-->
AMD Mantle API, Crytek Tarafından Kullanılacak

Crytek ve oyun geliştirme motoru CRYENGINE, Mantle grafik arabirimine katıldı. AMD yaptığı bir açıklamada Crytek ve AMD arasında başlatılan teknoloji ortaklığı ile, CRYENGINE® oyun motoruna doğal Mantle grafik API desteği kazandırıldığını duyurdu.  CRYENGINE, Crytek’in oyunlarında 2004 yılından beri kullandığı lider oyun motorunun en yeni sürümü. AMD’nin Mantle arabirimi, PC için oyun geliştirmeyi her zamankinden daha […]

20.03.2014 | ulasufuk

Crytek ve oyun geliştirme motoru CRYENGINE, Mantle grafik arabirimine katıldı.

AMD yaptığı bir açıklamada Crytek ve AMD arasında başlatılan teknoloji ortaklığı ile, CRYENGINE® oyun motoruna doğal Mantle grafik API desteği kazandırıldığını duyurdu.  CRYENGINE, Crytek’in oyunlarında 2004 yılından beri kullandığı lider oyun motorunun en yeni sürümü.

AMD’nin Mantle arabirimi, PC için oyun geliştirmeyi her zamankinden daha verimli bir süreç haline getiriyor.  Eylül 2013’te başlatılan Mantle, oyunun mikroişlemci ve ekran kartı arasındaki iletişimini kolaylaştırıyor, darboğazları kaldırıp mevcut donanımı en iyi şekilde kullanarak oyun performansını arttırıyor.

“AMD, Crytek’in CRYENGINE motorunun ulaştığı muazzam kitleye Mantle desteği sunmaktan gurur duymaktadır” diyen AMD Bağımsız Yazılım Tedarikçisi İlişkileri Direktörü Ritche Corpus, şöyle devam etti: “AMD ve Crytek işbirliği, oyun tutkunlarının AMD ekran kartlarını ‘tabana daha yakın’ arabirim tasarımıyla en iyi şekilde kullanan bir yol çizmektedir.”

Mantle ve CRYENGINE’ın buluşması, oyun geliştiricilerinin PC’deki geliştirme sürecini hızlandırarak, sadece Yeni Nesil Grafik Çekirdeği (GCN) mimarisine sahip AMD ürünlerinden benzeri görülmemiş performans elde edilmesini sağlamaktadır.

“Crytek, en yeni ve en etkileyici rendering özelliklerine sahip CRYENGINE oyun motoruna çok önem veriyor” diyen Crytek CEO’su Cevat Yerli, şöyle konuştu: “AMD’nin yeni Mantle arabirimiyle bütünleşen CRYENGINE, donanımın temeline inerek verimlilik, performans ve kontrolde artış sağlama özelliğinden yararlanıyor.”

AMD Mantle API katılımı, CRYENGINE lisansına sahip olanların gelecekte AMD’nin vizyonu doğrultusunda tabana daha yakın kontrol olanaklarına kavuşması anlamına geliyor.



Popüler Haberler


Epic Games’in cömertliği devam ediyor!


Rare tarafından geliştirilen ve Microsoft tarafından yayınlanan korsanlık macerası Sea of Thieves, 40 milyon oyuncuya ulaştı!


Bethesda tarafından yayınlanan ve ilgi çekici bir atmosfere sahip olan Ghostwire: Tokyo’nun PC sürümünden, 17 Nisan tarihinde Denuvo koruması kaldırıldı.


Electronic Arts, F1 24’ün nefes kesici ilk fragmanını ve oyun ile ilgili yeni detayları paylaştı!