-->
Dragon Ball Z: Battle of Z Oyun İnceleme

Dragon Ball Z: Battle of Z daha çok multiplayer moduna odaklanmış durumda. 8 kişilik “Battle Royale” modu herkesin birbirine girdiği en eğlenceli modlardan biri. Tek kişilik senaryo desteği de bulunmasına rağmen, Namco’nun odaklandığı nokta online modlar olmuş. Bunu da gözümüze gözümüze sokarak anlatmış. Zaten son açıklanan DLC karakterleriyle birlikte olayın iç yüzünü de öğrenmiş olduk. […]

19.02.2014 | ulasufuk

Dragon Ball Z: Battle of Z daha çok multiplayer moduna odaklanmış durumda. 8 kişilik “Battle Royale” modu herkesin birbirine girdiği en eğlenceli modlardan biri. Tek kişilik senaryo desteği de bulunmasına rağmen, Namco’nun odaklandığı nokta online modlar olmuş. Bunu da gözümüze gözümüze sokarak anlatmış. Zaten son açıklanan DLC karakterleriyle birlikte olayın iç yüzünü de öğrenmiş olduk. Birçok noktada “devlerin savaşı” diye geçen Dragon Ball Z: Battle of Z, karakter çeşitliliği ve online tarafındaki gücüyle ortaya çıkmaya çalışmış
 
Dragon-Ball-Z-Battle-of-Z-inceleme3
 
Grafiksel olarak Dragon Ball Z: Battle of Z klasik Dragon Ball Z serisi grafiklerine sahip. Ancak işin içine karakterler girince olayın grafik boyutu biraz farklılaşıyor. Özellikle karakter modellemeleri önem kazandığı göz önüne alınırsa, bu konuda oyun, vasatın üzerinde bir başarıya sahip. Ancak görsel olarak bizi hayrete düşürecek bir görsellik söz konusu değil. Sonuçta bu durum oyunun genel dinamikleri ve kurgusu göz önüne alındığında çok büyük bir kusur oluşturmuyor. En başta da belirttiğim gibi seriyi kendi içinde değerlendirmek gerek.

Oyunun ses ve müzikleri ise serinin diğer oyunlarının biraz gerisinde kalıyor. Özellikle seslerin yavanlığı can sıkıcı bir hal alıyor. Ayrıca oyun boyunca yer yer seslendirmelerin kalitesizliği oynanış hissini tırpanlıyor.
 
Dragon-Ball-Z-Battle-of-Z-inceleme4
 
Genel bir değerlendirme yapacak olursak Dragon Ball Z: Battle of Z serinin hayranları tarafından mutlaka tadılması gereken bir kokteyl olmuş. Özellikle oyunun co-op oynanış modu kesinlikle çok başarılı. Şahsen ilk başta yadırgayarak yaklaştığım Dragon Ball Z: Battle of Z beni şaşırtmayı başardı. Yeni jenerasyonun zevk aldığı oyunlarla kesinlikle kıyaslanmaması gerekir. Varsa yoksa grafik, yapay zeka gibi olgulara odaklanan yeni oyun dünyasında, aslolan eğlence ve zevk almak diyenler için. Tüm yönleriyle bakıldığında kesinlikle başarılı bir Dragon Ball Z oyunu ile karşı karşıyayız.
  



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!