-->
Microsoft Türkiye Genç Yeteneklere Kapılarını Açıyor

Microsoft Türkiye, Talent Explorer programı kapsamında teknoloji sektörüne ilgi duyan öğrencileri uzun dönemli staja bekliyor. Microsoft’un deneyimli ekibi ile birlikte çalışma ve öğrenme fırsatına sahip olacak öğrenciler, 30 Nisan’a kadar www.cocuklukhayallerim.com sayfası üzerinden başvuruda bulunabilirler. Microsoft Türkiye’de staj yapmak isteyen öğrenciler, Microsoft’un staj programı Talent Explorer’a başvuruda bulunabiliyor. Ağustos ayında  başlayacak olan program için başvurular […]

24.03.2014 | ulasufuk

Microsoft Türkiye, Talent Explorer programı kapsamında teknoloji sektörüne ilgi duyan öğrencileri uzun dönemli staja bekliyor. Microsoft’un deneyimli ekibi ile birlikte çalışma ve öğrenme fırsatına sahip olacak öğrenciler, 30 Nisan’a kadar www.cocuklukhayallerim.com sayfası üzerinden başvuruda bulunabilirler.

Microsoft Türkiye’de staj yapmak isteyen öğrenciler, Microsoft’un staj programı Talent Explorer’a başvuruda bulunabiliyor. Ağustos ayında  başlayacak olan program için başvurular www.cocuklukhayallerim.com sayfasından gerçekleşiyor.

Talent Explorer programında staja kabul edilecek öğrenciler, çeşitli sınavlar ve değerlendirme merkezi uygulamalarından geçiyor ve en başarılı olan adaylar stajyer olarak değerlendiriliyor. 2014 yılı Ağustos ayında başlayacak Talent Explorer staj döneminde 25 stajyeri istihdam etmeyi planlayan Microsoft Türkiye, staj politikası gereği üniversitelerin 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencileri arasından alımları gerçekleştiriyor.

Kariyerinizde MACH Hızına Erişin

Talent Explorer stajlarını bitiren kişiler, Microsoft’un global yeni mezun programı ‘Microsoft Academy for College Hires’ (MACH) programına da katılma imkanı kazanıyor. Stajyerleri geleceğin Microsoft çalışanları olarak gören Microsoft, staj programını bir istihdam kanalı olarak değerlendiriyor.

Programa katılanların uzun süreli kariyer plan ve eylemlerini sağlıklı bir şekilde yapabilmeleri için onlara gerekli bilgileri sağlayan MACH programı, 2 yıllık bir süreçte tamamlanıyor. Program, katılımcıları kendilerine uygun uzmanlık alanına yönlendirmeyi ve onların kariyer gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyor. Katılımcıların Microsoft’a daha çabuk adapte olmasını sağlamakla birlikte tüm dünyadaki MACH’ları ve programdan mezun olanları küresel bir ağ ile birbirlerine bağlıyor.

Vlad Bog: “Sevdiğiniz İş Tutkuya Dönüşür”

Microsoft Türkiye’nin stajyer ve yeni mezun istihdamına yönelik olarak Microsoft Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Vlad Bog, şunları söyledi:

“Tanıştığım insanlar bana kariyerleri hakkında danıştıklarında onlara ilk sorum şu oluyor: Kariyerinde en mutlu olduğun an ne zamandı? Ardından da şunu soruyorum: ‘Bu anı mutlu kılan neydi?’ İşte bu ikinci soruya verilen yanıt başarılı bir kariyerin anahtarı. Çünkü işinizde iyi olmanız için işinizi sevmeniz ve kendiniz olmanız gerekiyor. Çünkü işinizi seviyorsanız ve kendiniz olabiliyorsanız artık bu sizin işiniz değil, tutkunuz haline gelmiş demektir. Siz bu noktadayken sonuçlar artık bir hedef olmaktan çıkıp mutluluğunuzun bir yan etkisi haline gelirler. Bundan daha harika bir şey düşünebiliyor musunuz?”

Çok uluslu kuruluşlara iş başvurunda bulunmak isteyen ve iş hayatında sürekli seyahat halinde olmayı tercih edenler için MACH programının ideal olduğunu söyleyen Bog, “MACH’ın temelinde farklı ülkelerde, farklı kültürlerde, farklı departman ve ekiplerle iş deneyimi kazanmak yatıyor. Ayrıca seyahat programınız da önceden belirlenmediği için hangi ülkeye, hangi görevle gideceğinizi de tahmin edemiyorsunuz. O yüzden zorluklara ve değişikliklere can atan, meraklı bir yapıda olmalısınız. Eğer bu tanım size uyuyorsa MACH programımızda mutlu olacağınıza eminim. Bir kariyere başlamak için bundan daha olağanüstü bir fırsat olacağını düşünmüyorum”​ dedi.

Microsoft Türkiye, Talent Explorer programına başvuruda bulunmak için http://www.cocuklukhayallerim.com/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.



Popüler Haberler


PC oyuncularının favori platformu olan Steam, yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoruna daha imza attı.


Warner Bros Montreal’in geliştirdiği ve karışık eleştirilere maruz kalan süper kahraman oyunu Gotham Knights’ın stüdyosu, piyasaya sürülecek olan Wonder Woman projesine yardım ediyor.


Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony’nin yayıncılığını üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor.


Yakın zamanda piyasaya sürülen ve klasik oyunları içeren Star Wars: Battlefront Classic Collection için yeni bir tartışma başladı.