-->
The Amazing Spider Man 2 Oyun İnceleme

İnanılmaz örümcek adam manhattan’da Süper kahramanlar denildiğinde, Batman’in asaleti, Superman’ın kudreti, Hulk’ın hiddeti, X-Men karakterlerinin zarafeti akıllara geliyorsa Spiderman’in de halktan biri olması, esprili mizacı ve örümcek gibi tiksindirici bir hayvanı bile sempatik gösteren yönleri akıllara geliyor. Tüm bu yönleri ile tüm dünyada en sevilen ilk üç süper kahramandan biri olan Örümcek Adam çizgi roman […]

19.05.2014 | ulasufuk

İnanılmaz örümcek adam manhattan’da

Süper kahramanlar denildiğinde, Batman’in asaleti, Superman’ın kudreti, Hulk’ın hiddeti, X-Men karakterlerinin zarafeti akıllara geliyorsa Spiderman’in de halktan biri olması, esprili mizacı ve örümcek gibi tiksindirici bir hayvanı bile sempatik gösteren yönleri akıllara geliyor. Tüm bu yönleri ile tüm dünyada en sevilen ilk üç süper kahramandan biri olan Örümcek Adam çizgi roman ve sinema evreninde layık olduğu başarılara ulaşabilmiş olsa da dijital oyun dünyasında bir türlü sahip olduğu şöhreti taçlandıracak noktalara ulaşamamıştı. Tüm Spiderman serisinin belki de sadece birkaçı vasatın üstü noktasındaydı. Tüm seride yer alan ortak eleştiri noktası, özensiz ve içi boş yapımlar sunulmasıydı. Ayrıca oyunseverler olarak beklentimiz Örümcek Adamın özüne dönmesi ve ait olduğu sokaklarda suçlularla savaşmasıydı. Ancak bir çok oyun daha çok kapalı mekanlarda ve soğuk dokularla örülüydü. Seri hakkında böyle bir kanı varken The Amazing Spiderman 2’nin nasıl bir yapım olacağı, serinin makus talihini düzeltip düzeltemeyeceği merak konusuydu.
 
The-Amazing-Spider-Man-2-inceleme1
 
Oyunun yapımcı koltuğunda daha önceki üç Spiderman oyunundan da tanıdığımız Beenox firması oturuyor. Daha önceki oyunlarda tatmin olmayan oyunseverler için şunu belirtmeliyim ki hemen ön yargılı olmamak lazım. Neyse oyunun detaylarına girmeye başlayalım. En baştan şunu belirtmeliyim ki açılış menüsünde Amerikan propagandası bile özlediğimiz Örümcek Adam olgusunu hafızamda canlandırdı. Film oyunu olması sebebiyle de eğer henüz sinema filmini izleyenlerden değilseniz ve filmi gerçekten merak ediyorsanız, oyunun olayların büyük bir kısmını birebir aktarması sizi üzebilir. Beenox’un ana hikayeyi zenginleştirmek adına eklediği yan görevler ve ana görev çeşnileri dışında, filmde kimlerin ölüp kimlerin yaşayacağına, Örümcek Adam’ın kiminle duygusal yakınlık yaşayıp kiminle savaştığına kadar birçok olay film için olan heyecanınızı bombalayacaktır. Görsel efektleri izleme dışında filme gitmek için bir amacınız bile kalmayabilir.

Karşımızda New York semaları görülüyor ve oyuna başlıyoruz. Oyunun senaryosunun filmle birebir örtüşmesi oyunu kurtaran noktaların en önemlisi olarak görünüyor. Hikâyenin başlangıcı yine birinci filme dayanan Ben Amca’nın ölmesi ve Peter Parker’ın onu öldürenin peşinden gidip türlü kahramanlıklar yapmasıyla devam ediyor. Oyunun başlarında verilen sinematik hava oyun hayranlarını yine hayal kırıklığına uğratan ve açıkçası oyuna başlamadaki heyecanı alıp götüren türden.
 
The-Amazing-Spider-Man-2-inceleme2
 
Açık dünya Manhattan. Ağlarla istediğiniz şekilde dolaşabildiğiniz Manhattan’da, her ağ atışında Örümcek Adam’ın hareketlerindeki akıcılığı, yaklaşan kameranın yardımıyla çok daha rahat anlıyorsunuz. Özellikle Örümcek Adam’ın hareketlerine ve animasyonlarına yoğun emek verilse de grafiklerin üst seviye olmadığını belirtelim. Ana görevleri yapmak dışında keşfedebileceğiniz kocaman bir açık dünya ve yan görevler sunan The Amazing Spider-Man 2 ile haritanın her bir köşesini keşfedebilmek de seçenekleriniz arasında. Ana hikaye dışında kalan, şehirde durdurabileceğiniz onlarca suç, yapabileceğiniz onlarca akrobatik hareket ve döveceğiniz onlarca adam ne yazık ki yavaş yavaş kendini tekrarlamaya başlıyor.

Oyunda ana görevlerimizin yanı sıra bir çok yan görevcik bulunuyor. Anlayacağınız yapım oldukça dolu dolu olmuş. Yeri geliyor Örümcek Adamın yasal işi olan fotoğrafçılık hünerlerinizi konuşturuyorsunuz, yeri geliyor Manhattan sokaklarına gizlenmiş objeleri topluyorsunuz. Oyunda topladığınız objelerin çoğu size deneyim puanı ve ana menüde yer alan ekstra seçeneğindeki sanat galerileri, çizgi roman sayfaları ve oyun içi görüntüler olarak geri dönüyor. Bu arada yapımcıların daha önce belirttiğine göre belli dönemlerde oyunun gizli bölgelerine yerleştirilmiş kostümleri toplayarak karakterimizin özelliklerini de geliştirebileceğiz.
 



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!