-->
Oyun Dünyasını PS4 Heyecanı Sardı

Dünya çapındaki oyun tutkunları tarafından merakla beklenen PlayStation®4’ü (PS4™)İstanbul’da düzenlenen özel bir etkinlikte görücüye çıktı. Sanat dünyasından spor ve iş dünyasına kadar çok sayıda davetlinin katıldığı gecede PS4™davetlilerden tam not aldı. Oyun tutkunları tarafından heyecanla beklenen PS4™, 13 Aralık 2013, Cuma günü Türkiye’de satışa sunuluyor. Yepyeni oyunlardan popüler oyun serilerine kadar 33 farklı yazılım, lansman dönemi […]

10.12.2013 | ulasufuk

Dünya çapındaki oyun tutkunları tarafından merakla beklenen PlayStation®4’ü (PS4™)İstanbul’da düzenlenen özel bir etkinlikte görücüye çıktı. Sanat dünyasından spor ve iş dünyasına kadar çok sayıda davetlinin katıldığı gecede PS4™davetlilerden tam not aldı. Oyun tutkunları tarafından heyecanla beklenen PS4™, 13 Aralık 2013, Cuma günü Türkiye’de satışa sunuluyor. Yepyeni oyunlardan popüler oyun serilerine kadar 33 farklı yazılım, lansman dönemi içinde yıl sonuna kadar oyunseverlerle buluşacak.

Oyun tutkunlarının merakla beklediği PS4™ İstanbul’da düzenlenen özel bir davette görücüye çıktı. 13 Aralık Cuma günü Türkiye’de satışa çıkacak olan PlayStation®4 (PS4™) oyun konsolu, güçlü grafikleri ve hızı, derin şekilde bütünleşik sosyal yetenekleri ve PlayStation®Vita (PS Vita) gibi cihazları kullanan yenilikçi ikinci ekran özellikleri ile zengin ve sarmalayıcı oyun deneyimini sunuyor.

Canlı Oyun Oynama Aktarım Hizmeti Twitch de PS4™’le aynı anda hizmetinizde

SCE, PSNSM ve üyelerine özel içerik ve özellikler sunan üyelik hizmeti PlayStation®Plus*1 gibi PS4™ üzerinde mevcut olan hizmetleri daha da zenginleştirerek kullanıcılara çığır açan oyun eğlence deneyimleri sunarken, gelecekteki sistem yazılım güncellemeleri aracılığıyla PS4™ sisteminin kendisini geliştirmeye de devam edecek. Bu girişim kapsamında video oyunlarına adanmış canlı internet aktarım hizmeti Twitch de PS4™ tarafından sistemin piyasaya sürülüşü ile eşzamanlı olarak desteklenecek. PS4™ kullanıcıları, sadece DUALSHOCK®4 kablosuz kumanda üzerindeki “SHARE düğmesi”ne basarak oynadıkları oyunu Twitch kanalları üzerinden dünyanın dört bir yanındaki oyunseverlere kolaylıkla gerçek zamanlı olarak yayınlayabiliyor.

 

Yıl sonuna kadar 33 oyun

SCE Worldwide Studios (SCE WWS) ve dünyanın dört bir yanından çok sayıdaki yazılım geliştirici ve yayıncısı tarafından geliştirilen toplam 15 Blu-ray Disc™ yazılım, PS4™’ün lansmanı ile 31 Aralık arasındaki dönemde piyasaya sürülecek. Dijital olarak indirilen oyunlar ile birlikte, yıl sonuna kadar temin edilebilecek oyunların sayısı 33 gibi muazzam bir rakama ulaşıyor*2. Büyük oyun stüdyoları da PS4 platformuna özel oyun geliştirdiklerini açıkladılar ve şu anda 180’den fazla oyun PS4 için geliştiriliyor.

 

The Playroom PS4™’e yüklü olarak geliyor

Ayrıca, Sony, The Playroom’u tüm PS4™ sistemlerine önceden yükleyecek. The Playroom, kullanıcıların DUALSHOCK®4 Kablosuz Kumanda’nın dokunmatik yüzey ve ışık çubuğu gibi çeşitli özelliklerini nasıl kullanıldığını öğrenebilecekleri bir eğitim oturumunu da içeriyor. Aynı zamanda PlayStation®Camera sahibi olan kullanıcılar, The Playroom içinde “AR BOTS” ve “PLAY WITH ASOBI” gibi, kullanıcıların ekran üzerinde görüntülenen robot türü karakterler ile etkileşime geçebildiği zenginleştirilmiş gerçeklik teknolojisini kullanan içerikler ile kullanıcıların DUALSHOCK®4’ü farklı yönlere hareket ettirip döndürerek oyun alanının şeklini değiştirebildikleri hava hokeyi oyunu “AR HOCKEY”i de kullanabilecek.

 

PlayStation®4 – Teknik Özellikler

Ürün adı PlayStation®4
Renk Jet Siyah
Ürün kodu CUH-1000A serisi
Piyasaya çıkış tarihi Türkiye: 13 Aralık 2013

 

Tavsiye edilen perakende fiyatı 1399 TL
Ana işlemci Tek yongalı özel işlemci

CPU :  x86-64 AMD “Jaguar”, 8 çekirdek

GPU : 1.84 TFLOPS,  AMD yeni nesil Radeon™ tabanlı grafik motoru

Bellek GDDR5 8GB
Depolama boyutu 500GB Sabit disk sürücü*1
Harici boyutlar

 

Yaklaşık  275 × 53 × 305 mm (genişlik × yükseklik × uzunluk)

(uzantılar hariç)

Ağırlık Yaklaşık 2,8 kg
BD/ DVD sürücü

(salt okunur)

BD × 6 CAV

DVD × 8 CAV

Giriş / Çıkış Süper Hızlı USB (USB 3.0) bağlantı noktası × 2

AUX bağlantı noktası × 1

Ağ iletişimi Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T) ×1

IEEE 802.11 b/g/n

Bluetooth® 2.1 (EDR)

Güç AC 100-240V, 50/60Hz
Enerji tüketimi Maks. 250W
Çalışma sıcaklığı 5º – 35º
AV çıkışı HDMI çıkış bağlantı noktası

DİJİTAL ÇIKIŞ (OPTİK) bağlantı noktası

Paketin içindekiler PlayStation®4 sistemi × 1

Kablosuz kumanda (DUALSHOCK®4) × 1

Mono mikrofonlu kulaklık × 1

AC elektrik kablosu × 1

HDMI kablo × 1

USB kablo × 1

*1 Sabit sürücü, hem kullanıcıların kullanabileceği alanı hem de sisteme ayrılan alanı içerir, dolayısıyla kullanıcıların kullanabileceğini serbest alan, bu belgede belirtilen toplam alandan azdır.

* Tasarım ve teknik özelliklerde önceden haber verilmeksizin değişiklik yapılabilir.



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!