-->
Gran Turismo 6 İlk Denemede Göz Doldurdu

Sony, otomobil yarışı tutkunlarının heyecanla beklediği ve tüm dünyayla birlikte 6 Aralık’ta piyasaya sunulacak efsane Gran Turismo® serisinin 6. oyunu için özel bir turnuva düzenledi. Turnuvada birinciliği Kaan Özdoğan, ikinciliği Burak Erten, üçüncülüğü ise Dünya Yıldızı aldı. Oyun içi özellikler hakkındaki bütün detaylar, çıkış tarihi olan 6 Aralık’tan önce açıklandı. Oyunun ilk test sürüşü, Red Bull sporcuları […]

04.12.2013 | ulasufuk

Sony, otomobil yarışı tutkunlarının heyecanla beklediği ve tüm dünyayla birlikte 6 Aralık’ta piyasaya sunulacak efsane Gran Turismo® serisinin 6. oyunu için özel bir turnuva düzenledi. Turnuvada birinciliği Kaan Özdoğan, ikinciliği Burak Erten, üçüncülüğü ise Dünya Yıldızı aldı. Oyun içi özellikler hakkındaki bütün detaylar, çıkış tarihi olan 6 Aralık’tan önce açıklandı. Oyunun ilk test sürüşü, Red Bull sporcuları Yağız Avcı ve Bahadır Gücenmez’in de katıldığı GT6 etkinliğinde gerçekleştirildi.

Aralık’tan önce, 4 Aralık Çarşamba günü The Game’de düzenlediği GT6 etkinliği ile ilk test sürüşünü gerçekleştirdi. Red Bull sporcuları Yağız Avcı ve Bahadır Gücenmez’in de katıldığı etkinlikte, dünyanın en çok satan simulator oyunu olan GT6’nın yeni ve gelişmiş özellikleri üzerindeki sır perdesi kalktı. Birçok yeni araç, pist ve oyun dinamiğiyle bu yenilikçi yapım, hem dünyanın her köşesindeki sadık Gran Turismo takipçilerini hem de yeni oyuncuları etkilemeye hazır.

Gran Turismo’nun 15. yılı kutlanıyor

Polyphony Digital Inc Başkanı ve Gran Turismo serisinin yaratıcısı Kazunori Yamauchi, oyunu, otomobil ve motor sporlarına karşı tutkusu ve vizyonu doğrultusunda şekillendiriyor. Oyun efsanesi bu durumu “GT6’nın satışa sunulmasıyla Gran Turismo’nun 15. yılını kutluyoruz. Bu uzun zaman içinde gelişimlere şahit olmak büyük bir ayrıcalık ve GT6 standartları belirleyerek gerçek ve sanal yarış arasına belli belirsiz bir çizgi çekiyor. GT6, yaşamı süresince onu geliştirebileceğimiz ve yeni içerikler ekleyebileceğimiz daha esnek ve genişleyebilir bir yapıya sahip” diyerek açıklıyor.

GT6 garajında 1.200’den fazla araç

GT6’da aralarında güncel FIA GT3 kategorisi yarış otomobillerinin, 2011 model Pagani Huayra gibi süper otomobillerin, 1957 model BMW 507 gibi klasiklerin ve 2013 model Ford Focus ST gibi hızlı yol otomobillerinin bulunduğu, detaylarına çok büyük özen gösterilerek modellenmiş 1.200’den fazla araç bulunuyor. Her bir araç gerçek hayattaki gibi bir görünüme, sürüşe ve sese sahip olması için en ince ayrıntısına kadar dikkatle tasarlandı. “Drive the Future” sloganıyla yola çıkan Vision Gran Turismo projesiyle de önümüzdeki yıl periyodik olarak özel araçlar oyuna eklenecek. Audi, BMW ve Mercedes gibi dünyanın önde gelen otomobil üreticilerine ek olarak Nike gibi firmalar da otomotiv sektörünün geleceğine yön verebilecek konsept modeller şekillendirmek adına PDI ile güçlerini birleştirdi. Bu otomobilleri başka hiçbir yerde kullanmak mümkün değil, gerçek hayatta bile… Şimdilik!

