-->
Titanfall Beta İnceleme

Titanfall’ların Yükselişi Gamescom 2013’te  ödül rekoru kıran Titanfall yayımlamış oldukları oynanış videoları ile birlikte beni ve bir çok oyun severi bir şekilde oyuna bağlamayı başardılar. Bu referanslardan sonra Titanfall’ın elime geçeceği günü sabırsızlıkla bekliyordum. O gün sonunda geldiğinde bir bilim-kurgu FPS oyununa bu kadar bağlanacağım aklımın ucundan geçmezdi. Betaya önce 25 dakika süren oldukça sıkıcı […]

19.02.2014 | ulasufuk

Titanfall’ların Yükselişi

Gamescom 2013’te  ödül rekoru kıran Titanfall yayımlamış oldukları oynanış videoları ile birlikte beni ve bir çok oyun severi bir şekilde oyuna bağlamayı başardılar. Bu referanslardan sonra Titanfall’ın elime geçeceği günü sabırsızlıkla bekliyordum. O gün sonunda geldiğinde bir bilim-kurgu FPS oyununa bu kadar bağlanacağım aklımın ucundan geçmezdi. Betaya önce 25 dakika süren oldukça sıkıcı bir eğitim süreciyle başlıyorsunuz. Silah tutuşu, hedef alma, yakın dövüş derken; duvarlarda yürüme, zıplama ve Titan’ların nasıl kullanılacağına dair bilgilerin verildiği, finalde de diploma niyetine yapay zekaya karşı test maçları yaptığınız bir süreç geçiriyorsunuz. Bu süreç 20’nin üzerinde görevden oluşuyor. Her şeyi tamamladığınızda ise, artık haritalara adım atma vaktiniz gelmiş demektir.
 
Titanfall-Beta-İnceleme1
 
Titanfall’da normal FPS oyunlarının aksine iki türlü çatışma sistemi bulunuyor. İster serbestçe koşabilen pilot olacaksınız, isterseniz de mekanik bir yapıda olan ve “Titans” adıyla çağrılan büyük robotları yöneteceksiniz. Her iki şekilde de avantajlarınız ve dezavantajlarınız bulunuyor.

Oyundaki iki savaş formu seçiminden biraz detaylı bahsetmem gerekirse; Pilotlar genellikle duvarlara tırmanarak ve haritadaki geniş alana yayılarak çatışmaya katıldığı göz önünde. Oyunculara çok farklı strateji olanakları sunan oyunda, pilot formundayken dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var. Kendimizi açık hedef olarak geniş bir alanda Titanımız yokken rakip Titan ile savaşmamanızı öneririm. Ağır makineli silahlara ve yüksek zırh değerine sahip olan Titanlar sizi rahatlıkla öldürebilir. Daha çok çatılardan, pencerelerden veya duvarın arkasından yaptığınız uyarıcı atışlarla yanıt vermenizi öneririm. Onun haricinde oyundaki haritanın her alanının kullanıma açık olduğu bence çok güzel bir etken.
 
Titanfall-Beta-İnceleme2
 
Betada 2 harita bulunuyor; Angel City ve Fracture Titanfall’da normal FPS oyunlarının aksine iki türlü çatışma sistemi bulunuyor. İsterseniz bir pilot(suikastçı) olup serbest gezebiliyorsunuz isterseniz de Titan olup ölüm saçabiliyorsunuz. Titanfall’un betasını saatlerce oynadıktan sonra bu oyunu gerçekten de oyun yapan tek şeyin “insanlar ve Titanlar arasındaki denge” olduğuna karar verdim. Her iki sininde avantajları ve dezavantajları var. Betada Attrition, Hard Point ve Last Titan Stand olmak üzere 3 farklı mod bulunuyor. İlk modu seçerseniz 2 takım olarak 6 vs 6 kapışıyorsunuz. Amaç basit, en yüksek skoru elde ederek maçı galip tamamlamak. İkinci modda ise, haritada yer alan 3 noktayı kapmaya ve uzun süre muhafaza etmeye çalışıyorsunuz. Son modda da herkesi öldürüp en son kişi olarak ayakta kalmaya çalışıyorsunuz. Oyun içerisinde sürekli herkes bir koşuşturma içerisinde. Kimse de bir siper alayım, şuradan bomba sallarım, o onu vurur gibi düşünceler yok. Herkes olabildiğince hızlı hareket edip puan toplamaya çalışıyor.
 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!