-->
Razer, Dünyanın Oyunlar İçin Tasarlanan İlk Mekanik Klavye Anahtarını Tanıttı

Dünyanın en iyi eSpor sporcuları tarafından test edilen yeni Razer Mekanik Anahtarı, yazı yazmak için tasarlanan geleneksel klavye anahtarlarının aksine tamamen oyunlara özel olarak tasarlanıp geliştirildi. Eğlence cihazları ve yazılımında dünya lideri olan Razer bugün, dünyanın oyunlar için tasarlanan ilk mekanik anahtarını tanıttı – Razer Mekanik Anahtar. Geleneksel mekanik anahtarlar yazı yazmak için tasarlanmışken, yeni […]

07.03.2014 | ulasufuk

Dünyanın en iyi eSpor sporcuları tarafından test edilen yeni Razer Mekanik Anahtarı, yazı yazmak için tasarlanan geleneksel klavye anahtarlarının aksine tamamen oyunlara özel olarak tasarlanıp geliştirildi.

Eğlence cihazları ve yazılımında dünya lideri olan Razer bugün, dünyanın oyunlar için tasarlanan ilk mekanik anahtarını tanıttı – Razer Mekanik Anahtar.

Geleneksel mekanik anahtarlar yazı yazmak için tasarlanmışken, yeni Razer Mekanik Anahtarları sıfırdan, oyunlara özel olarak tasarlanıp geliştirildi. Razer bunu başarmak için, geleneksel mekanik anahtarları baştan tasarlamak amacıyla çizim tahtasına geri döndü.

Razer’ın ödüllü mühendisleri uzun araştırmalar sonucunda oyunlarda kullanılacak anahtarların en uygun basış mesafesini milimetrik ölçüde tespit etmeyi başardı ve basış ve sıfırlama noktası arasındaki mesafeyi yarı yarıya kısaltarak oyun komutlarının standart mekanik anahtarlara kıyasla çok daha isabetli iletilmesini sağladı. Dahası, yeni Razer Mekanik Anahtarlar altın kaplamalı temas noktalarına ek olarak anahtarların ömrünü 60 milyon tuş basışına çıkarak özel üretim tekniği kullanılarak hazırlandılar.

Razer bilimadamları ve mühendisleri Razer Mekanik Anahtarları sıfırdan tasarlandılar, toplu üretim ise üçüncü parti üretici tarafından üstlenildi. Ancak Razer her bir anahtarın istenen özelliklere uygun olduğundan emin olmak için üretim bandına kendi kalite kontrol uzmanlarını yerleştirdi ve her bir anahtarın tasarım şemasına ve Razer’ın istediği özelliklere harfiyen uymasını sağladı.

Son olarak da bu anahtarlar dünyanın en talepkar eSpor sporcularından bazılarınca test edildi ve onlar da en zorlu profesyonel oyun turnuvalarında yeni Razer Mekanik Anahtarların gücünü teyit ettiler.
“Razer BlackWidow’un yeni anahtarları daha yumuşak bir his vererek eskisinden daha yüksek bir tempoyla oynamamı sağladı,” diyor Team Liquid StarCraft oyuncusu Jens “Snute” Aasgaard. “Hem çok rahat, hem dayanıklı – uzun antrenman oturumları ve turnuvalar için mükemmel bir seçim.”
“Geleneksel mekanik anahtarların yaptığı gibi yazı yazma rahatlığı sağlamaya odaklanmak yerine, bu anahtarları oyunlara uygun biçimde ayarlamak için mekanik anahtarların basış ve sıfırlama noktalarının ardındaki alışılagelmiş yaklaşımı baştan düşünmek zorundaydık,” diyor Razer kurucu ortağı, CEO ve yaratım direktörü Min-Liang Tan. “Mühendislerimiz dünyanın dört bir yanındaki oyunculara haksız avantaj sağlamak için hıza, isabete ve dayanıklılığa yoğunlaştılar. Bu yeni anahtarlar sayesinde dünyanın en popüler oyun klavyesi daha da iyi hale geldi.”

Razer Mekanik Anahtarları yeni Razer BlackWidow mekanik oyun klavyesi ailesinde kullanılacak ve ayrıca oyuncular için en üst kalitede mekanik klavyeler üretmek isteyen diğer oyun donanımı üreticilerine de sunulacak.

Yeni Razer Mekanik Anahtarları iki farklı türe sahip: basış için 50g güç isteyen, dokunsal ve sesli Razer Yeşil anahtarlar ve dokunsal ama sessiz olan ve basış için 45g güç isteyen Razer Turuncu anahtarlar



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!