-->
Yarış ruhu PlayStation 3 üzerinden sunulan Gran Turismo ile dönüyor

Yılın heyecanla beklenen yarış deneyimini sunan Gran Turismo6 (GT6), PlayStation3 ile birlikte geliyor. En gerçekçi fizik motoru ve devasa çevrimiçi oyun fonksiyonu ile tamamlanan GT6, dünyanın en iyi otomobilleri arasından seçilen 1.200’ü aşkın model ve aralarında Silverstone Circuit, Mount Panorama Ascari Race Resort’un da olduğu yedi yeni mekanı da içeren 37 pistlik nefes kesen bir […]

06.12.2013 | ulasufuk

Yılın heyecanla beklenen yarış deneyimini sunan Gran Turismo6 (GT6), PlayStation3 ile birlikte geliyor. En gerçekçi fizik motoru ve devasa çevrimiçi oyun fonksiyonu ile tamamlanan GT6, dünyanın en iyi otomobilleri arasından seçilen 1.200’ü aşkın model ve aralarında Silverstone Circuit, Mount Panorama Ascari Race Resort’un da olduğu yedi yeni mekanı da içeren 37 pistlik nefes kesen bir koleksiyon sunuyor.

Sony Computer Entertainment Europe, en çok satan PlayStation serisinin en son bölümünü oluşturan Gran Turismo6’yı (GT6™) tüm dünyada sadece PlayStation3 için piyasaya sürüyor. “Gerçek sürüş simülatörü”nün geliştiricisi Polyphony Digital Inc., serinin 15. yıldönümünü de, bugüne kadar sunulan en orijinal deneyim ile kutluyor.  En gerçekçi fizik motoru ve devasa çevrimiçi oyun fonksiyonu ile tamamlanan GT6, oyun severlere dünyanın en iyi otomobilleri arasından seçilen 1.200’ü aşkın model, aralarında ikonik Silverstone Circuit, Avustralya’dan Mount Panorama ve İspanya’dan Ascari Race Resort’un da bulunduğu yedi yeni mekanı da içeren 37 pistten oluşan nefes kesen bir koleksiyon sunuyor.

Gran Turismo 6’ya dahil edilen yeni özelliklerin tam bir listesini, Gran Turismo’nun yaratıcısı ve Polyphony Digital Inc. Başkanı Kazunori Yamauchi açıkladı. Yamauchi Red Bull ile birlikte, Red Bull X2014 serisi adı altında hayata geçirilecek heyecan verici bir yeni işbirliğinin yanı sıra, önde gelen otomotiv ortakları ile işbirliği içinde, otomotiv tasarımının geleceğine yön vermek amacıyla üretilen bir dizi yeni Vision Gran Turismo konseptinin çizimlerini de tanıttı. Kazunori Yamauchi şunları söyledi:

“Son 15 yılda başardıklarımızı görmek olağanüstü bir duygu ama henüz inovasyonlarımızın sonuna gelmiş değiliz. Gerçekliğin sınırlarını zorlayan Gran Turismo, dünyanın dört bir yanındaki otomobil meraklılarını kendine bağlayacak yeni bir yarış oyunu türünü ortaya çıkarabileceğimiz fikri ile başladı. Serinin o zamandan bu yana nasıl gerçek bir otomotiv markasına evrildiğini görmek, Polyphony’nin bu oyun türünü Gran Turismo 6 gibi oyunlar ile tanımlama ve dönüştürme arzusunu da ateşliyor.”

Gran Turismo 6, tüm oyun konsolları içinde en eksiksiz ve kapsamlı yarış oyununu sunuyor. Yeni oyunun Kazunori Yamauchi tarafından açıklanan detayları şöyle:

