-->
İnternet Oyunları Hafızayı Geliştirmek İçin Kullanılabilir mi?

Koç Üniversitesi tarafından geliştirilmekte olan ve tamamen internet üzerinden çalışan ‘Gritty Games’ insan belleğini geliştirerek dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu ve öğrenme gibi sorunlarda destek programı olmayı hedefliyor. Türkiye’de zihin geliştirme ve çalışma belleği geliştirme programları açısından en geniş kapsamlı ve yenilikçi araştırma olması nedeniyle ilke imza atan Gritty Games, zihin geliştirme programlarını laboratuvar ortamından çıkararak, […]

28.02.2014 | ulasufuk

Koç Üniversitesi tarafından geliştirilmekte olan ve tamamen internet üzerinden çalışan ‘Gritty Games’ insan belleğini geliştirerek dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu ve öğrenme gibi sorunlarda destek programı olmayı hedefliyor.

Türkiye’de zihin geliştirme ve çalışma belleği geliştirme programları açısından en geniş kapsamlı ve yenilikçi araştırma olması nedeniyle ilke imza atan Gritty Games, zihin geliştirme programlarını laboratuvar ortamından çıkararak, gerçek hayata taşıyor, sosyal-interaktif yönüyle de yenilikçiliğini ortaya koyuyor.

Koç Üniversitesi’nden yüksek lisans öğrencisi psikolog Mustafa Kaya ve tez danışmanı Prof. Dr. Aylin Küntay tarafından geliştirilmekte olan ‘Gritty Games’, insan belleğini geliştirerek dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu ve öğrenme gibi sorunlarda destek programı olmayı amaçlamakta. Program, temel olarak çalışma belleğini internet üzerinde ücretsiz yazılımla geliştirmeyi hedeflerken, program PC ve MAC gibi tipik bilgisayarların yanı sıra tablet bilgisayarlardan da rahatlıkla kullanılabilmesi için düzenleniyor.

Gritty Games katılımcıların gün içerisinde kendi istediği zaman ve istediği şekilde araştırmaya katılabilmesinden dolayı bir ilk olarak hayata geçiyor. Program gerekli testler tamamlandıktan sonra belleği geliştirmek, yaşlanmadan kaynaklı hafıza sorunlarına çözüm arayanlar ve okul başarısını artırmak isteyen çocuk ve yetişkinler için ücretsiz sunulacak.



Popüler Haberler


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!


Ubisoft’un son Assassin’s Creed oyunu Mirage, 30 Nisan’a kadar ücretsiz deneme sürümüyle sizleri bekliyor!