-->
South Park: The Stick of Truth Oyun İnceleme

Oyunda kullanılan grafiksel yapı ana karakter ve yan karakterlerin yaşadığı dünyayı yansıtır cinsten diyebilirim. İlk etapta oyunun grafiklerini yadırgasam da oyunun genel dinamikleri ve hikâyesi ile tam örtüştüğü kanaatine vardım. Tabi grafiksel olarak bazı ufak hataların olduğunu da belirtmek isterim. Bazen dövüş esnasında kameranın gereksiz yakınlaşması yâda çok uzak açıdan görüntülemesi oynanışı olumsuz etkileyebiliyor. Görsel […]

06.03.2014 | ulasufuk

Oyunda kullanılan grafiksel yapı ana karakter ve yan karakterlerin yaşadığı dünyayı yansıtır cinsten diyebilirim. İlk etapta oyunun grafiklerini yadırgasam da oyunun genel dinamikleri ve hikâyesi ile tam örtüştüğü kanaatine vardım. Tabi grafiksel olarak bazı ufak hataların olduğunu da belirtmek isterim. Bazen dövüş esnasında kameranın gereksiz yakınlaşması yâda çok uzak açıdan görüntülemesi oynanışı olumsuz etkileyebiliyor.

Görsel olarak başarılı sunumlara sahip olan yapım özellikle çok çeşitli mekân modellemeleri ile de göz dolduruyor. Bunun yanında özellikle karanlık anlardaki başarılı ışık efektleri ve çevresel etkileşimin karakter üzerindeki etkilerinin sunumu bakımından başarılı detayları da göz ardı edilmemeli.
 
South-Park-The-Stick-of-Truth-inceleme3
 
Oyunun sesleri ve müzikleri ise ayrı ayrı değerlendirilmeli diye düşünüyorum. Sesler konusunda şunu belirtelim karakterimiz biraz ketum yani hiç konuşmuyor. Oyun boyunca etkileşimde bulunduğumuz yardımcı karakterler fazlasıyla geveze. Oyunda ciddi seslendirme ekibi kullanıldığı düşünüldüğünde seslerin ne kadar farklılaştığı ortaya çıkıyor. Ancak müziklerin sesler kadar başarılı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü oyunun seslendirmeleri çok hoşuma gitti.

Gelelim South Park : The Stick Of Truth’un oynanış sistemine. Bu bölümün kritiğini biraz kısa tutmak istiyorum. Dövüşlerin mekaniği de oldukça eğlenceli. Karakterlerinizde HP yani sağlık puanı ve PP adı verilen sihir puanı bulunuyor. Yaptığınız fiziksel hareketler herhangi bir PP harcamasa da, yetenekleriniz belli puanlarda PP harcıyor. Her dövüşte sıra tabanlı olarak hareketlerinizi yapabiliyorsunuz. Genel olarak oyundaki dövüş kısımlarını oldukça beğendim. Sıra tabanlı oynanışa getirdikleri tuşlara doğru zamanda basma olayı da gayet başarılı olmuş.
 
South-Park-The-Stick-of-Truth-inceleme4
 
Genel değerlendirmeye gelecek olursak. Hep belirttiğim gibi South Park : The Stick Of Truth klasik bir rpg yapımı olmuş. Oyunun artısı yada eksisi ne denilecek olursa…Bana göre South Park’ın en büyük artısı ismi. Oyun ismini aldığı yapıma sadık kalmayı başarmış. Yani bir Star Wars serisi gibi ismi alıp çoık farklı mecralara dalmamış.

Sonuç olarak South Park : The Stick Of Truth türünün en başarılı yapımı olmuş diyemem. Kaldı ki oyununda bu yönde bir iddiası olduğunu sanmıyorum. 17 saatin üzerinde oynanış süresine sahip olan yapımın oynanış süresinin biraz daha uzun olmasını isterdim.  South Park hayranlarındansanız kesinlikle denemenizi öneririm.
  



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!