-->
Football Manager 2014 İnceleme

Fazlasıyla kişisel yorumdan kaçınmak istiyorum sonuçta bu radikal kararın ne getirip ne götüreceğini zaman gösterecek. Ancak yapılan bu ciddi değişikliğin ilk etapta herkesi şaşırtacağı bir gerçek. Tamamen değişen bu yapının yerine daha sade ve daha kalıplaşmış belli başlı taktikler getirilmiş. Böylelikle oyunun diğer yönleri ön plana çıkarılmaya çalışılmış. Örnek olarak oyunun her yıl geliştirilen 3D […]

02.11.2013 | ulasufuk

Fazlasıyla kişisel yorumdan kaçınmak istiyorum sonuçta bu radikal kararın ne getirip ne götüreceğini zaman gösterecek. Ancak yapılan bu ciddi değişikliğin ilk etapta herkesi şaşırtacağı bir gerçek. Tamamen değişen bu yapının yerine daha sade ve daha kalıplaşmış belli başlı taktikler getirilmiş. Böylelikle oyunun diğer yönleri ön plana çıkarılmaya çalışılmış. Örnek olarak oyunun her yıl geliştirilen 3D oynanış motoru ciddi anlamda elden geçirilmiş. Özellikle ikili mücadelelerde gelişmiş fizik motorunun etkisi kendisini gösteriyor. Ayrıca oyuncuların modellemesi konusunda da gözle görülür geliştirmeler mevcut. Anlayacağınız oyunun görsellikle ilgili kısımları daha da iyileştirilmiş.
Bir önceki yıl yayınlanan yapımda en sevdiğim özellikten biri olan senaryo modları bu yıl kendisini biraz daha geliştirmiş. Eklenen yeni senaryolar gerçekten güzel düşünülmüş. Aslına bakarsanız bu yönüyle bile oyunun daha bir popülarite kazanması istenilmiş diyebiliriz. Bunun yanı sıra belki de en önemli değişikliklerden bir diğeri de transfer piyasasında yapılan geliştirmeler olmuş. Tabi bu durum kendisini daha zor bir transfer marketiyle göstermiş.
 
Football-Manager-2014-inceleme2
 
Menajerlik denilince ilk akla gelen olgu herhalde oyuncular üzerindeki yönetim gücü akla gelir. Bu konuda yapılan bazı yenilikler sayesinde oyunun daha derinlemesine yönetim odaklı bir yapıya büründüğünü söyleyebilirim. Artık oyuncularınız üzerinde daha etkilisiniz ve onların gelişimi için daha fazla zaman harcayabilirsiniz. Aynı zamanda geçen sene olduğu gibi bu sene de yardımcılarınızın etkisi gözle görülür şekilde geliştirilmiş. Onların verdiği raporlar sayesinde yönetiminize daha fazla zaman ayırabiliyorsunuz. Yardımcılarınızı belli görevlerle donattıktan sonra size takımla, yönetimle ve basınla uğraşmak kalıyor.
 
Football-Manager-2014-inceleme3
 
Football Manager serisi daha yıllar boyu devam edecek bir seri. Yapımcıların büyük kumarlar oynayarak yaptığı radikal değişikler kimi zaman herkes tarafından takdir edilse de bazen de -bu sefer olduğu gibi- değişikliğin özümsenmesi zaman alabiliyor. Yapılan ciddi değişiklikler bir kenara bırakıldığında her yönüyle dopdolu ve rakipsiz olan FM serisi bazı olumlu rötuşlar sayesinde serisinin en iyisi olmaya aday. Ancak aşırı tutucu hayranlarının neler düşündüğünü tahmin etmek çok zor olmasa gerek…
  



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!