-->
Electronic Arts’dan Yeni Nesil Oyunlar

Oyunlarda yeni dönem başlıyor. Electronic Arts Inc.’in (NASDAQ: EA) yeni nesil konsollar için hazırladığı ilk çıkış oyunları bugünden başlayarak Türkiye’deki perakende mağazalarda satışa sunuluyor. Türk oyuncular bu haftadan itibaren PlayStation® 4 bilgisayar eğlence sistemi için Battlefield 4™, FIFA 14, NBA LIVE 14 ve Need for Speed™ Rivals oyunlarını satın alabilecekler. Yeni nesil oyunları bu hafta […]

06.12.2013 | ulasufuk

Oyunlarda yeni dönem başlıyor. Electronic Arts Inc.’in (NASDAQ: EA) yeni nesil konsollar için hazırladığı ilk çıkış oyunları bugünden başlayarak Türkiye’deki perakende mağazalarda satışa sunuluyor. Türk oyuncular bu haftadan itibaren PlayStation® 4 bilgisayar eğlence sistemi için Battlefield 4™, FIFA 14, NBA LIVE 14 ve Need for Speed™ Rivals oyunlarını satın alabilecekler.

Yeni nesil oyunları bu hafta oyuncularla ilk kez buluşturabilmek için iki seneyi aşkın bir süredir çalıştıklarını dile getiren EA Studios Başkan Yardımcısı Patrick Soderlund, “Çıkış oyunlarımızın her biri beraberinde önemli yenilikler de getiriyor: yeni neslin en iyi shooter oyununa sahibiz, üç spor oyunumuzla kendinizi daha önce olmadığı kadar aksiyonun içinde hissetmenizi sağlayacağız ve tamamen bağlantılı bir dünyada tek kişilik oyun ile çokluoyuncuyu birleştiren bir de yarış oyunumuz var. Yeni nesil oyunları bir kez oynadığınızda başka bir şey oynamak bile istemeyeceksiniz” diye konuştu.

EA’in PS4 ve Xbox için hazırladığı tüm oyunlar yenilikçi oyun motorları EA SPORTS™ IGNITE veya Frostbite™ 3’ten birini kullanıyor. EA SPORTS IGNITE motoru kullanılarak geliştirilen FIFA 14 ve NBA LIVE 14 insan zekası, gerçek oyuncu hareketleri ve canlı dünyalar ile gerçek spor dünyasını konsollarınıza taşıyacak. Oyuncular gerçek dünya stadyumları kadar dinamik ortamlarda aynı gerçek hayattaki sporcular gibi düşünecek, hareket edecek ve davranacaklar. Frostbite 3 motorunun gelişmiş teknolojisi kullanılarak hazırlanan Battlefield 4 ve Need for Speed Rivals ise önemli çokluoyuncu yenilikleri sunacak, her oyuncuya göre adapte olan dinamik ortamlar ve göz alıcı oynanış özellikleri ile sizi aksiyonun içine sokacaklar.
Yeni nesil konsollar için hazırlanan çıkış oyunları şunlar:

Battlefield 4
Hiçbir oyun Battlefield 4’ün büyüklüğüne ve devasa boyutlarına yaklaşamaz. Konsollarda ilk defa, Battlefield 4 çokluoyuncu modları yeni nesil konsollarda 64-kişilik epik savaşları saniyede 60 kare ile oynatıyor. Frostbite 3 motorunun gelişmiş teknolojisi ile güçlendirilen Battlefield 4 ayrıca oyuncuların hareketlerine tepki veren dinamik ortamlar sayesinde iki oyunun birbirinden farklı olmasını sağlayan Levolution gibi yepyeni özellikler de sunuyor. Yalnızca Battlefield 4’te oyuncular binaların düşmanı koruyan duvarlarını yerle bir edebilir, bir gambotun arkasından veya gökyüzünde bir jet kullanırken saldırıyı yönetebilirsiniz. Battlefield 4 oyunculara daha fazlasını yapma ve daha fazlası olma yolunda mutlak özgürlük sunarken devasa çokluoyuncu haritalarında zafere giden yolu diledikleri gibi çizmelerini de sağlıyor.
PS4’te oyuncular kumandadaki jiroskop sayesinde eğilerek sağa sola bakabilecek ve araçlardayken serbest bakış özelliğini kullanabilecekler. Battlefield 4 ayrıca Vita’nın uzaktan oynama özelliğini de destekleyerek oyuncuların gittikleri her yerde günlük Battlefield 4 dozlarını almalarını da sağlayacak.

