-->
Batman: Arkham Origins (İnceleme)

Oyunun dünyası Arkham City’de olduğu gibi Gotham. Önceki oyuna göre bu sefer şehir iki kısımdan oluşuyor. Birinde daha büyük binalar ve gökdelenler yer alırken, öbür kısım daha çok fakir kesimin yaşadığı sokaklardan oluşuyor. Bu iki bölüm bir köprüyle ayrılmış. Geliştiriciler oyun çıkmadan önce, iki bölge olduğu Arkham City’dekinden iki kat daha büyük bir şehir yarattıklarını […]

09.11.2013 | ulasufuk

Oyunun dünyası Arkham City’de olduğu gibi Gotham. Önceki oyuna göre bu sefer şehir iki kısımdan oluşuyor. Birinde daha büyük binalar ve gökdelenler yer alırken, öbür kısım daha çok fakir kesimin yaşadığı sokaklardan oluşuyor. Bu iki bölüm bir köprüyle ayrılmış. Geliştiriciler oyun çıkmadan önce, iki bölge olduğu Arkham City’dekinden iki kat daha büyük bir şehir yarattıklarını söylüyordu. Arkham Origins’in önceki oyuna göre daha büyük büyük bir dünyası var, fakat ölçek farkının iki kat kadar fazla olduğu söylenemez.
 
batman-arkham-origins-inceleme3
 
Gotham, Batman’den önce tamamen bir suç şehri olduğundan, bu yapısını henüz tam olarak değiştirmeye başlamamış. Sokaklarda sürekli olarak çete savaşları olurken, habire suç işleniyor. Bu oyunun mekaniklerinden biri haline gelmiş. “Crime in Progress” sistemi, oyunun rutin gidişatını dinamikleştiren bir sistem. Oyunun en keyifli yanlarından biri karakterinize göre şekillendirdiğiniz bir Batman olması, bununda nasıl biri olacağını, bu cihazların dengeleri ve dahası aslında. Özellikle yeni gelen ek cihazlarla birlikte oynanışın tamamen farklılaşabildiği yapı büyük keyif veriyor oyuncuya.
 
batman-arkham-origins-inceleme4
 
Günümüzde artık çoğu oyunu bitirmek yalnızca birkaç saat sürer oldu. Neyse ki Arkham serisi, yapımcısı dahi değişse, uzun oynanış süresiyle oyuncuların yüzünü güldürmeyi başarıyor. Arkham Origins’de ana hikâyeyi bitirmeniz, elbette ki oynayış şeklinize de bağlı olarak, 10 saati buluyor. Tabii oyunda tek yaptığınız şey muhtemelen hikâyeyi oynamak olmayacağından, bu süre daha da uzayacaktır. Oyundaki yan görevler ise hem sayıca çok fazla, hem de genelde gayet eğlenceliler. Deadshot, Anarky, Penguin ve Mad Hatter gibi düşmanların Gotham’a serpiştirdikleri farklı yan görevleri kovalayarak epey bir vakit geçireceksiniz. Gelişen grafikleri, oynanışı, hikâyenin kurgusu, umut vadeden multiplayer modu ile karşımızda Arkham fanlarını memnun etmeyi başaracak bir oyun duruyor.
  



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!