Dünyanın her köşesinden en iyi yarış pistleri

GT6’da 37 lokasyonda 100 pist düzeniyle eskiye oranla daha fazla pist bulunuyor. Ascari, Silverstone, Brands Hatch, Mt. Panorama ve Willow Springs gibi pistlerin de oyuna eklenmesinin yanında GT6, pistleri gerçek hayata oranla 1 cm veya daha az bir sapmayla sanal dünyaya aktarmasıyla yarış simülatörleri arasında yeni bir standart belirliyor. PDI aynı zamanda yeni Gran Turismo Arena’yla, oyunculara kendi çılgın mücadelelerini ve gösteri sürüşlerini yapma imkânı sunuyor.

Böyle bir simülasyon daha önce görülmedi

GT6’daki bir diğer yenilik ise gerçek hayattaki lokasyonların durumlarını yansıtan, pistlerin enlem/boylam konumlarını temel alan çevresel simülasyon. Yani GT6’da Le Mans 24 Saat’te gece yarışırken yıldızların konumu 2013 yılındaki yarışla aynı. Oyun sırasında geçen zamana göre akıcı şekilde gerçekleşen çevresel değişimler artık sadece pisti değil, dünyanın kendisini kapsıyor.

Oyuncular kendi pistlerini tasarlayacak

Güncellemeyle oyuna eklenecek gelişmiş Pist Editörü özelliğiyle oyuncular kendi pistlerini tasarlayabilecek. Yeni GPS Kaydedici fonksiyonuysa akıllı telefonlardaki bir uygulamayla kullanılacak. Bu fonksiyonla sürücüler kendi araçlarındaki GPS bilgisini kaydedecek ve bu rota bilgilerini oyuna bir pist olarak aktarabilecek. GPS Göstergesi, GT6’daki araçların gerçek hayattaki gerçek bir pistteki verilerini kullanıyor. Bu bilgiler, pistte attığınız turun sanal tekrarının oyuna aktarılmasına olanak sağlıyor.

Veri Kaydedici sistemi de gelecek

Performanslarını en ince ayrıntısına kadar geliştirmek isteyen oyuncular ise Veri Kaydedici sistemini merakla bekleyecek. Gelecek bir güncellemeyle eklenecek bu özellik, oyun tekrarının kaydedilmesiyle hız, motor devri, gaz tepkileri, vites ve direksiyon açılarının grafik olarak görüntülenmesini sağlıyor. Bu detaylı bilgilerle nerede zaman kaybettiğiniz görebilecek ve her turda zamanınızı iyileştirebileceksiniz.

Nefes kesici keskinlik

Oyundaki araçları ve pistleri en mükemmel şekilde sanal dünyaya aktarabilmek için kullanılan teknoloji, şimdiden başarısını kanıtlamış Gran Turismo 5’in teknolojisinden bir adım önde. Yeni fizik simülatörü, yeni aerodinamikler, yüksek çözünürlüklü rendering ile süspansiyon ve lastik modellemeleri, araçların çok daha iyi görünmesi ve daha gerçekçi tepkiler vermesi anlamına geliyor. GT6’yı bir kez denediniz mi, artık geri dönüş olmayacak.

İsteyene Hızlı Oyun isteyene Kariyer Modu

GT6 farklı oyun modları sunuyor. Hızlı Oyun Modu, sanal pilotlara karşı yarışma, tek kişilik zamana karşı yarış, drift mücadelesi ve bölünmüş ekranda iki kişi oynayabilme imkânı sunuyor. GT takipçilerinin favorisi Kariyer Modu (Eski adıyla GT Modu) ise oyunculara giriş seviyesinden başlayarak aynı gerçek hayattaki bir pilot gibi daha kıdemli yarış lisanslarıyla yollarına devam etme şansı veriyor. Bu durum, GT6’nın yeni yıldız sistemiyle gerçekleşiyor. Yarış kazandığınızda oyun içi krediyle ödüllendiriliyorsunuz ve oyunda ilerlediğiniz zaman Goodwood Festival of Speed’e davet edilme gibi özel etkinlikler oynanabilir hale geliyor.

Bir kahve molası alır mıydınız?

Bütün bir yarışı tamamlayacak bir zamanınız yoksa ama gününüze bir GT6 katmak istiyorsanız, bir stadyumda direkleri devirdiğiniz veya 1 lt yakıtla en uzağa gitmeye çalıştığınız küçük Kahve Molası etkinlikleri tam size göre. Bu etkinlikleri istediğiniz kadar oynayabilirsiniz. Sadece randevunuza geç kalmayın!

