-->
Battlefield 4 (İnceleme)

Oyunun asıl can alıcı noktası olan Multiplayer’a geldik. Bu oyunu alan çoğu kişi multiplayer için alıyor desek yalan olmaz ve birçok oyunsever oyunun tek kişilik modunu geçerek multiplayer bölümünü oynamaya başlıyor. İlk Battlefield’dan beri multiplayer ağırlıklı olan oyun, kendini çok geliştirdi. En son Battlefield 3’te oynadığımız multiplayer’la Battlefield 2 arasındaki devrim çok çabuk anlaşılıyordu. Bu […]

17.11.2013 | ulasufuk

Oyunun asıl can alıcı noktası olan Multiplayer’a geldik. Bu oyunu alan çoğu kişi multiplayer için alıyor desek yalan olmaz ve birçok oyunsever oyunun tek kişilik modunu geçerek multiplayer bölümünü oynamaya başlıyor. İlk Battlefield’dan beri multiplayer ağırlıklı olan oyun, kendini çok geliştirdi. En son Battlefield 3’te oynadığımız multiplayer’la Battlefield 2 arasındaki devrim çok çabuk anlaşılıyordu. Bu devrimle silahlara ek parçalar eklemek(lazer, dürbün gibi), araçları geliştirmek gibi şeyler vardı, bunlarda oyuncuların ilgisini fazlasıyla çekti ve Battlefield 3’e ödüller yağdı. Aynı devrimi gerek çıkış süresinin kısalığından, gerek şuan ki teknoloji yüzünden Battlefield 4’den beklemiyorduk ama DICE yine oyunseverleri ters köşe yapmayı başarıyor.
 
Battlefield-4-inceleme3
 
Oyunun “multiplayer” ında yine birçok farklı mod bulunsa da bunlar genellikle tanıdık isimler. Aklınıza eminim “Conquest” gelmiştir ve zaten “Conquest” yine Battlefield 4’ün en parlak, en klasik modu. Bunun yanında yeni eklenen “Commander” da epey ilgi çekiyor. Yapımda geniş alan savaşlarının yanı sıra, küçük bölgelerde geçen “close quarter battle” seçenekleri de yeterince bulunuyor ve sıkı “deathmatch” ler yaşanıyor. Kısacası, Battlefield 4 çeşitlilik açısından da epey tatmin edici duruyor.

Battlefield 3’te bile silah ve özelleştirmeler arasında kaybolurken BF4 adeta bambaşka bir boyutta. Bunun yanında tanklar, helikopterler ve diğer araçlar için de özelleştirmeler daha detaylı hale getirilmiş, bolca gizleme eklenmiş. Ayrıca belki basit fakat kendi ambleminizi yapmanız ve bunun silahınızda, bindiğiniz araçta, üstünüzdeki kıyafette arma olarak gözükmesi hoş bir detay olmuş.
 
Battlefield-4-inceleme4
 
Frostbite 3 motoruyla geliştirilen Battlefield 4’ün grafikleri hakkında ne söylesek az. Karakter ve araç modellemeleri harika, ışıklandırmalar ise muazzam. En ufak detayına kadar uğraşmış DICE görsellerin. Ancak duvarın içine girme, silahın duvarın içinden geçmesi gibi teknik hatalar da var maalesef. Fizik motoru ufak tefek nesnelerle etkileşimi sağlamıyor ancak, yıkılabilir çevre faktörü gayet yeterli. Binaya saklanmak canınızı kurtarmak için yeterli olmayacak yani, duvarlar başınıza yıkılabilir. Fakat oyunun yeni nesil ve PC tanıtımlarını izleyip kendinizi ona göre hazırladıysanız şu anki konsolunuzdan BF4’ü uzak tutun derim.  Ses efektleri de aynı şekilde mükemmel olmuş. İzleyeceğiniz videoda yağmurun sanki gerçekten yağdığını düşünebilirsiniz. Yere düşen damlaların çıkardığı sesler bile gayet temiz geliyor. Ses konusunda tek eksik, ‘single’ modun müziklerle güçlendirilmiş olmaması.

Sonuç olarak Battlefield 4 kaliteli bir FPS deneyimi yaşatıyor. Single Player ve Multiplayer olmak üzere iki ayrı dünya gibi. Dünya’nın bu tarafı biraz kötümser olsa da diğer tarafı için şimdiden heyecan duymaya başlayabilirsiniz. Battlefield 4 Uzun uzun oynanacak bir yapım kesinlikle, hele ki ‘single’a önem vermiyorsanız yapım sizin için bir numaralı seçenek.

 

 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!