-->
Lego Marvel Super Heroes (İnceleme)

Süper Kahramanlar Bir Arada… Uzun süredir, çizgi roman uyarlaması seyretmekten artık gına geldi diyebiliriz, ancak, X-Men serisini saymazsak, bir sürü süper kahramanın sırt sırta verip dünyayı kurtardığı filmlere ve oyunlara yeni yeni alışıyoruz. Iron Man, Spider-Man, Hulk, Captain America, Wolverine ve daha birçok Marvel karakterini kullanarak LEGO New York şehrini keşfedip X Mansion, Asteroid M […]

23.11.2013 | ulasufuk

Süper Kahramanlar Bir Arada…

Uzun süredir, çizgi roman uyarlaması seyretmekten artık gına geldi diyebiliriz, ancak, X-Men serisini saymazsak, bir sürü süper kahramanın sırt sırta verip dünyayı kurtardığı filmlere ve oyunlara yeni yeni alışıyoruz. Iron Man, Spider-Man, Hulk, Captain America, Wolverine ve daha birçok Marvel karakterini kullanarak LEGO New York şehrini keşfedip X Mansion, Asteroid M ve Asgard gibi Marvel Universe’ün ikonik bölgelerinde mücadele etmeye hazır mısınız?

Lego oyunlarının ana unsurlarını üç kategoriye ayırabiliriz. Mizah, hareket serbestisi ve katıksız eğlence. Bu üç unsur Lego Marvel Super Heroes uyarlamasında da fazlasıyla mevcut. Daha önce de belirttiğim gibi daha oyunun en başındaki anlatım videolarından bile oyundaki mizah olgusunun nerelere gidebileceğini kestirebilirsiniz. Hikâye anlatımının her anına irili ufaklı birçok espri giydirilmiş. Böyle olunca da kendinizi klişe filmlerle dalga geçen Amerika komedi filmlerinde gibi hissediyorsunuz. Ayrıca Lego oyunlarının olmazsa olmazı olan vur-kır-parçala sistemi sonuna kadar kullanılmış. Yine oyun boyunca önünüze gelen her şeye var gücünüzle saldırıyor ve etrafa saçılan lego parçacıklarını topluyorsunuz. Peki, katıksız eğlence mi nasıl oluyor. İlk iki neden gerçekleştiğinde kaçınılmaz olarak gerçekleşiyor…
 
LEGO-Marvel-Super-Heroes-inceleme1
 
Lego Marvel Super Heroes bütün Marvel evrenini kapsayan kendine ait bir hikâye sunuyor. Iron Man, Spider-Man, Hulk, Captain America, Wolverine ve daha birçok Marvel karakterini kullanarak Loki gibi çok sayıda kötü karakterin dünyayı yok etme potansiyeli olan bir süper silah geliştirmelerini engellemeye çalışıyoruz. Oyuncular Cosmic Bricks’i kovalarken Lego Manhattan, Stark Tower, Asteroid M, Hydra Üssü ve X-Mansion gibi Marvel evrenine ait birçok önemli mekânı ziyaret ediyoruz.

Ancak en büyük oynanış serbestliği kontrolümüze sunulan karakter sayısında kendini gösteriyor. Her bölümde birkaç tane olmak üzere toplamda oyun boyunca Iron Man, Spider-Man, Hulk, Captain America, Wolverine ve en gözde 100 üzerinde karakteri kontrol edebiliyoruz. Bu kadar zengin karakter yelpazesi daha önceki Lego oyunlarını bile gölgede bırakacak kadar fazla. Bu karakterlerin hepsinin kendine özgü özelliği bulunuyor. Zaten daha önce Lego oyunlarına aşina olan oyun severler genel oynanış sisteminde karakterlerin özelliklerinin ne denli önemli olduğunu tahmin edebiliyorlardır. Daha önceki oyunlarda olduğu gibi bölümlerde ilerlerken karşımıza çıkan engelleri oyun alanında bulunan farklı özelliklerdeki karakterler arasında geçiş tuşu ile geçiş yaparak aşabiliyoruz. Diyelim ki patlatılması gereken bir engel söz konusu ama biz ateş gücüne sahip bir karakteri kontrol ediyoruz. Dert değil tek bir tuş ile karakterler arasında ışık hızı ile yolculuk yapabiliyor ve iri kıyım bir karakteri kontrol ederek engelin üstesinden gelebiliyoruz.
 
LEGO-Marvel-Super-Heroes-inceleme2
 
Dilerseniz Iron Man uçabilir, süzülebilir, roket atabilir ve göğsünden güçlü bir ışın çıkarabilir. Spider-Man ağ atabilir, örümcek sezgilerini kullanarak diğerlerinin fark edemediğin nesneleri fark edebilir, duvarlara tırmanabilir ve tabii ağı ile havada süzülebilir. Captain America kudretli kalkanını nesnelere ve düşmanlarına fırlatabilir, duvara çakıp kendine bir platform yaratabilir ve kendisini hasardan koruyabilir. Hulk ve Abomination gibi iri karakterlerle yeni ve güçlü hareketler gerçekleştirin. Lego duvarları yıkıp geçerek bir yol açabilir ve gücünüzle araçları savurabilirsiniz. Ya da Karakter özelleştirme seçenekleriyle eşsiz bir süper kahramanınızı kendiniz yaratabilirsiniz.
 



Popüler Haberler


Son yılların en iyi bilim kurgu- aksiyon filmlerinden, 6 Oscar Ödüllü, küresel hit “Mad Max: Fury Road”


Sony, PlayStation Store’da Mart 2024 ayında en çok indirilen oyunları resmen açıkladı!


Uzun zamandır beklenen bilimkurgu temalı açık dünya aksiyon RPG’si Star Citizen’ın PC sistem gereksinimleri nihayet güncellendi!


NVIDIA’nın bulut oyun platformu GeForce Now (Game+), Nisan ayında 10 yeni oyunla kütüphanesini genişletmeye devam ediyor.