayan insan uygarlığının bir güç tarafından yok edilmenin eşiğine gelmesinin ardından gelişen olaylara odaklanıyor. İnsanlık dünyaya geri çekildikten sonra son bir darbeyle insanlığı sonsuza kadar yok etmeye çalışan bu güç, gizemli beyaz bir küre yani “The Traveler” tarafından durduruluyor. İnsanlık daha sonra kendisini kurtaran bu dev beyaz kürenin altına ayakta kalan son şehrini kuruyor. Destiny’ye bu şehri koruyan bir muhafız olarak başlıyorsunuz ve The Traveler’ın size bahşettiği güçleri kullanarak şehri tehlikelerden savunurken, işgal edilen gezegenlerimizi ve kolonilerini geri kazanmaya çalışıyoruz.
 
Destiny-alpha-inceleme2
 
Serbestçe gezindiğimiz bol bol yan görev yaptığımız Destiny açık dünyasında, Dünya çapında gerçekleşen doğal etkinliklerden tutun grup etkinliklerine ve sürekli olarak tekrarlayan pek çok savaşa kadar keşfedilecek pek çok köşe barındırıyor. Sadece savaşmak değil, aynı zamanda kendinizi savunmak, dünyanızı savunmak ve içerisinde bulunduğunuz evreni keşfetmekte oldukça önemli.

Oyunun en önemli özelliklerinden biri co-op oynanış, Toplamda co-op hikâye modunu 3 kişi aynı anda oynayabilyorsunuz, diğer modların çoğunu Destiny’nin dünyasında yaşayan oyuncularla paylaşabiliyorsunuz.

Oyundaki oynanış sistemleri de hayli fazla. İsterseniz buradan oyunun Pvp moduna geçelim Destiny’nin PvP’si daha önce yapılmamış bir şey sunmuyor, ama inanılmaz keyif verdiği aşikâr özellikle oyundaki Strike bölümlerinde siz ve arkadaşlarınız beraber MMO oyuncularının iyi bilecekleri bir terimle ‘dungeon’a girip oranın normal dış dünyadan daha güçlü olan düşmanlarından daha güçlüleriyle ve ‘boss’ları ile savaşıyorsunuz. Galip geldiğiniz takdirde oyun parası glimmer ve yüksek kalitedeki ekipmanlar ile ödüllendiriliyorsunuz.
 
Destiny-alpha-inceleme3
 
İncelemenin başında da belirttiğim gibi Destiny grafiksel olarak oldukça başarılı bir MMOFPS olarak göze çarpıyor. Etrafın dokusu, aksiyon sahnelerindeki efektler ve renk paleti grafik açısından Destiny’nin elini güçlendiriyor. Oynanış dinamikleri açısından ise oldukça başarılı yapmış olduğunuz saldırılarda düşmanın aktif olarak hareket halinde olması zamanında koruma ve saldırı hareketi yapmanızı gerekli kılıyor. Gelelim sesler ve müziklere! İtiraf etmeliyim ki Destiny’ye girerken kesinlikle kayda değer bir müzik içeriği beklemiyordum. En kaliteli MMOFPS’ler de bile müzikler hep ikinci planda kalıyor çünkü. Destiny’de durum çok farklı ama kesinlikle bu tarzdan oyunlara göre çok daha iyi bir seviyede.

İlk bakış olarak Destiny, oldukça etkileyici görsel yapısı, tahminlerin üzerinde ses ve müzik kalitesi ve devrim niteliğindeki oynanış dinamikleri ile adından çok söz ettirecek bir MMOFPS olacak.



Popüler Haberler


Türk Telekom eSüper Lig’in heyecan dolu finali sona erdi ve Trabzonspor, Ankaragücü’nü 6-0 ve 4-0’lık skorlarla mağlup ederek şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı!


Kılıç dövüşlerinin heyecanını ve vahşetini dorukta yaşamak isteyenler için hazır olun!


Uzun yıllardır heyecanla beklenen Blizzard’ın yıllık oyun etkinliği BlizzCon, 2024 yılında düzenlenmeyecek.


ESL Pro Lig Sezon 19 heyecanı devam ediyor! Malta’da düzenlenen turnuvada A ve B gruplarındaki mücadeleler pazar günü sona erecek.