-->
Dünyanın En Performanslı ve Güçlü Dizüstü Oyun Bilgisayarları ile Tanışın

İnce, Güçlü ve Verimli Oyun Makineleri Mark Aevermann Bugün yeni dizüstü bilgisayar GPU’ları için hazırlanan GeForce 800M serisinin duyurusunu yaptık. Bunlarda yıldan yıla genellikle %30, %40 ve hatta %60 civarında çift basamaklı performans sıçramaları görülüyor. Ve “dünyanın en hızlı dizüstü bilgisayar GPU’su” tacını da yine biz taktık. Ama dürüst olmak gerekirse, bu tür performans artışları […]

12.03.2014 | ulasufuk

İnce, Güçlü ve Verimli Oyun Makineleri

Mark Aevermann

Bugün yeni dizüstü bilgisayar GPU’ları için hazırlanan GeForce 800M serisinin duyurusunu yaptık. Bunlarda yıldan yıla genellikle %30, %40 ve hatta %60 civarında çift basamaklı performans sıçramaları görülüyor. Ve “dünyanın en hızlı dizüstü bilgisayar GPU’su” tacını da yine biz taktık. Ama dürüst olmak gerekirse, bu tür performans artışları her yeni nesil dizüstü bilgisayar GPU’sunda zaten görülüyor.

Bu yılın bir farkı var. Bu yıl, dizüstü oyun bilgisayarlarına ait ilerleme tanımını değiştiriyoruz. Sadece daha hızlı GPU’ları öne sürmekle kalmıyoruz, bunun yanında dizüstü bilgisayarda oyun oynayanlar için özellikle tasarlanmış yeni bir dizi olağanüstü özellikleri tanıtıyoruz.

Bunların en önemlisi dizüstü bilgisayarda oyun oynayanları ilk kez prizlerden kurtaracak olan NVIDIA Pil Takviyesidir. NVIDIA Pil Takviyesi sayesinde pil ömrü otomatik olarak 2 kat artar. Bunun sırrı dizüstü bilgisayarın yepyeni ve son derece verimli çalışma şeklidir. Pil Takviyesi, dizüstü bilgisayarınızın her bileşenini maksimumda çalıştırmak yerine, kullanıcının tanımladığı örneğin 30 FPS gibi bir çerçeve hızı temin eder. Sürücü düzeyindeki yönetim burada devreye girer ve CPU, GPU ve bellek gibi tüm sistem bileşenlerinizi en yüksek verimlilikle çalıştırır. Bu sırada da sorunsuz ve mükemmel bir oyun deneyimi sunar. Pil Takviyesi, ödüllü NVIDIA Optimus teknolojisi ile birlikte pilin ömrünü en üst düzeye çıkarır.

Çok sevilen GeForce ShadowPlay özelliği de bu kapsamda dizüstü bilgisayarlara getirilmektedir. ShadowPlay, performansı kesinlikle etkilemeksizin, oyun içinde kaliteli görüntüler almanızı veya oyunculuk maceralarınızın Twitch.TV’de yayınlamanızı sağlayan yeni bir GeForce Deneyimi özelliğidir. ShadowPlay’de üç mod vardır: Gölge Modu, Manuel Mod ve Gölge + Manuel birleşik mod.

Ayrıca PC oyunlarının WiFi üzerinden NVIDIA SHIELD gibi GameStream özellikli bir aygıta sorunsuz aktarılması için dizüstü bilgisayar desteği veriyoruz.

ShadowPlay ve Game Streaming yeni GeForce 800M GPU’nun piyasaya çıkışına eşlik eden mükemmel oyun oynama özellikleridir. Ama mevcut GeForce müşterilerini de unutmadık. Mart ayının sonunda dizüstü bilgisayar kullanıcıları kendi GeForce Deneyimi yazılımlarını güncelleyerek bu özelliklerini dizüstü bilgisayarda kullanabilecek. Tüm GeForce GTX 700M ve GeForce GTX 680M, 675MX, 670MX ve GTX 660M GPU’lar da ShadowPlay ve GameStream’i desteklemektedir.

Bu yeni ürün serisinde enerji verimliliği uğruna görüntü hızından fedakarlık edilmez. GeForce 800M’nin enerji kullanımı eski nesil dizüstü bilgisayar GPU’larımızdan çok daha verimlidir. Kalınlığı gittikçe azalan dizüstü bilgisayarlarda gücün gittikçe arttırılması için ortaklarımıza yardım ediyoruz. GeForce GTX ile donatılmış ince ve hafif (ve son derece güçlü) oyun makinelerine örnek olarak Gigabyte P35R, Lenovo Y50, MSI GS 60, MSI GS 70 ve Razer Blade  verilebilir.

Dünyanın en hızlı dizüstü bilgisayarlarında oyun oynamak isteyenler kapağının altında bir GeForce GTX 880M barındıran Alienware 17, Asus G750JZ, MSI GT 70, ve MSI GT 60  gibi enerji paketi sistemlerini dikkate almalıdır.

GeForce 800M Serisi GPU’larda daha ince, daha hafif ve daha hızlı dizüstü oyun bilgisayarı şasisine uyum sağlamaya yetecek performans ve enerji verimliliği vardır. GTX modellerinde ayrıca GeForce Pil Takviyesi, ShadowPlay ve GameStream’i içeren benzersiz birtakım oyun özellikleri vardır. Bütün bu yeni özellikler aynı zamanda oyunlarınızı dizüstü bilgisayarınızda  en iyi performansı ve görsel kaliteyi sunacak hale otomatik getiren ve GeForce sürücülerini güncel tutan GeForce Deneyimine dahildir.



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!