-->
Nether İnceleme

Kıyamet Sonrası Korkuya Hazırmısınız… Kıyamet sonrası (post apokaliptik) senaryolar bilim kurgunun ne kadar vazgeçilmez bir yönüdür değil mi..? Hikayeler, kitaplar, filmler, oyunlar, diziler dolusu içerik vardır bu konuda ve bir de üstüne Salgın, bulaşıcı hastalık sonunda dünya nüfusunun çoğunu kaybettikten sonra geride kalanların hikayesi başlar işte tam da burada Korku oyunları devreye girer, bu tarz […]

06.05.2014 | ulasufuk

Kıyamet Sonrası Korkuya Hazırmısınız…

Kıyamet sonrası (post apokaliptik) senaryolar bilim kurgunun ne kadar vazgeçilmez bir yönüdür değil mi..? Hikayeler, kitaplar, filmler, oyunlar, diziler dolusu içerik vardır bu konuda ve bir de üstüne Salgın, bulaşıcı hastalık sonunda dünya nüfusunun çoğunu kaybettikten sonra geride kalanların hikayesi başlar işte tam da burada Korku oyunları devreye girer, bu tarz oyunlar oyuncuların vazgeçilmezi olmakla beraber üretilen pek çok korku oyunu da bekleneni vermiyor ne yazık ki. Eksik, anlamsız hikayeler veya sadece bir anda beliren unsurlardan oluşan korku oyunları.

Son zamanların popüler tarzlarından biri olan “Survival Game” yani hayatta kalma oyunu, MMO dünyasına giriş yaptığından beri oyuncular tarafından büyük ilgi gördü. DayZ, Stalker gibi oyunların popülerlik kazanmasıyla firmalar bu oyun tarzında biraz daha fazla yatırım yapmaya başladı. Başta da dediğimiz gibi, oyun hatta kalmak ve kendi yerleşkenizi en güvenilir şekilde kurmak üzerine. Ama bunu sıfırdan bir başlangıç olarak düşünün. Kaynaklar toplayarak, düşmanlarınızla yüzleşerek zorlu şartlarda canınızı dişinize takarak bir sonraki güne uyanabilmek için.
 
Nether-İnceleme1
 
Tabi unutulmaması gereken şey oyunun çoklu-oyuncu tabanlı olması. Yani diğer oyuncularda sizinle aynı yöntemlere baş vurarak hayatta kalmaya çalışacaktır. Eğer bir başka oyuncuyla karşılaşırsanız bir parça et için bile olsa aranızda ölümcül bir dövüş çıkması muhtemel. Oyunda sizi öldürmeye çalışıp eşyalarınızı almak isteyenler olacağı gibi siz de aynı yolu deneyip daha fazla eşya sahibi olmaya çalışabilirsiniz. Yada diğer oyuncularla arkadaş olabilir, hayatta kalmak için birbirinize yardım edebilirsiniz.

Bu arada yaşadığınız çevreyi de unutmamak lazım. Kendinizi sağlama almak birinci kural. Etrafınızda yaşayan yaratıklar oyun ortamı çok güzel dizayn edilmiş. Gördükleri gibi size saldıracakları gibi aynı zamanda sizi sessizce takip edip zayıf zamanınızda da saldırabilirler. Yani oyunculara karşı dikkatli olmaya çalışırken bir yandan da gözünüz diğer tehlikelere karşı açık olmalı. Sadece yaratıklar ve oyuncular değil, ölüm her anınızda peşinizde olacak. Soğuk, açlık, radyasyon, yüksekten düşmek ve bunun gibi bir çok etken sizi ölüme daha da yaklaştırabilir.
 
Nether-İnceleme2
 
Nether’a ilk girişte, birkaç sunucunun olduğunu göreceksiniz. Herhangi bir sunucuyu seçip, size en yakın karakterlerden birini seçerek, kıyamet sonrası dünyaya adım atabiliyoruz. Dilersek bir asker olabiliyor, dilersek sadece kurtulmaya odaklı bir karakter seçebiliyoruz ancak her karakteri seçemeyeceğimiz zamanlar da mevcut. Belirli puan veya para kazancımız yoksa, her karaktere sahip olamıyoruz.
 



Popüler Haberler


GTA 5’te hileler, oyunu daha eğlenceli hale getirmenin bir yolu. Araba hileleri, oyunculara anında belirli arabalara erişim imkanı sunarak onlara zaman kazandırır ve oyunu daha heyecanlı hale getirir.


Nixxes Software tarafından PC platformuna portlanan Horizon: Forbidden West için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Netflix’in popüler fantastik dizisi The Witcher, 5. sezonuyla final yapacak!


Bilim kurgu gerilim oyunu Deliver Us The Moon, 4 yıl önce iptal edilmesinin ardından Switch’e geri dönüyor!