-->
Sony Computer Entertainment Europe, İlk PlayStation 4 Akademik İş Birliklerini Duyurdu

PlayStation®4 geliştirme kitleri için PlayStationFirst lisans programının Avrupa’nın farklı ülkelerindeki çeşitli üniversitelerden ilk katılımcıları açıklandı. Sony Computer Entertainment Europe, bu işbirliği ile yeni nesil geliştiricilerin öğrenciyken PS4™ ve PS Vita ile çalışarak mezun olduklarında hemen işin başına geçebilmelerini sağlamayı hedefliyor. Sony Computer Entertainment Europe (SCEE), PlayStation®4 geliştirme kitleri için PlayStationFirst lisans programının, Avrupa’nın çeşitli bölgelerinde […]

24.12.2013 | ulasufuk

PlayStation®4 geliştirme kitleri için PlayStationFirst lisans programının Avrupa’nın farklı ülkelerindeki çeşitli üniversitelerden ilk katılımcıları açıklandı. Sony Computer Entertainment Europe, bu işbirliği ile yeni nesil geliştiricilerin öğrenciyken PS4™ ve PS Vita ile çalışarak mezun olduklarında hemen işin başına geçebilmelerini sağlamayı hedefliyor.

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE), PlayStation®4 geliştirme kitleri için PlayStationFirst lisans programının, Avrupa’nın çeşitli bölgelerinde bulunan başarılı üniversitelerden oluşan ilk katılımcılarını açıkladı.

Üniversitelerde öğrencilerin PlayStation platformları üzerinde oyun geliştirmesi geleneği, İngiltere’den Birmingham City Üniversitesi-Oyuncu Kampı, Sheffield Hallam Üniversitesi, Abertay Dundee Üniversitesi, Hollanda’dan NHTV Breda Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve İsveç’ten PlaygroundSquad’ın oyun derslerinde temel öğretim aracı olarak PS4™ gelişim araçlarını kullanılması aracılığıyla sürdürülüyor.

Hedef yeni nesil oyun geliştiricilerin desteklenmesi

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) Akademik Gelişim Müdürü Luke Savage, iş birliği hakkındaki görüşlerini “Yeni nesil geliştiricilerin sektörümüzün ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip olmasını istiyoruz. Yeni nesil PlayStation geliştiricilerimiz olacak kişiler şu anda eğitimini görüyor.  Öğrencilerin şimdiden PS4™ ve PS Vita ile çalışmasını sağlamak, stüdyolara girer girmez hemen işinin başına geçebilen mezunlarımız olacağı anlamına geliyor.” diyerek ifade ediyor.

Derslerde PS4™ gelişim araçları kullanılıyor

Açıklanan PlayStation®4 Akademik iş birlikleri, Sony Computer Entertainment Europe’un PS4™ donanımlarını 2014 yılında daha fazla üniversite ile iş birliği yapma planlarının ilk aşamasını oluşturuyor. PS4™ geliştirme kitleri, PlayStation®Vita geliştirme kiti programına kayıtlı üniversite üyelerine yönelik lisans programının devamı olarak sunulacak.

PlayStation’ın geleceğini şu an öğrenci olan geliştiriciler belirleyecek

SCEE Kıdemli İş Geliştirme Müdürü Shahid Ahmad “Eskiye kıyasla geliştirici sayısının ne kadar arttığını göz önünde bulundurarak, bu topluluğa olan erişim ve desteğimizi daha da yoğunlaştırmak istiyoruz. PlayStationFirst, yeni geliştiricilerin PlayStation’a getirilmesinde başı çekiyor. Platformlarımızdaki video oyunlarının geleceğini şu an öğrenci olan geliştiriciler belirleyecek ve biz de artmakta olan heveslerini desteklemekten büyük bir mutluluk duyuyoruz.” diyerek amaçlarını ortaya koyuyor.

Ar-Ge’den Sorumlu SCEE Başkan Yardımcısı Paul Holman ise şöyle konuşuyor: “PlayStation®4 geliştirme araçlarına ücretsiz erişim sunmamız bizim için doğal bir adım. SCEE olarak, PlayStation’ın ilk günlerinden bu yana, üniversitelerin profesyonel stüdyolar tarafından kullanılanlar ile aynı geliştirme araçlarına erişmesini sağlıyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki öğrencilerin gerçekten heyecan verici fikirler ortaya koyduğunu biliyoruz. PlayStation da yaratıcılığı içinde barındırmak gibi bir mirasa sahip. PS4™’ün PlayStation konusunda bilgili yeni nesil geliştiricilere ilham vereceğinden hiçbir şüphem yok.”

Katılmak isteyen üniversitelerden “Niyet Beyanı” bekleniyor

PlayStationFirst halen PS Vita oyun geliştirme ile ilgilenen üniversitelerden “Niyet Beyanları”nı bekliyor. PS4™’e en yakından entegre sistem olan PS Vita, aynı zamanda PlayStation platformları üzerinde yaratmak ve yenilik getirmeye yönelik ağa bağlı deneyimin temel bir parçası. Katılımda bulunmak isteyenlerin applications@ps-edu.scedev.net adresine e-posta göndermesi gerekiyor.

PS4™ geliştirme kitleri, PlayStation™ konusunda uzman yeni nesil geliştiricileri desteklemek üzere üniversite programları ile ortaklıklar geliştiren PlayStationFirst’ün en son girişimini oluşturuyor. Sony Computer Entertainment’in geliştiricileri ve köklü stüdyoları destekleme amacına hizmet ediyor.

PlayStationFirst hakkında bilgiye http://www.worldwidestudios.net/about-us/playstation-first PlayStation ürünleri hakkında daha fazla bilgiye http://uk.playstation.com adresinden ulaşılabilir.

 

BASIN BÜLTENİ



Popüler Haberler


PC oyuncularının favori platformu olan Steam, yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoruna daha imza attı.


Warner Bros Montreal’in geliştirdiği ve karışık eleştirilere maruz kalan süper kahraman oyunu Gotham Knights’ın stüdyosu, piyasaya sürülecek olan Wonder Woman projesine yardım ediyor.


Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony’nin yayıncılığını üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor.


Yakın zamanda piyasaya sürülen ve klasik oyunları içeren Star Wars: Battlefront Classic Collection için yeni bir tartışma başladı.