-->
South Park: The Stick of Truth Oyun İnceleme

South Park’ta Bu Bölümün Kahramanı Sizsiniz… Animasyon komedi dizileri arasında South Park serisinin yeri benim için her daim ayrı olmuştur. Sonuçta yaklaşık 17 yılı aşkın süredir devam eden bir seri olması nedeniyle benim gibi eski bir oyuncu ile kurduğu bağ bir hayli güçlü oluyor. Colorado eyaletinin South Park adlı küçük kasabasında yaşayan dört kişilik bir çocuk […]

06.03.2014 | ulasufuk

South Park’ta Bu Bölümün Kahramanı Sizsiniz…

Animasyon komedi dizileri arasında South Park serisinin yeri benim için her daim ayrı olmuştur. Sonuçta yaklaşık 17 yılı aşkın süredir devam eden bir seri olması nedeniyle benim gibi eski bir oyuncu ile kurduğu bağ bir hayli güçlü oluyor.

Colorado eyaletinin South Park adlı küçük kasabasında yaşayan dört kişilik bir çocuk grubu merkez alınarak anlatılan bu hikâye ”dizi” olarak kalamayacaktı. Ve beklenen gün geldi South Park : The Stick Of Truth’un oyunu sonunda karşımızda duruyor.

Dağıtıcılığını THQ’nun iflas etmesi ile ubisoft’un yaptığı oyunun yapımcı koltuğunda, Fallout: New Vegas, Alpha Protocol, Star Wars: KotOR II gibi yapımların başında bulunan Obsidian Entertainment ve oyunun senaryo koltuğunda ise dizininde yapımcılığını üstlenen Trey Parker ve Matt Stone bizleri karşılıyor.
 

South-Park-The-Stick-of-Truth-inceleme1
 
Değişim ve yenilik tüm dünyada her alanda kendini gösterdiği gibi oyun dünyasında da her geçen gün daha fazla önem kazanıyor. Yeni fikirler, yeni oynanış teknikleri, farklı kurgu ve daha birçok unsurda kendini gösteren değişimin etkilerini biz oyun severler zevk ve tercihlerimizle de oyun yapımcılarına hissettiriyoruz. Sıradanlaşan ve her dönem kendini tekrar eden yapımların yerini yenilikçi ve özgün fikirler alıyor ve bu yapımlara olan ilgi de bir hayli fazla oluyor.

Peki ya South Park : The Stick Of Truth’un tipik bir RPG’den ne farkı var? İşte tam da burada asıl vuruşunu esprili anlatımı haylaz göndermeleri ile ortaya koyuyor.
 
South-Park-The-Stick-of-Truth-inceleme2
 
Oyunda South Park’a gelen yeni bir ailenin masum çocuğunu yönetiyoruz. Açılışta bizden seçmemizi istiyor. Oyunda Fighter, Mage, Thief ve Jew olmak üzere 4 farklı sınıf bulunuyor. Seçimimizi yaptıktan sonra tercih ettiğiniz sınıfa bağlı olarak özellik seçenekleri açılıyor. Bu özellikler sayesinde karakterinizin özünde ne tür bir ana yeteneğe sahip olacağını belirliyorsunuz. Daha sonra her RPG oyununda olduğu gibi karakter detaylandırma menüsü bizleri karşılıyor. Hemen şunu belirtmek isterim ki çok detaylı olmasa da azımsanamayacak kadar çok karakter detaylandırma seçeneği olduğunu söyleyebilirim. Gelelim oyunda neler olduğuna yeni taşındığımız mahallede ne var ne yok’a bakmak , yeni arkadaşlar edinmek , komşular ile taşınmak vs. amacıyla yola koyuluyoruz . Tesadüf de bu ya ! Eric in tayfa da bu mahallede yani herhangi bir South Park bölümünden farksız, bütün absürdlüğü, garipliği ve klasik South Park mizahıyla geliyor.

The Stick of Truth’u elimizde tutmak. Çubuğumuz Cartman’ın önderliğindeki insanlarda bulunuyor. Bu krallığa katılmamızın ardından elflerin saldırısına uğruyoruz ve çubuğu kaybediyoruz. Hikâye genel olarak The Stick of Truth çerçevesinde şekilleniyor.
 



Popüler Haberler


Predator Helios 16 PH16-71: Güçlü donanımı ve etkileyici ekranıyla oyun deneyimini bir üst seviyeye taşıyor! Keşfet ve maceraya hazır ol!


Ario’ya adım atın ve heyecan verici bir maceraya hazır olun! Görsel şöleni, akıcı oynanışı ve etkileyici hikayesiyle sizi bekliyor!


Son yılların en iyi bilim kurgu- aksiyon filmlerinden, 6 Oscar Ödüllü, küresel hit “Mad Max: Fury Road”


Sony, PlayStation Store’da Mart 2024 ayında en çok indirilen oyunları resmen açıkladı!