FIFA 14
FIFA 14 dünyanın en iyi futbolcuları gibi düşünen, hareket eden ve davranan oyuncuları ve dinamik stadyumlar ile her zamankinden çok daha canlı hissettirecek. Oyuncuların karar verme yetenekleri dört kat daha geliştirildiğinden verdikleri tepkiler, saha içindeki durum kavrayışları ve içgüdüleri de daha insani olacak. Önceki konsollara oranla 10 kat daha fazla animasyon derinliği ve detayı sayesinde FIFA 14 dünyanın en iyi sporcularının dinamik hareketlerini ve biyomekaniklerini sunabilecek. Futbolcular saha içinde son derece çevik ve atletik hareketler yapabilecek ve attıkları her adımda bunu hissettirecekler. Arttırılmış gerçekçiliğin oynanış üzerinde yarattığı büyük değişimi hissedeceksiniz. Ayrıca oyuncular ilk kez sahadaki mücadele sırasında farklı tepkiler verecek 3D taraftarlar sayesinde stadyumun canlılığından kaynaklanan enerjiyi de hissedebilecekler.
Mevcut nesilden yeni nesil konsollara geçiş yapacak oyuncular için Ultimate Team kadroları, oyundaki kaydettikleri ilerleme, oyun içi eşyaları ve oyun içi paraları her iki konsoldan da erişilebilir olacak. EA SPORTS Football Club seviyesi ve XP miktarı, Sezondaki ilerleme, ödül vitrinleri ve liderlik sıralamaları, Virtual Pro ve başarılar, seçili Kariyer Modu ödülleri de yeni konsollara aktarılabilecek.

NBA LIVE 14
EA SPORTS IGNITE motoru ile güçlendirilen NBA LIVE 14 basketbol sanatını yeni nesil teknolojinin bilim gücüyle birleştirerek oyunculara sahada mutlak kontrol imkanı sunuyor. Yeni nesil görsel güç ve 8 kata kadar fazla işlemci gücünü arkasına alan bounceTek sayesinde oyuncular devrim yaratacak, fizik tabanlı yeni dripling sistemi ile karşılaşacaklar. Oyuncular aynı gerçek hayattaki benzerleri gibi hareket edecek ve sahip oldukları 70’ten fazla istatistiki veri ve eğilimleri aylık, haftalık veya günlük değil, her bir NBA maçından sonraki bir saat içinde güncellenecek. NBA LIVE 14 günlük yenilenen içerik ve mücadeleler sayesinde 365 gün, 7/24 NBA’in nabzını tutacak.

Need for Speed Rivals
Need for Speed Rivals oyuncuları kanunun her iki yanında da direksiyon başına oturtacak ve sokaklardaki rekabette avantaj sağlamak için ister polis, ister yarışçı olarak çizgiyi aşmaya özendirecek. Frostbite 3 motoru ile güçlendirilen Need for Speed Rivals göz alıcı manzaralar, süper arabalar ve dramatik saat ve hava değişimi efektleri içerecek. Yeni nesilde Need for Speed oyunlarını oynama şeklinizi kökten değiştirecek devrimci özellik AllDrive sayesinde aksiyonu en uç noktalarda yaşayacaksınız. Tek kişilik oyun ile çokluoyuncu modları arasındaki çizgiyi ortadan kaldıran AllDrive sizi ve arkadaşlarınızı kesintisiz olarak birbirinize bağlayacak, böylece yarışlarınız ve kovalamacalarınız tek bir yarış dünyası içinde her an çakışabilecek.
PlayStation 4’te Need for Speed Rivals PlayStation®Vita el konsolu eğlence sistemi için Uzaktan Oynama özelliğini destekliyor. PS Vita’da oynama imkanı sayesinde oyuncular yarış veya kovalamacalarına PlayStation 4’te başlayıp, seyahat halindeyken Vita’larında tamamlayabilecekler.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!