-->
Call of Duty: Ghosts (İnceleme)

Call of Duty: Ghosts, Modern Warfare serisinden farklı bir evrende geçiyor, dolayısıyla Modern Warfare’daki karakterleri görmemiz mümkün değil. Peki, oyundaki yeni karakterler Modern Warfare’ı aratıyor mu derseniz cevabım evet olurdu. Modern Warfare’ın karakterleri ustaca yazılıp çizilmiş değildi ama yine de kendinizi o karakterlerin yerine koyabiliyordunuz Ghosts’ta ise böyle bir durum maalesef söz konusu değil. Call […]

12.11.2013 | ulasufuk

Call of Duty: Ghosts, Modern Warfare serisinden farklı bir evrende geçiyor, dolayısıyla Modern Warfare’daki karakterleri görmemiz mümkün değil. Peki, oyundaki yeni karakterler Modern Warfare’ı aratıyor mu derseniz cevabım evet olurdu. Modern Warfare’ın karakterleri ustaca yazılıp çizilmiş değildi ama yine de kendinizi o karakterlerin yerine koyabiliyordunuz Ghosts’ta ise böyle bir durum maalesef söz konusu değil.

Call of Duty: Ghosts hikâyesi oldukça çizgisel bir senaryoya sahip. Bunun dışında düşmanların yapay zekâsı tam anlamıyla felaket, durdukları yerden ateş ediyorlar başka da bir şey yapmıyorlar. Kimi zaman çok iyi nişan alırken kimi zaman da yakınlarında dursanız bile sizi vurmuyorlar. Gerçi çok hızlı oynanan bu oyunda yapay zekâya da pek ihtiyaç yok diyebilirsiniz ama yine de bunlar gözünüzden kaçmıyor.
 
Call-of-Duty-Ghosts-inceleme2
 
Senaryo olarak Ghosts aslında çok özgün veya tahmin edilemeyen bir yenilik getirmiyor. Ancak olması gerekeni de çok iyi bir şekilde kurgulayarak hayranlarına farklı deneyimler sunuyor. Oyun boyunca o kadar farklı mekân ve bölgelere gidiyorsunuz ve sahneler, atmosferi öyle bir destekliyor ki, Oyun boyunca tek bir karakter ve mekân olgusu içine sıkışmadan farklı deneyimleri hissederek ilerliyorsunuz. Aldığınız görevlerin çeşitliliği akıcılığı olumlu etkiliyor. Oyun asla kendisini tekrar etmiyor
 
Call-of-Duty-Ghosts-inceleme4
 
Farklı coğrafyalar derken, bu coğrafyaların sunumu da epey etkileyici. Ghosts bu bağlamda görsel ve ses anlamında gerçekten harika. Tabii ki oyun motoru artık yaşını gösteriyor. IW Engine, yoğun modifikasyonuna rağmen bazı noktalarda göz tırmalayan kaplamaların önüne geçemiyor. Bu sebeple Infinity Ward ışık kullanımlarına daha çok yönelmiş, iyi ki de yönelmiş.
 



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!