-->
Child of Light Oyun İnceleme

Savaş sistemine başlangıçta alışamayacak, noluyoruz ya diyecek çok adam var, biliyorum. Ama pek de göründüğü kadar karışık değil, hatta sıra tabanlı dediğime de bakmayın oldukça dinamik ve koşullara göre karar vermenizi gerektirecek bir yapısı var. Resimlerde görebileceğiniz gibi savaşlar başladığında aşağıda bir ibre beliriyor. Dövüş sistemi tur bazlı taktik üzerine dayalı, dövüş alanında o an […]

06.05.2014 | ulasufuk

Savaş sistemine başlangıçta alışamayacak, noluyoruz ya diyecek çok adam var, biliyorum. Ama pek de göründüğü kadar karışık değil, hatta sıra tabanlı dediğime de bakmayın oldukça dinamik ve koşullara göre karar vermenizi gerektirecek bir yapısı var. Resimlerde görebileceğiniz gibi savaşlar başladığında aşağıda bir ibre beliriyor.

Dövüş sistemi tur bazlı taktik üzerine dayalı, dövüş alanında o an kimin sırasıysa o, bir tane olay gerçekleştirebiliyor. Bu oyunda tur bazlı taktik sistemine bir eklenti getirilmiş, ekranın alt kısmında bulunan bir gösterge ile kimin ne zaman saldırma sırası geleceği portreleriyle belirtilmiş, açık mavi renkteki bekleme çizelgesinden sonra kırmızı ile belirtilmiş “CAST” yani ATIŞ alanı var, zaman çizelgesinde sırası atış alanına gelen karakterinizin veya düşmanınızın her gerçekleştirebileceği aktivitesinin bir ATIŞ süresi var, eğer bu atış süresi içerisindeyken bir hasar alırlarsa atışları engellenip tekrardan zaman çizelgesine geri dönüyorlar ve aynısı sizin için de geçerli.

 
Child-of-Light-inceleme3
 

Child of Light fazla zorlayıcı ve mücadeleci değil, Her girdiğiniz mekanın kendine ait bir oynanış tarzı var. Sonuç olarak da daha önce rastlamadığımız türden mekaniklerle karşılaşıyoruz O yüzden benim size tavsiyem oyunun atmosferini çiçek tarlalarında geziyormuş gibi rahat rahat içinize çekmek için Normal seviyede başlayın zira oyunun her bölümü ayrı bir keyif veriyor. Olur da oyunu tekrar oynamak isterseniz Zor seviyeden devam edersiniz. Child of Light ‘ın büyülü dünyasına geri dönüş yapmak oyunu tekrar oynamanız için olası sebepler.

 
Child-of-Light-inceleme4
 

Child of Light huzur verici, az biraz kafa zorlayan, masalsı bir atmosfere ve yenilikçe fikirlere sahip bir oyun. Kendine has tarzını yeni teknoloji ile birleştirip büyülü bir dünyada sevimli bir şekilde sunmuş birçok hata ve kusuru barındırmayan, aksine pozitif oyun yapısı ve sunuşu ile oyuncuyu kendine bağlayan bir oyun olmuş.
  



Popüler Haberler


Aktör Abubakar Salim’in duygu dolu bir özlem hikayesi olarak nitelendirdiği oyun, Metroidvania türünden ilham alan, eğlenceli ve zorlu bir mücadele sunuyor


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!