-->
Trials Fusion Oyun İnceleme

Çılgınlık, Adrenalin Tozu Dumana Katmaca… Oyun dünyasının eğlenceli yapımları her dönem kendine layık olan ilgiyi görüyor. Son 5 yıllık süreçte eğlence ağırlıklı oyunlar genelden özele doğru bir indirgenme içine girdi. Yani daha önceleri neredeyse herkes tarafından oynanan aksiyon-eğlence temalı oyunlar artık daha azınlıklı bir kitle tarafından oynanır hale geldi. Hardcore oyuncu kavramı ile birlikte oyun dünyası […]

25.04.2014 | ulasufuk

Çılgınlık, Adrenalin Tozu Dumana Katmaca…

Oyun dünyasının eğlenceli yapımları her dönem kendine layık olan ilgiyi görüyor. Son 5 yıllık süreçte eğlence ağırlıklı oyunlar genelden özele doğru bir indirgenme içine girdi. Yani daha önceleri neredeyse herkes tarafından oynanan aksiyon-eğlence temalı oyunlar artık daha azınlıklı bir kitle tarafından oynanır hale geldi. Hardcore oyuncu kavramı ile birlikte oyun dünyası çok farklı bir noktaya ilerledi. Dolayısıyla bu tarz yapımlar mobil platform oyunları şeklinde kendilerine yer buldu. Trials serisi bizlere bu türün yeni nesille entegre edildiğinde ne şekilde mükemmel yapımlar ortaya çıkabileceğini kanıtlar nitelikte.

Ekstrem motorkros sporunun en sevilen yönü elbette ki artistik hareketleridir. Oyunumuzun da ana eğlence noktasını bu unsur oluşturuyor. Yalnız ufak bir parantez açmak lazım, Oyundan sakın bir Joe Danger beklemeyin. Havada uçarken yapabildiğimiz hareketler oldukça kısıtlı. Zaten bu hareketlerin bize çok da bir artısı yok. Amacımız zorlu parkuru en kısa sürede ve en az hata ile bitirebilmek. Parkurdan bahsetmişken belirtmeliyim ki oyunda sizi en zorlayan şey zamandan öte parkurlar oluyor.
 
Trials-Fusion-inceleme1
 
Trials Fusion, teknolojinin iyice geliştiği şuanda yaşadığımız zamandan epey bir gelecekteyiz. Hayal ettiğinizden daha gerçekçi, daha güzel ve daha gelişmiş bir şehirde motor bisikletlerle yarış yapıyor, akrobasi gösterileri sunuyor ve kendimizi eğlendiriyoruz. Oyunda birbirinden farklı onlarca mekân Motor bisiklet yarış ve gösteri bölümleri var ve emin olun hepsi birbirinden heyecanlı. Özellikle açık hava mekânlarında yaptığımız akrobasi gösterileri bizi çok neşelendiriyor.

Oyunun en belirgin özelliği kesinlikle çılgın yapısı. Oynanabilirlik bakımından ortaya çıkan kurgu resmen “neyin kafası bu” dedirtecek cinsten. Hatırlayanlar Joe Danger oyununu bilirler. Onda da motor üzerinde ilerleyen akrobasi pilotunun marifetlerini seyrediyor ve gırla eğleniyorduk. Bu sefer ise kahramanımız ciddi giyimli bir motokros pilotu. Kullandığımız motor da çok gerçekçi hatta oyunun fizik motoru daha önceki bir çok motor oyunundan çok daha gerçekçi ama oyunun parkur, eğlence, hikaye kurgusu olabildiğince absürt.
 
Trials-Fusion-inceleme2
 
Oyunda ana amacımız en hızlı şekilde parkurun sonuna ulaşmak. Tabi parkur dediğimiz zaman profesyonel motorkros parkuru beklemeyin. Oyunun mekân tasarımları da ana kurgusu gibi uçuk. Nasıl bir dünyada olduğunuzu anlamanız zaman alabiliyor. Oyunun xbox 360 versiyonunu oynayanlar ne demek istediğimi çok iyi anlayacaktır. Bunun haricinde oynanış dinamikleri de çok ilgi çekici. Oyun iki boyutlu arcade yapı ile 3 boyutlu interaktif kamera sisteminin harmanlanması şeklinde tasarlanmış. Kamera geçişleri hem görsel olabileceği gibi parkur içinde de boyut geçişleri yaşanıyor. Bu mükemmel bir oynanış deneyimi yaşamanızı sağlıyor.

Oyunda bölümlerin çeşitliliği gayet iyi tasarlanmış. Önce iki boyutlu ilerleyen oyun bir anda üçüncü boyuta geçtiğinde heyecan da artıyor. Bu esnada parkuru daha net algılamak için ekstra efor sarf etmeniz şart. Bu durum yer yer oyunun akışını olumsuz etkilese de heyecanı arttırdığı bir gerçek.
 



Popüler Haberler


Rockstar Games, GTA+ abonelik ücretlerini Türkiye’de 127 TL artırarak 72 TL’den 199 TL’ye yükseltti.


Deep Silver ve Warhorse Studios, heyecanla beklenen Kingdom Come: Deliverance 2’nin 18 Nisan’da duyurulacağını duyurdu!


Oyun dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan BAFTA, sahiplerini buldu.


Fallout 4 hayranları dikkat! Bethesda, oyunun yeni nesil güncellemesi için resmi çıkış tarihini açıkladı.