B Spec Modu’na alın, yarış taktiklerinizi belirleyin

Güncellemeyle oyuna eklenecek yenilenmiş B Spec Modu oyunculara sanal pilotlarının güçlü yanlarını kullanarak stratejik ustalıklarını sergileme ve takımları için yarış taktiklerini belirleme şansı sunuyor.

Çevrimiçi yarış

GT6, oyuncuların kendi kulüplerini oluşturmaları, forumlarda iletişim kurmaları ve kendi üyeleri için yarış etkinlikleri organize edebilmeleriyle şimdiye kadarki en derin çevrimiçi yarış deneyimini sunacak. Gruplar kapalı özel kulüpler veya herkesin dahil olabileceği açık kulüpler olarak şekillenebilir. Açık Lobi ise 16 oyuncunun çevrimiçi olarak birbiriyle yarışmasına olanak sağlıyor.

Yarışa hemen başlamak istiyorsanız Hızlı Oyun seçeneğiyle yeterli katılımcı bulunduğu anda yarışı başlamanıza imkân tanıyor. Sezonluk Etkinlikler, belirli bir süre için oynanabiliyor. Bu etkinlikler resmî yarışlardan zamana karşı mücadelelere ve drift mücadelelerine kadar farklı organizasyonları barındırıyor ve en başarılı oyuncular oyun için krediyle ödüllendiriliyor.

Şehirdeki en iyi garaj

Araç Bayileri ekranında araçları üreticilere göre görüntülemek mümkünken, Özel Araçlar ekranında farklı yarışlara göre tavsiye edilen araçlar listeleniyor. Mükemmel garajınızı oluşturmak ve düzenlemek eskiye oranla artık çok daha kolay. Garajdan direkt olarak deneme sürüşü yapabilir ve yarış ekipmanlarınızı değiştirebilirsiniz. Normalde kullanmadığınız ama ödül olarak kazandığınız araçlarıysa deponuzda stoklayabilirsiniz. Diğer yandan modifiye dükkanlarından oyun içi kredilerle lastikler, supercharger’lar, süspansiyon ve fren kitleri satın alabilir, motorları ve araçların gövdelerini modifiye edebilirsiniz. Pit servisindeyse aracınızı yıkayabilir, motor ve diğer bakımlarını gerçekleştirebilirsiniz.

Otomobil aşkına!

Gerçek bir otomobil aşığı, oyun içi kredilerle aerodinamik parçalar ve 188 türeve sahip 82 tip jant satın alabilir. Zaman içinde oyuna farklı parçalar eklenecek. Böylece aracınızın görünümünden hiçbir zaman sıkılmayacaksınız. Özel boyalar, çevrimiçi etkinliklerle dağıtılacak ve satın alınan jantlar da artık boyanabilecek. Pilot avatarınız için de birçok seçenek mevcut. Yarış ekipmanları oyun içi kredilerle satın alınabiliyor. Bu ekipmanlar 925 farklı renge sahip 34 tip kasktan ve 852 farklı renge sahip 28 tip yarış tulumundan oluşuyor. Ünlü pilotların kullandığı özel yarış ekipmanları da gerçek yarış kahramanları gibi görünmek isteyenler için satın alınabilir olarak sunuluyor.

6 Aralık’ta satışta

Gran Turismo serisi 15. yılını kutlarken GT6, Gran Turismo tarihinde ileriye doğru bir adım daha atarak eskisinden daha derin, ultra gerçekçi ve heyecan verici bir yarış deneyimiyle 6 Aralık’ta satışa sunulacak. GT6’nın bütün özellikleriyle ilgili detayları www.gran-turismo.com adresinde keşfedebilir, http://www.youtube.com/watch?v=IRKbIXb9ShE adresinden de yeni “GT6 Concept Movie #6 – Start Your Engines” fragmanına ulaşabilirsiniz.

 

EKRAN GÖRÜNTÜLERİ



Popüler Haberler


PC oyuncularının favori platformu olan Steam, yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoruna daha imza attı.


Warner Bros Montreal’in geliştirdiği ve karışık eleştirilere maruz kalan süper kahraman oyunu Gotham Knights’ın stüdyosu, piyasaya sürülecek olan Wonder Woman projesine yardım ediyor.


Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony’nin yayıncılığını üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor.


Yakın zamanda piyasaya sürülen ve klasik oyunları içeren Star Wars: Battlefront Classic Collection için yeni bir tartışma başladı.