  • Kapsamlı otomobil listesiGT6’da listeye eklenen 120’yi aşkın yeni otomobil ile birlikte toplam 1.200’ün üzerinde araba. Oyun severler, tarihi arabalar, binek otomobiller ve FIA GT3, Le Mans Series, World Rally Championship ve Nascar gibi popüler yarışlardan en son yarış arabalarını da içine alan daha da fazla otomobilden oluşan bir seçki bulacaklar. Hatta bu dünyanın dışından bir deneyim için, Gran Turismo 6 oyuncuları aynı zamanda ayda sürülen eşsiz Lunar Rover’ı da içeren özel bir etkinliği de açabilecekler.
  • Dünya çapında ünlü pistler Gran Turismo, Nürburgring’den Endülüs’ün harika manzaralarına,  neon ışıkları ile aydınlatılan orijinal karting pistine kadar harika parkurları; Silverstone Circuit, Ascari Race Resort, Goodwood Hillclimb, Willow Springs International Raceway,  Brands Hatch ve Australya’nın Bathurst Mount Panorama pistinin yanı sıra Gran Turismo Arena, Matterhorn ve gözden geçirilen Apricot Hill Raceway gibi gerçek dünyadan yepyeni, orijinal pistleri yeniden yaratmaya da devam ediyor.
  • Sürükleyici online oyun oynama – Gran Turismo 6 oyuncuları ağ odalarında, dünyanın dört bir yanından oyuncular ile online yarışlara katılabilecek ve iletişim kurabilecekler. Önümüzdeki dönemde düzenlenecek bir güncelleme ile oyuna mobil cihazlar ile uyumlu bir topluluk özelliği de eklenecek.
  • Üst düzey deneyim için en son teknoloji – Önde gelen araba lastiği üreticisi Yokohama ve yarış süspansiyonu uzmanları KW ortaklığı ile hayata geçirilen yeni dinamiklerin geliştirilmiş aerodinamik, uyarlanabilir montaj ve üst düzeyde iyileştirilmiş HDR oluşturma motoru ile bir araya getirilmesi ile GT6, bugüne kadarki en iyi ve en keskin hissi veriyor.
  • Tümüyle yenilen kullanıcı arayüzü – Tamamen yeniden tasarlanan kullanıcı arayüzü Gran Turismo 6’nın navigasyonu kolay, sezgisel ve daha sosyal olmasını sağlıyor.
  • Gran Turismo 6 düzenli güncellemeler ile geliştirilip genişletilecek – Her ne kadar Gran Turismo 6 deneyimi ilk günden itibaren nefes kesecek olsa da, oyun yeni özellikler, fonksiyonlar, arabalar, pistler ve diğer içeriklerin ekleneceği düzenli güncellemeler ile evrilerek gelişecek.
  • Geleceği sürmek: Vision Gran Turismo – Polyphony Digital’ın yenilikçi Vision Gran Turismo girişimi kapsamında yeni otomobil projeleri yaratmak amacıyla 28 küresel otomotiv markası ve diğer markalar ile imzalamış olduğu anlaşmalar, Gran Turismo’nun otomotiv dünyasındaki eşsiz konumunu vurguluyor. Mercedes-Benz’in, AMG Vision Gran Turismo otomobilinin bire bir ölçekli bir modeliniLA AutoShow’da görücüye çıkartmasının ardından, Yamauchi merak uyandırıcı bir dizi yeni çizim de gösterdi. Program ile Gran Turismo’nun 15. yılı kutlanırken, GT6 sahipleri de sürüşün geleceğini temsil eden otomobilleri ilk deneyenler olma şansına sahip olacaklar. Programa katılan şirketler arasında şunlar da bulunuyor: Alfa Romeo, Alpine, Aston Martin, Audi, Bertone, BMW, Daihatsu, Ford, GM, Hyundai, Honda, Infiniti, Italdesign, Jordan, Lamborghini, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nike, Nissan, Peugeot, Subaru, SRT(Chrysler), Tesla, Toyota, Volkswagen, Zagato.
  • GT Academy: 5 yıldır süren başarı – İlk olarak 2008 yılında, Gran Turismo oyuncuları arasındaki gerçek yetenekleri bulup profesyonel yarışçılara çevirmek üzere Nissan ile başlatılan eşi görülmemiş işbirliği kapsamında geliştirilen GT Academy, aradan geçen sürede çok sayıda başarılı şampiyon yarattı. Gran Turismo 6’nın lansmanını kutlamak üzere, ilk şampiyon olan İspanya’dan Lucas Ordoñez, 2011 Avrupa galibi Wolgang Reip ve en son Avrupalı üye Portekizli Miguel Faisca bir araya geldiler.
  • BMW M4 Coupé Gran Turismo6’da hayat buluyor – Gran Turismo 6’nın lansmanı için Ronda ve Ascari Race Resort’ta, BMW M4 Coupé’nin henüz piyasaya sürülmemiş bir kamuflajlı sürümü de yer aldı. Bugüne kadar sadece bir konsept olarak kamuoyuna gösterilen bu nefes kesici yeni otomobil 2014 yılında satışa çıkartılacak. Polyphony Digital, BMW M GmbH işbirliği sayesinde Gran Turismo 6 için M4 Coupe’yi titizlikle yaratabilmek amacıyla otomobile, henüz geliştirme aşamasında, çok erken erişim şansına sahip oldu.  Otomobil, GT6’nın piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra ücretsiz bir güncelleme ile sunularak dünyanın dört bir yanındaki otomobil meraklılarının M4 Coupé’yi BMW showroomlarına ulaşmadan önce sürebilmesine imkan verecek.
  • Red Bull X Serisi görücüye çıktı – GT5’in lansmanı sırasında açıklanan ve Adrian Newey tarafından tasarlanan üst düzey yarış arabası Red Bull X2010’u ortaya çıkan popüler Red Bull işbirliğinin ardından, Gran Turismo 6 üç yeni Red Bull arabası ile çıtayı daha da yükseğe çıkarıyor: Red Bull X2014 Fan (X2014/F), Red Bull X2014 Standard (X2014/S) ve Red Bull X2014 Junior (X2014/J). Bu üç otomobil, dört defa F1 şampiyonu olan Red Bull Racing’in Teknik Kurul Başkanı Adrian Newey ile işbirliği içinde Polyphony Digital Inc. tarafından tasarlandı.

Gran Turismo 6’nın lansmanının getirdiği heyecana çok özel bir onur da damgasını vurdu. Yeni oyunun sunumunun ardından, Ronda Belediye Başkanı şehrin tarihi caddelerinden birine ‘Paseo de Kazunori Yamauchi’ adının verildiğini açıkladı.

Gran Turismo 6, 6 Aralık 2013 tarihinden itibaren Standard Edition için 159 TL ve 15th Anniversary Special Edition için 179 TL fiyat etiketleri ile piyasaya sürülecek.

Gran Turismo 6 ile Uyumlu Direksiyon Kontrol Cihazları:

Guillemot Thrustmaster T500 RS, Logitech Driving Force GT, GT Force Pro, G27 Racing Wheel, G25 Racing Wheel, GT Force RX, GT Force, Driving Force



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!